HKP'den Maduro'ya destek mesajı

HKP'den Maduro'ya destek mesajı

HKP'den Maduro'ya destek mesajı Halkın Kurtuluş Partisi Genel Merkezi ülkedeki ekonomik krizin başsorumlusu olarak ABD'nin Venezuela'daki emperyal amaçları olduğunu belirterek, "İnsan soyunun en büyük düşmanlarına karşı verilen mücadeleyi kendi mücadelemiz...

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Merkezi ülkedeki ekonomik krizin başsorumlusu olarak ABD'nin Venezuela'daki emperyal amaçları olduğunu belirterek, "İnsan soyunun en büyük düşmanlarına karşı verilen mücadeleyi kendi mücadelemiz olarak görüyoruz" açıklamasını yaptı. 


HKP'nin açıklaması şu şekilde; 

Savaş Köpeği ABD
Venezuela’yı; Iraklaştırmak, Libyalaştırmak, Suriyeleştirmek istiyor
Sadece bedence aramızdan ayrılan, ama anısı her zaman Devrimci Mücadelemizde yaşayacak olan, Dünya Halklarının dostu Hugo Chavez Frias Yoldaş, “Savaş Köpeği'' olarak adlandırmıştı, ABD Emperyalistlerinin kuklası Devlet Başkanlarını. Kahraman Gerilla Che Yoldaş da; “İnsan soyunun en büyük düşmanı'' olarak adlandırmıştı ABD Emperyalistlerini. Küba Halkının önderi Fidel Yoldaş da; “ABD ve AB Emperyalistleri İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana uyguladıkları ekonomik zulüm politikalarıyla, tertipledikleri faşist darbelerle, çıkardıkları savaşlarla, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’nda ölen masum insanlardan çok daha fazlasını katletmişlerdir. O yüzden bu alçaklar da Nürnberg benzeri bir mahkemede insanlık suçundan yargılanmalıdırlar'', diyordu.
İnsan soyunun başdüşmanı bu Savaş Köpeği alçaklar, şimdi kanlı ellerini Venezuela Halkının ve önderinin boynuna geçirmeye çalışıyor. Dünya Halklarının kanları bulaşmış çizmeleriyle Venezuela topraklarını kirletmek için ortam yaratıp, Chavez Yoldaş’ın anısını, eserlerini, yeşerttiği umutları yoka çevirmeye, izini tozunu silmeye uğraşıyor.
ABD Emperyalistleri adım atarak kirlettikleri her toprakta yaptıkları gibi, Venezuela’da da para gücünü askeri gücünü, casus gücünü ve yerli işbirlikçilerini kullanıyor.
Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da, Suriye’de işini bitiren, Ortadoğu Halklarına kan, zulüm ve gözyaşını tattırıp buraları parçalayan, kendine bağlı ve sürekli birbirleriyle dalaşan devletçikler yaratan ABD, şimdi de gözünü Chavez Yoldaş’ın Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’ne dikmiş durumda.
ABD Emperyalizminin casus örgütü CIA; “Venezuela’daki potansiyel siyasi ve ekonomik erime nedeniyle kaygıların arttığı ve Devlet Başkanı Maduro’nun görev süresini tamamlayamayacağı'' kehanetinde bulunuyor, bunun rüyasını görüyor. Muhalefetteki Yerli Satılmışlar da Venezuela’yı; “her an patlayabilecek bir saatli bombaya'' benzetiyorlar ve “Kuyrukların olmadığı, ilaç alabileceğimiz bir ülke istiyoruz. Değişim istiyoruz.'', diye haykırıyorlar.
Dünya Halklarının çektiği acıları, ekonomik sıkıntıları, siyasi çürümüşlüğü yaratan ve sürekli hale getiren ABD Emperyalistlerinin bizatihi kendisidir. Bunlardan beslenir zaten Emperyalistler. Dolaysıyla kaygılanmazlar ABD Emperyalistleri, tam tersine sevinirler, mutluluk çığlıkları atarlar, çalışmalarımız başarılı oldu diye. Ve de esas hedeflediklerini de kusuyorlar İnsan Soyunun En Büyük Düşmanı Emperyalistler: Chavez Yoldaş’ın Venezuela Halkına kendinden sonra önder olarak bıraktığı Maduro Yoldaş’ın görev süresini tamamlayamadan Başkanlıktan indirilmesi.
Yerli İşbirlikçiler de kendilerine verilen görev gereği, ABD Emperyalistlerinin Venezuela’da yarattıkları saatli bombanın pimini çekmek üzere zulada bekliyorlar. Ve utanmadan; “Kuyrukların olmadığı, ilaç alabileceğimiz bir ülke istiyoruz. Değişim istiyoruz.'', diyerek suyu bulandırıyorlar.
Chavez Yoldaş’ın Bolivarcı Devrimiyle ulaştı Refaha Venezuela Halkı. Sağlık, Eğitim Chavez Yoldaş’la birlikte Halk için sorun olmaktan çıktı.
Yerli İşbirlikçileri rahatsız eden işte budur: Halkın mutluluğu, refah düzeyinin artması. ABD Emperyalistlerinin artıklarıyla beslendikleri için, Halkların acıları, gözyaşları, mutsuzluğu üzerine iktidarlarını inşa ettikleri için, puslu havadan oksijenlerini aldıkları için, Chavez Yoldaş ve arkadaşlarının yarattığı demokratik ortam hasta eder işbirlikçileri. Eski günlerine dönmenin özlemiyle yanıp tutuşurlar.
Maduro Yoldaş, Chavez Yoldaş’ın Venezuela Halkına en değerli mirası. Direnecek, Chavez Yoldaş’ın emanetini, yarım bıraktığı işi tamamlayacak. ABD Emperyalistlerinin ve yerli işbirlikçilerinin bu aşağılık saldırılarına, 60 günlük Olağanüstü Hal Kararıyla yanıt verdi ve ABD Emperyalistlerini caydırmak için askeri tatbikatların yapılması kararını aldı. ABD Emperyalistlerinin çakma siyahi kukla Devlet Başkanı Obama’yı “Frankenstein'' olarak adlandıran Maduro Yoldaş, ABD Emperyalistlerinin saldırılarına, zemin yaratıp müdahale etme çabasına karşı; “Hodri Meydan'', diyerek “mücadele edeceğim, direneceğim'' mesajını verdi. Tıpkı Che gibi, Fidel gibi, Chavez gibi Yiğitlik Vatanına sahip olduğunu gösterdi.
Ve Maduro Yoldaş bizlerin umudunu arttıran, heyecanlandıran bir mesaj daha gönderdi ABD ve AB Emperyalistlerine Odatv ile yapılan interaktif röportajında:
“Maduro ABD, AB ve tekellerin Venezüella’ya karşı yürüttüğü kampanya karşısında devrim ilkelerinden ve anayasadan taviz vermeyeceklerini söyleyerek “Belki de yeni ve daha güçlü bir devrimin zamanı gelmiştir'' dedi. “Karşımızdaki canavar bütün dünyanın önünde titremesini bekliyor, ama bu gerçekleşmeyecek'' ifadesini kullanan Maduro, emperyalizmin ve oligarşinin Libya’da ve Irak’ta yaptığını Venezuela’da yapmasına izin vermeyeceklerini, Millileştirme yoluna gideceklerini ve bölücü bir referanduma izin vermeyeceklerini'' vurguladı.
Başta ABD olmak üzere eski sömürgeci ülkelerin petrol üreten ülkeleri hedef aldığını söyleyen Maduro, bu ülkeler içinde oligarşi, tekeller ve medya patronlarından da destek alarak istikrarsızlık ve kaos yaratmak istediklerini, daha sonra bu kaos durumunu ülke içişlerine karışma ve iktidara müdahale için bahane olarak kullandıklarını belirtti. Bunun örneklerini daha önce Libya, Irak ve Suriye’de de gördüklerini vurgulayan Maduro; “Bugün Irak terörizmin, siyasi bölünmenin ve ölümün yönetimindeyse, bunun sorumlusu kim? Suriye’den milyonlarca mülteci yollardaysa, soğuktan ölüyorsa, Akdeniz’de çocuklar ölüyorsa bunun sorumlusu kim? Bugün Venezuela’ya saldıranlarla aynı odaklar.'' dedi.''
Umudumuzu yeniden arttıran sözler bunlar. Chavez Yoldaş’ın emeklerinin boşa gitmediğini gösteren, bir devrimcinin ağzından çıkabilecek en hoş kokular bunlar.
Bu atılımları, Finans-Kapital ekonomisinin, medyasının, diğer örgütlerinin dağıtılması ve ekonomik sömürü düzenlerinin parçalanması, yerine Sosyalist bir ekonominin örgütlenmesinin adımları olarak görüyoruz ve heyecanlanıyoruz; “Yeni ve daha güçlü bir devrimin zamanı gelmiştir.'', sözlerini duyunca.
Halkın Kurtuluş Partisi olarak; Maduro Yoldaş’ın ve Venezuela Halkının, ABD ve AB Emperyalistlerinin Yerli İşbirlikçilerle birlikte Bolivarcı Devrim’e karşı yürüttükleri saldırılarına karşı verdiği mücadelenin sonuna kadar arkasındayız. Bu saldırılara karşı alınan tedbirlerin sonuna kadar savunucusu ve destekçisiyiz. Ülkemiz topraklarında Venezuela Halkıyla dayanışmak ve en geniş kitleye yaymak konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.
Çünkü Chavez Yoldaş’a, anısını mücadelemizde yaşatmaya sözümüz var.
Çünkü insan soyunun en büyük düşmanlarına karşı verilen mücadeleyi kendi mücadelemiz olarak görüyoruz.
Çünkü Venezuela Halkının ve önderi Maduro Yoldaş’ın Latin Amerika’dan esen sol rüzgarları çok daha güçlü estireceğine inanıyoruz.
Çünkü Venezuela Halkının ve önderi Maduro Yoldaş’ın AB-D Emperyalistlerinin yeniden korkulu rüyası olacağına inanıyoruz.
Şan Olsun Chavez Yoldaş’a.
Şan Olsun Maduro Yoldaş’a.
Şan Olsun Venezuela Halkına.
Başaracaklar, yenecekler, umut olacaklar, buna inancımız tamdır. 

"HKP'den Maduro'ya destek mesajı" haberi, 24 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HKP'den Maduro'ya destek mesajı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP'den Maduro'ya destek mesajı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri