HKP’li Dayı’nın bir daha ''TRT konuşması'' yapmasına tahammül edemiyorlar!

HKP’li Dayı’nın bir daha ''TRT konuşması'' yapmasına tahammül edemiyorlar!

HKP’li Dayı’nın bir daha ''TRT konuşması'' y... Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimine 13 partinin girebileceğini duyurdu. Listede yer almayan Halkın Kurtuluş Partisi(HKP) ise karara tepki gösterdi.

YSK’nin açıkladığı seçime girecek partiler listesinde adı geçmeyen Halkın Kurtuluş Partisi kararın haksız ve hukuksuz olduğunu belirtti. HKP tarafından yapılan açıklama şöyle: 

"YSK’nin 02.01.2019 tarih ve 1 sayılı kararıyla; 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce, illerin en az yarısında teşkilat kurmuş ve büyük kongresini yapmış olan 13 partinin yerel seçime katılabileceği ilan edildi.

Oysa YSK kararındaki bu gerekçe (en azından partimiz HKP açısından) doğru değil, haksız ve hukuksuzdur.

Zira, Partimizin 31 Mart 2019 tarihinden altı ay öncesi olan Ekim 2018 itibariyle Türkiye çapında 58 ilde örgütlenmesi tamamlanmıştır. Daha doğrusu bu örgütlenme barajını partimiz 24 Haziran 2018 Milletvekili seçimlerinden önce de sağlamıştı ve bu seçimlere de aynı gerekçelerle keyfi olarak sokulmadı. Partimizin Büyük Genel Kurulunuzu yapmadınız da diyemezler. 3 Büyük Genel Kurul yaptık çünkü…

Bütün bu örgütlenme barajlarına ilişkin; gerek İl ve İlçe kuruluş çizelgeleri ile gerekse kuruculara ait evrakların tamamı Yargıtay Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosunun elindedir. Genel Kurulumuzla ilgili tüm evraklar da öyle…

Öyle ki, Partimiz yukarıda belirtilen Örgütlenme Barajını ve Büyük Genel Kurul koşulunu yerine getirdiği için; 2015 Haziran ve Kasım Milletvekili Seçimleri ile 2014 Yerel Seçimlerine katılmıştır.

Katıldığı bu üç seçimde de oylarını katlayarak artırmıştır. Bu seçimlerdeki örgütlendiğimiz İl sayısı 44 iken, bugün itibariyle örgütlenmemiz 58 İl’e çıkmıştır.

Fakat Ocak 2017’den bu yana gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse YSK tarafından Partimize kanunsuz ve keyfi engeller çıkartılmaktadır. Bu engellemelere karşın, Partimizin Hukukçuları tarafından Anayasa Mahkemesine ve AİHM’e gerekli başvurular yapılmıştır.

Ancak Devlet; Ocak 2017’den bu yana YSK eliyle yalan söyleyerek kanunsuzluk yapıyor. Keyfilik yapıyor.Yürürlükteki yasalara uymayarak, kendilerine teslim edilen kuruluş belgelerini yok sayıyorlar. Tabiî suç işliyorlar.

Bu suçlular hakkında geçmişte de gerekli yasal girişimleri başlatmıştık, ancak bir sonuç alamadık. Her ne olursa olsun, bu son suç fiili nedeniyle de gerekli başvuru yapılacaktır.

HKP’nin seçimlere sokulmama nedenini biz çok iyi biliyoruz. Çünkü Genel Başkan’ımız 2015 Haziran ve Kasım seçimlerinde yaptığı TRT Konuşmalarında; ülkedeki vurgunun, talanın, hırsızlığın, Allah’la adam kandırmanın, AB-D Emperyalistlerince uygulamaya konulan “Büyük Ortadoğu Projesi”nin, Mecliste kayıkçı dövüşü yapan Amerikancı partilerin tam bir teşhirini yaparak, İşçi Sınıfımızın ve emekçi halkımızın gönlünde sarsılmaz bir yer edindi. Hırsızlar imparatorluğunun ise korkulu rüyası oldu.

HKP’li Dayı’nın bir daha TRT konuşması yapmasına tahammül edemiyorlar. İşte bu nedenle, kendi yasalarına bile uyma zahmetine katlanmayıp kanunsuzluk yapıyorlar.

Biliyoruz, günümüzde yargıyı AKP’nin hukuk bürolarına dönüştürdüler. Bu son kanunsuzluğa karşı yaptığımız başvurularımızı da sonuçsuz bırakacaklar. Ancak, bu devran böyle gitmeyecek. Eninde sonunda bu kanunsuzlukların hesabı sorulacak.

Belki Partimizin bugün seçimlere katılmasına engel olabilirsiniz, ancak HKP’nin başta İşçi Sınıfımız gelmek üzere tüm emekçi halkımız nezdinde büyüyüp gelişmesini ve AB-D Emperyalizmi ve yerli işbirlikçilerinin Yeni Sevr planlarına karşı yürütülen İkinci Kurtuluş Savaşı’mızın genelkurmayı olmasını engelleyemeyeceksiniz.

Korkunun ecele faydası yok. HKP önderliğinde, emekçi halkımızın Demokratik Halk İktidarı kurulacak"

İŞTE TRT KONUŞMASI

"HKP’li Dayı’nın bir daha ''TRT konuşması'' yapmasına tahammül edemiyorlar!" haberi, 03 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 03 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HKP’li Dayı’nın bir daha ''TRT konuşması'' yapmasına tahammül edemiyorlar! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP’li Dayı’nın bir daha ''TRT konuşması'' yapmasına tahammül edemiyorlar! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  2. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  3. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  4. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  5. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  6. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  7. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  8. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  9. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  10. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  11. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  12. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  13. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  14. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  15. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  16. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  17. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  18. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  19. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  20. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
Politika Haberleri