Hollanda basını: Güçlü Ajax, yıpranmış Beşiktaş'a acıdı

Hollanda basını: Güçlü Ajax, yıpranmış Beşiktaş'a acıdı

Hollanda basını: Güçlü Ajax, yıpranmış Beşik... Ajax, Türkiye Süper Ligi'nde sıkıntılı günler geçiren Siyah-Beyazlı takıma merhamet gösterdi ve farka gitmedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci karşılaşmasında Beşiktaş'ı 2-0 yenen Ajax, C grubundaki liderliğini sürdürdü.

Hollanda medyasına göre, ilk yarıda elde ettiği 2 golle Beşiktaş'a karşı üstünlük sağlayan Ajax, Türkiye Süper Ligi'nde sıkıntılı günler geçiren Siyah-Beyazlı takıma merhamet gösterdi ve farka gitmedi.

C grubundaki ilk karşılaşmada Portekiz'de Sporting Lizbon'u 5-1 yenen Ajax, lider durumda olduğu Hollanda 1. Ligi'nde (Eredivisie) de, 7 haftada 30 gol atarak, önemli bir başarı elde etti.

Bu nedenle futbolseverlerin beklentisi, Salı akşamı Amsterdam Johan Cruijff Arena Stadyumu'nda Beşiktaş ile oynanacak karşılaşmanın da bol gollü geçmesi yönündeydi.

Beşiktaş'ın sakatlıklar yüzünden ideal kadrosunu oluşturamaması ve 13 eksik nedeniyle Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın kadro kurmakta zorlanması yüzünden, Hollanda futbol kamuoyunda Ajax'ın farklı galip gelmesine neden olacağı beklentisi vardı.

Maçı canlı yayınlayan RTL7 kanalının yorumcusu, eski Galatasaray oyuncusu Wesley Sneijder, karşılaşma öncesi skor tahminini 5-0 diye açıkladı. Diğer yorumcular da, Ajax lehine en az 3-0 tahmininde bulundu.

Yaklaşık 52 bin taraftarın izlediği karşılaşmada, ilk yarı üstünlüğü ele geçiren Amsterdam ekibi, Steven Berghuis ve Sebastian Haller'in ayağından kazandığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

İkinci yarıda Ajax'ın farkı arttıracağı beklentisi hakimdi. Ancak, Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu ve defans oyuncuları, Amsterdam ekibine, Lizbon'daki kadar kolay fırsat vermedi.

Beşiktaş'ın Kenan Karaman ile kazandığı golün, Fransız hakem Benoit Bastien tarafından iptal edilmesi, Ajax'ı daha da rahatlattı.

Hollandalı yorumculara göre Kenan'ın gol öncesi Timber'a yönelik vücut şarjı faul değildi ve gölün verilmesi gerekiyordu.

Beşiktaş'ın yeterince etkili olamaması, Ajax için 2 -0'lık skoru yeterli kıldı.

'Beşiktaş fark yemekten kurtuldu'

Kamu yayıncısı NOS, bu nedenle, oyun boyunca üstün olan güçlü Ajax'ın, hem Şampiyonlar Ligi hem de Türkiye Süper Ligi'nde "hırpalanan" Beşiktaş'a acıdığı yorumuna yer verdi.

Hollanda Televizyonu'na göre, Amsterdam ekibinin "merhamet göstermesi" nedeniyle Beşiktaş farklı yenilemekten kurtuldu.

AD gazetesi ise, Kırmızı-Beyazlı takımın, Beşiktaş karşısında işi ilk yarıda bitirdiğine işaret etti. Ajax'ın, sorunlarla boğuşan Beşiktaş karşısında farka gidemediğini vurgulayan gazete, 2-0'lık skorun Amsterdam ekibinin Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmesini sağladığını belirtti.

AD gazetesine göre, maça 3 sol bek ile başlayan ve yedek kulübesinde kısıtlı sayıda oyuncuya sahip olan Beşiktaş, farkın açılmasını önleyerek müthiş bir skor elde etti. Gazete, "Türkler, bu şartlar altında kendilerini cesurca savundu" yorumuna yer verdi.

Ülkenin etkili gazetelerinden De Telegraaf, "Güçlü Ajax, Şampiyonlar Ligi'nde mükemmel işler yapıyor" başlığıyla verdiği haberinde, maçın başından sonuna kadar Amsterdam ekibinin Beşiktaş karşısında hiç zorlanmadığını kaydetti.

Gazeteye göre, C grubunda ikinci maçını da rahat kazanan Ajax, mükemmel bir iş çıkardı.

RTL Haber kanalı ise, Ajax'ın Beşiktaş'ı kolayca kenara ittiğini belirtirken, galibiyette Berghuis'ın büyük rol oynadığına dikkati çekti. Ajax'ın ezeli rakibi Feyenoord'un kaptanıyken, bu sezon Amsterdam ekibine olaylı şekilde transfer olan Berghuis, bir gol ve bir asitle maçın kahramanı oldu.

Voetbal International dergisi de, Ajax'ın Şampiyonlar Ligi'nde hırpalanmış Beşiktaş'a karşı çıkışını sürdüğünü vurgulayarak, Amsterdam ekibinin elde ettiği galibiyetler sayesinde Hollanda'nın UEFA sıralamasında İsveç ve İsviçre'yi geçtiğine dikkati çekti.

Hollanda, Fransa'nın 1 puan gerisinde 7. sırada bulunuyor. Hollanda, takımlarının elde edeceği puanlar sayesinde 1 puan yükselirse, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan 2 takım gönderebilecek.

Beşiktaş'a karşı 2. golü kaydeden Haller, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 2 maçında 5 gol atan ilk futbolcu oldu. Daha önce Marco van Basten, Diego Simeone, Didier Drogba ve Erling Haaland, ilk 2 maçta 4'er gol atmıştı.

Haller, Sporting Lizbon'u 5-1 yendikleri ilk maçta 4 gol atmıştı.

"Hollanda basını: Güçlü Ajax, yıpranmış Beşiktaş'a acıdı" haberi, 29 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Hollanda basını: Güçlü Ajax, yıpranmış Beşiktaş'a acıdı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hollanda basını: Güçlü Ajax, yıpranmış Beşiktaş'a acıdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  2. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  3. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  4. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  5. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  6. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  7. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  8. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  9. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  10. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  11. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  12. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  13. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  14. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  15. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  16. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  17. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  18. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  19. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  20. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
Spor Haberleri