Hollanda, Ukraynalı Sığınmacılara Başka Ülke Bulmalarını Tavsiye Ediyor

Hollanda, Ukraynalı Sığınmacılara Başka Ülke Bulmalarını Tavsiye Ediyor

Hollanda, Ukraynalı Sığınmacılara Başka Ülke... Hollanda, sığınmacı kabul merkezlerindeki doluluk nedeniyle Ukraynalı sığınmacılara başka bir ülke bulmalarını önerdi. Sığınma ve Göç Bakanı Faber, "sığınmacı krizi" ilan ettiklerini açıkladı; ancak AB, bu durumu hukuki gerekçelere dayandırmadan kabul etmiyor.

Hollanda, sığınmacı kabul merkezlerinde yer kalmadığını belirterek Ukraynalı sığınmacılardan başka bir ülke bulmalarını talep ediyor. Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) üyesi Sığınma ve Göç Bakanı Marjolein Faber, 40 bin kadar sığınmacının aile birleşimi için beklediğini hatırlatarak bir "sığınmacı krizi" yaşandığını iddia ediyor.

Hollanda hükümeti, koalisyon anlaşmasına uygun olarak sığınmacı kabulünü ve aile birleşimini sınırlamak amacıyla bir "geçici sığınma krizi yasası" çıkarmaya hazırlanıyor. Geçmişte, Ukraynalı sığınmacılar Utrecht'teki geçici kabul merkezinde kalıyordu; ancak diğer belediyelerin daha fazla sığınmacı kabul edememesi nedeniyle bu merkez tamamen doldu. Utrecht Güvenlik Bölgesi, Ukraynalı sığınmacılara mektup göndererek, kendilerine kalacak bir yer bulmalarını istedi ve "Bu mümkün değilse, başka bir ülkede şansınızı denemenizi tavsiye ederiz" dedi.

Utrecht Belediye Başkanı Sharon Dijksma, diğer belediyelerde de yer kalmadığı için Ukraynalı sığınmacılara başka bir ülke bulmalarını önerdi. Geçtiğimiz yıl Hollanda’ya gelen toplam 48 bin sığınmacının çoğunluğu Suriyeliydi ve yaklaşık 40 bin kişi aile birleşimi için sıradaydı.

Sığınma ve Göç Bakanı Faber, artık Hollanda’nın yeni sığınmacı kabul edecek kapasitesinin kalmadığını belirterek, "sığınma krizi" ilan ettiklerini duyurdu. Ancak bu açıklama, AB Komisyonu tarafından, "sağlam ve kanıtlanmış hukuki gerekçeler oluşmadan tek taraflı sığınmacı krizi ilan edilemeyeceği" uyarısıyla tartışmalara yol açtı. Bakan Faber, bu uyarılardan sonra sözlerini düzelterek, hukuken bir sığınmacı krizi olmadığını ancak toplumda böyle bir kaygı bulunduğunu ifade etti.

Hollanda Başbakanı Dick Schoof da toplumda bir sığınmacı krizi algısının var olduğunu kabul etmekle birlikte, hukuki zemin henüz düzenlenmediği için resmi bir kriz ilan edemeyeceklerini vurguladı. Hükümet, bütçe tartışmalarının ardından gerekli hukuki zemin hazırlandıktan sonra sığınma krizi yasasını çıkarmayı planlıyor.

Yeni hükümet, sığınmacılar konusunda sert önlemler almayı hedefliyor. Sınır kontrollerini sıkılaştırmak, belediyelerin zorla mülteci kabulünü düzenleyen yasayı kaldırmak, sığınmacı kabul koşullarını sınırlamak ve oturma izni olmayan yabancıları zorla ülkeden çıkarmak gibi tedbirler planlanıyor. İstatistik Kurumu’na göre bu yıl Hollanda’ya 32 bin ile 63 bin arasında sığınmacı gelmesi bekleniyor; ancak hükümet, toplam yabancı sayısını yıllık 50 bin ile sınırlamak istiyor.

Yeni yasa ile yeterli kabul yeri olmaması durumunda sığınma başvurularının askıya alınması ve sığınmacıların Hollanda dışındaki aile üyelerinin ülkeye girişinin zorlaştırılması öngörülüyor. Ancak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları gereği, aile birleşiminin engellenmesi mümkün değil; bu durum, Hollanda hükümetinin AB yönetimi ile karşı karşıya gelmesine neden olabilir. Hollanda’ya gelen sığınmacılar ve aile birleşimi için bekleyenlerin yarısı Suriyelilerden oluşurken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ikinci sırada yer alıyor.

"Hollanda, Ukraynalı Sığınmacılara Başka Ülke Bulmalarını Tavsiye Ediyor" haberi, 22 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Hollanda, Ukraynalı Sığınmacılara Başka Ülke Bulmalarını Tavsiye Ediyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hollanda, Ukraynalı Sığınmacılara Başka Ülke Bulmalarını Tavsiye Ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 16 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:28 BofA, S&P 500 endeksi için 2024 yıl sonu hedef seviyesini belirledi
  2. 00:21 İki basketçi kız arasındaki 3 farkı sadece yüksek IQ'su olanlar 12 saniyede buluyor!
  3. 00:21 Kalabalık iki plaj arasındaki 7 farkı sadece yüksek IQ'su olanlar 17 saniyede buluyor!
  4. 00:21 Ev hapsi alan Serdar Ortaç'ın 18 konseri iptal edildi
  5. 00:19 Acun Ilıcalı kanalın satılıp satılmadığına dair açıklama yaptı!
  6. 00:14 Gizli hırsızı yalnız kartal gibi gözü olanlar 11 saniye dolmadan buluyor!
  7. 00:14 Popüler pizza zinciri, iflas koruması için başvuruda bulundu
  8. 00:13 Mike Tyson-Jake Paul Maçı: Efsane ve Youtuber Ringe Çıkıyor! Saat Kaçta ve Hangi Kanalda?
  9. 00:12 Mauro Icardi Wanda Nara'nın açtığı davanın duruşmasına katılmadı!
  10. 00:05 X İçin Kritik Tarih: 20 Ocak’ta Sosyal Medyada Büyük Göç!
  11. 00:04 Mike Tyson'ın serveti şaşırtıyor! Bir dönemin boks devi iflasla gündemde!
  12. 00:00 Ünlü kahve zinciri iflas etti! Tüm şubeleri kapanıyor!
  13. 00:00 Gaziantep Merkezli Perakende Devi İflas Etti: Türkiye’nin Zirvesinden Çöküşe Bir Hikâye!
  14. 23:56 Hakan Fidan’dan Önemli Açıklama: ‘Erdoğan’ın İradesi Çözüm Sürecine Hız Katacak
  15. 23:48 Montella Galler maçı öncesi konuştu: 'İlk hedefimiz A ligine çıkmak'
  16. 23:42 Craig Bellamy: 'Türkiye maçı zor geçecek'
  17. 23:37 Mansur Yavaş'tan Bakan Tekin'e yanıt: 'Yaptırmıyorsunuz bari gölge etmeyin, karalamayın'
  18. 23:33 Donald Trump, Beyaz Saray iletişim direktörlüğüne Steven Cheung’u atamış oldu
  19. 23:30 Elon Musk'a yönelik gizli toplantı iddiası: İran'ın BM temsilcisiyle bir araya geldi
  20. 23:29 Rize'deki depremin ön raporu: 4 üzeri deprem kaydı bulunmuyor
Dünya Haberleri