Hollanda'dan referandum 'ayarı' yiyen Çavuşoğlu ifade özgürlüğünü hatırladı

Hollanda'dan referandum 'ayarı' yiyen Çavuşoğlu ifade özgürlüğünü hatırladı

Hollanda'dan referandum 'ayarı' yiyen Çavuşo... Hollanda Rotterdam'da AKP'lilerin organize ettiği referandum mitingi diplomatik krize yol açmak üzere. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rotterdam'da organize edilen referandum mitingine katılmak istedi. Ancak Hollanda Başbakanı...

Hollanda Rotterdam'da AKP'lilerin organize ettiği referandum mitingi diplomatik krize yol açmak üzere. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rotterdam'da organize edilen referandum mitingine katılmak istedi. Ancak Hollanda Başbakanı Mark Rutte Facebook hesabından açıklama yaparak Türk yetkililerle referandum için işbirliği yapmayı düşünmediklerini deklare etti.

'HAYIR'CILARI PKK İLE BİR TUTTU

Duruma tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu, referandumda 'Hayır' oyu verecek olan vatandaşları PKK ile bir tutarak, 'Hollanda PKK'lılara izin veriyor, 'Hayır' kampanyası için çalışıyorlar, 'Evet' diyene izin vermiyorlar' dedi. Çavuşoğlu, Hollanda'yı PKK'ya destek vermekle suçladı.

Reuters, Hollanda hükümetinin, etkinliği hoş karşılamadıklarına dair görüşünü Ankara'ya ileteceğini duyurdu. Hollanda Başbakanı Mark Rutte de bugün Facebook hesabından açıklama yaparak Türk yetkililerden referandum gösterisi için resmi talep geldiğini ancak iş birliği yapmayı düşünmediklerini açıkladı.

'BU KABUL EDİLEMEZ, İŞBİRLİĞİ YAPMAYACAĞIZ'

Rutte mesajında "Bunu kabul edilemez buluyoruz. Hollanda'nın kamusal alanları, başka ülkelerin siyasi kampanya alanı değil" yazdı. Hollandalı Türklerin oluşturduğu bir topluluğun lideri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 11 Mart'taki gösteriye katılacağını duyurmuştu.

ÇAVUŞOĞLU: HANİ NEREDE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

mevlutcavusoglu-001.jpg

Çavuşoğlu ise katıldığı bir etkinlikte 'İşte Hollanda, o da demiş 'Bizim kamu alanımızda siz kampanya yapamazsınız' ne demek yapamazsınız? Hani demokrasi, hani özgürlükler, hani ifade özgürlüğü, bize ders veriyorsunuz ya… Hani toplanma özgürlüğü. Bu mu sizin demokrasi anlayışınız. Hiç kusura bakmayın, hiçbiriniz bizi engelleyemezsiniz. İstediğimiz yere de gideriz, vatandaşlarımızla da buluşuruz, toplantımızı yaparız. Bizim orada verdiğimiz mesajların hepsi de vatandaşlarımızın o ülkelerle uyumudur.' diye konuştu.

Çavuşoğlu, Hollanda'yı 'Hayır' kampanyasına destek vermekle suçlayarak 'Hayır için gelenlere izin vereceğiz, evet için gelenlere izin vermeyeceğiz. İşte bu bile neden evet dememiz gerektiğini bir göstergesidir.' dedi.

'ÇAVUŞOĞLU'NU İSTEMİYORUZ, ANKARA BUNU DİKKATE ALSIN'

BBC'nin haberine göre Başbakan Yardımcısı Lodewijk Ascher, "Çavuşoğlu'nu istemiyoruz. Ankara bunu dikkate alsın" dedi. Çavuşoğlu'nun kampanyası konusunda hükümetle aynı görüşte olan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Abutalip'in, "güvenlik gerekçesiyle" toplantıyı yasaklama yetkisi bulunduğu belirtildi.

HOLLANDA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: BU UYGUNSUZ

Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çavuşoğlu'nun kampanya girişimi konusunda, "Biz bunu uygunsuz bir durum olduğunu düşünüyoruz. Bu görüşümüzü de Türk makamlarına ileteceğiz" dendi.

HOLLANDA MUHALEFETİ: DİKTATÖRLÜK EĞİLİMLİLERİN BU YAPTIĞI SAÇMA

Muhalafetteki Demokratlar 66 (D66) Partisi lideri Alexander Pechtold, "Diktatörlük eğilimi gösteren bir ülkenin buraya gelip siyasi kampanya yapması saçma" dedi. Pechtold, Çavuşoğlu'nun bu ziyaretinin durdurulması için hükümetten bütün hukuki olanakların araştırılmasını istedi.

'İSTEMEDİĞİMİZİ İFADE ETTİK'

Ankara'dan yapılan açıklamada Çavuşoğlu'nun Hollanda'daki temaslarının "düşünce özgürlüğü" çerçevesinde ele alınması gerektiği vurgulanarak, Hollanda'dan 1 hafta içinde olumlu yanıt beklendiği belirtilmişti. İşçi Partili Başbakan Yardımcısı Lodewijk Ascher bu talebe, Türk bakanın, Hollanda'da "anayasaya evet kampanyası yapmasının iyi bir fikir olmadığı" karşılığını verdi.

Hollanda Başbakan Yardımcısı, Çavuşoğlu'nun gelmesini istemediklerini vurgulayarak, "Burası bir hukuk devleti. Aklımıza estiği gibi herşeyi yasaklayamayız. Ama Çavuşoğlu'nun gelmesini istemediğimizi Ankara'ya dostça ifade ettik. Bunun dikkate alınacağını umut ediyoruz" dedi.

"Hollanda'dan referandum 'ayarı' yiyen Çavuşoğlu ifade özgürlüğünü hatırladı" haberi, 04 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Hollanda'dan referandum 'ayarı' yiyen Çavuşoğlu ifade özgürlüğünü hatırladı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hollanda'dan referandum 'ayarı' yiyen Çavuşoğlu ifade özgürlüğünü hatırladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:42 NASA'nın bulgu aracı Mars'ta eski yaşam emareleri keşfedildi
  2. 01:38 Antoine Griezmann için sürpriz transfer iddiası gerçek mi?
  3. 01:33 Fatih'te tramvay faciası yaşandı: Raylara düşen bir kişi öldü
  4. 01:30 Polisin durdurduğu TIR'dan 86 kilo 950 gram esrar çıktı
  5. 01:27 Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleme kararı! Trump'un amacı ne?
  6. 01:25 Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde Havalimanı'na saldırı düzenledi
  7. 01:22 Kız meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldürdü!
  8. 01:19 Manisa'da 4 araçlı zincirleme trafik kazası: 9 yaralı var! Son dakika
  9. 01:01 TRT'den Şaşırtan Hamle: Paris 2024 Açılışında LGBTİ+ Mesajlarından Sonra Yayın Kesildi!
  10. 00:56 Bu Hisseye Yatırım Yapanlar Dikkat: Tüm İşlemler Sınırlanacak!
  11. 00:35 BYD'den Büyük Hamle: Ailelerin Beklediği Elektrikli MPV Modeli Çıktı!
  12. 00:29 Ünlü Türk marketi iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı!
  13. 00:22 Emekliler çok umutsuz: Yurttaşın enflasyon beklentisi yüzde 113 olarak açıklandı!
  14. 00:22 143 yıllık köklü kulüp iflas etti! Herkes şok oldu
  15. 00:10 Olimpiyatlara gidip 500 bin eurosunu çaldırdı! Fenerbahçe efsanesine dev şok!
  16. 00:09 Şarj Edilebilir Hibrit Araçlarda Şok ÖTV İndirimi: Fiyatlar 500 Bin Lira Düşebilir!
  17. 00:08 Final iddiası konuşuluyordu: Kanal D'den o dizi için karar çıktı! Apar topar gitti
  18. 00:06 Bakan Yumaklı'dan duyuru: Bugün hesaplara yatıyor!
  19. 00:05 Özgür Özel "Eğer taşıyamıyorsan bırak küfeyi, milletin sırtına yüklenme. Biz bu milleti taşırız"
  20. 00:04 Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Paris'te Büyük Soygunla Sarsıldı!
Dünya Haberleri