Hrant Dink davası şok bir kararla ertelenmiş oldu!

Hrant Dink davası şok bir kararla ertelenmiş oldu!

Hrant Dink davası şok bir kararla ertelenmiş... Son dakika! Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yeniden yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, 7'si tutuklu 15 sanığın yargılandığı davada tutuklulukların devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak devlet yetkililerine karşı Yargıtay tarafından 15 sanık hakkında kısmen reddedilen davaya devam edildi. Davanın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sanık Okan Şimşek gözaltına alındı, şüpheli Ali Öz ise duruşma salonunda parti avukatları tarafından gözaltına alınmadı. Tutuklu zanlılar Muharrem Demirkale, Veysal Şahin, Gazi Günay, Hasan Durmuşoğlu, Osman Gülbel ve Yavuz Karakaya serbest bırakılırken; Duruşmaya tutuklu olmayan sanıklar Mehmet Ayhan, Bekir Yokuş, Mehmet Ali Özkılınç, Onur Karakaya ve Volkan Şahin SEGBİS üzerinden kendi illerinden katıldı.
Sanıkların esasa ilişkin savunması onandı.

"MÜDÜRÜMÜZE BİLGİ VERDİM"

Trabzon Jandarma eski İstihbarat Daire Başkanı tutuklu sanık Okan Şimşek, gerekçe teorisini savunurken şunları söyledi: "Suçlayıcı delil olmasa da kendimi kanıtlamaya çalışıyorum. Dink'in öldürülmesiyle ilgili aldığım bilgiyi kardeşim Metin Yıldız'a aktarmak benim görevim. Tabii ki bilgi veriyorum. Suikasttan altı ay önce Yasin Hayal'in kayınbiraderi Coşkun İğci'ye 2006 yılı Temmuz ayında
birimimizin şefi Yüzbaşı Metin Yıldız'a yönelik Hrant Dink'e yönelik suikast girişimini bildirmiştim. Cinayeti önlemek benim işim değil. Cinayetin ertesi günü aldığımız bilgiler gibi hiçbir şey yapmayan ve rapor yazan daire başkanım Metin Yıldız bu davada beraat etti. "Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.
O dönemde Trabzon istihbaratında görev yapan
polis memuru Mehmet Ayhan, savunmasında şunları söyledi:

"Erhan Tuncel, Ogün Samast'ın adını bize söylemeyerek, istemeden yetkilileri yanılttı. Ben suç işlemedim, görevimi yerine getirdim. Bu operasyonun sorumlusu menajerim Ercan Demir'di ama beraat etti. "Suçumu kabul etmiyorum."

11 EKİM'DE YAYINLANDI

Mahkeme, tutukluların tutukluluğunun devamına, Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya'nın savunmalarının bir sonraki duruşmada görüşülmesine karar verilmesine, Ali Ali'nin ev hapsinde ancak üç gün ara verilmesine karar vererek duruşmanın ertelenmesine karar verdi. . 11 Ekim.

CEVAPTAN BAŞLANMASI GEREKLİ

Bir önceki duruşmada savcı olaylara ilişkin değerlendirmesini açıklamıştı. Bu mütalaadan sanıklar Veysal Şahin, Osman Gülbel, Onur Karakaya, Okan Şimşek, Mehmet Ayhan, Hasan Durmuşoğlu, Gazi Günay ve Ali Öz, "kasten adam öldürme" ve "görevi ihlal" suçlarından ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Anayasa. ".

Yavuz Karakaya, "kasten öldürmeye yardım etmek" suçundan 22,5 yıldan 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılırken, diğer sanıklar Volkan Şahin, Şükrü Yıldız ve Mehmet Ali Özkılınç somut ve somut delil olarak beraat etti. çünkü imanı bulunamadı. Muharrem Demirkale hakkında "kasten öldürme" suçundan ömür boyu hapis cezası önerildi.

"Hrant Dink davası şok bir kararla ertelenmiş oldu!" haberi, 17 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Hrant Dink davası şok bir kararla ertelenmiş oldu! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hrant Dink davası şok bir kararla ertelenmiş oldu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 18 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:56 TFF'den istifa eden isim için skandal iddia!
  2. 02:51 KKTC ve GKRY liderleri New York'ta görüştü
  3. 02:49 Sahte otomobil ilanıyla 5 milyon liralık vurgun: 3 gözaltı
  4. 02:46 Dalaman'da orman yangını: İki hanede 11 kişi tahliye edildi!
  5. 02:44 Dünyaca ünlü dev şirket 1.200 mağazasını kapatıyor
  6. 02:38 AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi!
  7. 02:32 Temel Karamollaoğlu'ndan Yahya Sinvar için başsağlığı mesajı
  8. 02:28 Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2025 yılı için yüzde 38 arttı!
  9. 02:24 Sarunas Jasikevicius: "Savunmada inanılmazdık"
  10. 02:20 Halka ücretsiz plaj sunan Muratpaşa Belediyesi'ne bakanlıktan suç duyurusu!
  11. 02:16 Bursalı şirket Alman devini satın aldı!
  12. 02:13 CHP'li Başarır: 'Laiklik bu ülkede özgürlüğün teminatıdır'
  13. 02:09 Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis ligde kalmanın formülünü açıkladı
  14. 02:05 Asya'da yeni salgın: 19 bin hayvan tek seferde telef edilecek!
  15. 01:58 Barınakta ölü hayvanların görüntüleri çıkmıştı: AKP’li başkan vatandaşları suçladı
  16. 01:55 Bakanlık “uygun olmayan plakaları geçerli sayın” dedi: TÜRSAB ise 81 ilde denetimi durdurdu!
  17. 01:52 ABD'de Gazze politikası nedeniyle istifa eden çalışanlar siyasi eylem komitesi kurdu!
  18. 01:44 Milyonlarca kişinin dikkatine: Yeni düzenleme zorunlu hale geldi!
  19. 01:43 Sergen Yalçın'dan eski hocasına olay sözler!
  20. 01:41 Belediye başkanı dahil 9 kişiye soruşturma izni: Depremde 56 kişiye mezar olmuştu!
Türkiye Haberleri