Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu ’nun üçüncüsü tamamlandı

Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu ’nun üçüncüsü tamamlandı

Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu ’nun üçüncüsü ... Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Huawei Türkiye’nin, bilişim alanında yetenekli yazılımcıların eğitimine yönelik birlikte yürüttüğü bir proje olan Huawei Türkiye Ar-Ge Kodlama Maratonu ’nun üçüncüsü tamamlandı.

BTK iş birliği ile 25 Ağustos’ta başlayan Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu, 13 Ekim’de Ankara’da düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Huawei Türkiye Ar-Ge’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zhu Yongsheng ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mustafa Ermiş’in katıldığı kapanış töreninde, maratonu başarıyla tamamlayan katılımcılar ödüllendirildi. Ödül törenine 350’den fazla öğrenci ve bilişim profesyoneli katıldı.

Kodlama Maraton

Bulut Bilişim kategorisinde gerçekleşen yarışmada, Pyckle Rick takımından Deniz Özcan, Emre Düzgün ve Barkın Sağan birinci, Efsane Milan Kadrosu takımından Muharrem Onur Alan, Sarp Dora Yönden ve Şevval Ensarioğlu ikinci ve Mind Benders takımından Alperen Çelik, Ergün Deniz Buyruk ve Onur Malcı üçüncü olarak ipi göğüsleyen yarışmacılar arasında yer aldılar.

Huawei Türkiye Ar-Ge Kodlama Maratonu’na, Bulut Bilişim kategorisinde toplam 928 aday başvurdu. Adaylar, BTK Akademi web sitesi üzerinden çevrimiçi eğitimlerini tamamladı. Başvuranlar arasından 200 aday, beş gün boyunca Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen Talent Interview online sınav sistemi üzerinden, Bulut Bilişim, Yapay Zeka, Büyük Veri, CI/CD ve CodeArts alanlarında yapılan ön eleme sınavına girdi. Ön eleme sınavının ardından 30 aday, maratonun büyük finaline kalmaya hak kazandı. Üç kişilik takımların yarıştığı maratonda 10 takım, projelerini 96 saat içinde hazırlayarak jüriye sundular. En yüksek dereceyi alan ilk üç takım, Huawei Matebook D16 bilgisayar ödülünün sahibi oldu. Ayrıca, Maraton’u tamamlayan ancak dereceye giremeyen adaylara, Huawei akıllı saat hediye edildi.

Kodlama Maraton

Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu kapanış töreni kapsamında, ‘Yapay Zeka ve Bulut Bilişim Zirvesi’ de düzenlendi. Moderatörlüğünü BTK Teknik İşletme Daire Başkanı Orhan Koca’nın yapığı panelde, Gazi Üniversitesi Yapay Zeka Merkezi Direktörü Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Logo Yazılım Yazılım Mimarisi Dönüşüm Direktörü Kamil Yıldırgan ve Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Boran Demirciler konuşmacı olarak yer alan isimler arasındaydı. ‘Yapay Zeka ve Bulut Bilişim Zirvesi’ katılımcıları arasında yapılan çekilişle, kazanan iki kişiye Huawei akıllı saat hediye edildi.

Rapor: Apple’ın iPad gelirlerinde keskin düşüş olacak

"Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu ’nun üçüncüsü tamamlandı" haberi, 20 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu ’nun üçüncüsü tamamlandı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu ’nun üçüncüsü tamamlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 24 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü
SON HABERLER
  1. 07:23 Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor! MHP'nin Yasa Teklifi Neler Getiriyor?
  2. 06:57 Sedat Peker'den Çarpıcı Açıklamalar: Sokağa Dökülmek Çok Yakın!
  3. 06:48 Şam'da Patlama Sesleri! İsrail'in Hava Saldırısı Düzenlediği İddia Ediliyor
  4. 06:44 Bağışıklık Sisteminin Nadir Yanıtı! Sürekli Hapşıran Kadın Başarıyla Tedavi Edildi
  5. 06:32 Tezkere Onaylandı: Türk Askerinin Lübnan’daki Görevi Bir Yıl Daha Uzatıldı
  6. 01:17 Çağla Şıkel'in spor yaşamı sona erdi! İşte sebebi
  7. 01:17 Bu restoranlardan birine gittiyseniz eşek eti yemiş olabilirsiniz! Bakanlık duyurdu
  8. 00:58 Teröristler tarafından katledilen taksi şoförünün babası Özgür Özel'le telefonda görüştü
  9. 00:58 Uzmanlar uyarıyor: Okullarda hızla yayılıyor, dikkat!
  10. 00:45 Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftası sona erdi
  11. 00:45 Peker TUSAŞ Saldırısının Ardından Konuştu: 'Vatandaşların Sokağa Dökülmesi Uzun Sürmeyecek!'
  12. 00:44 İstanbul'da Bomba İhbarı! 380 Yolcu Tahliye Edildi!
  13. 00:44 Büyük fırın zinciri iflas tehlikesiyle karşı karşıya! Şubelerini kapatma kararı aldı
  14. 00:43 İflas eden Tupperware'in yeni sahibi belirlenmiş oldu
  15. 00:39 24 Ekim okullar tatil mi? Ankara'da 24 Ekim'de okullar kapalı mı?
  16. 00:37 150 Senelik dev firma iflas bayrağını çekti!
  17. 00:32 TUSAŞ saldırısında şehit olanların isimleri açıklandı!
  18. 00:30 Teröristlerin Saldırı Öncesi Görüntüleri Ortaya Çıktı! Dikkat Çekmemek İçin El Ele Gezmişler
  19. 00:19 Ankara'da TUSAŞ'taki Terör Saldırısı Sonrası Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi!
  20. 00:18 TSK, Suriye ve Irak'taki PKK Hedeflerine Hava Taarruzuna Geçti!
Teknoloji Haberleri