Huawei ile çalışmak üzere lisanslar vermeye başlandı

Huawei ile çalışmak üzere lisanslar vermeye başlandı

Huawei ile çalışmak üzere lisanslar vermeye ... Qualcomm dahil 300 şirket Huawei ile çalışmak için lisans istedi. Amerika’nın daha doğrusu Trump’ın politikası ters tepti.

Son zamanlarda Huawei, ABD yaptırımlarıyla güçlü bir şekilde ilişkilendirildi ve birçoğu bunu gömmek için acele ediyor. Ama görünen o ki Çinli şirketin hala umutları var. ABD Ticaret Bakanlığı, ortak şirketlere Huawei ile çalışmak üzere lisanslar vermeye başladı.

Intel, AMD, Samsung Display ve Sony gibi üreticilerin halihazırda uygun izni aldıkları ve Huawei ile çalışmaya dönebilecek toplam şirket sayısının şimdiden yaklaşık 100 olduğu biliniyor.

Sony ve Omnivision Huawei için ABD’den izin aldı

Toplamda 300’den fazla bileşen üreticisi başvuruda bulundu. Qualcomm ve MediaTek dahil bir lisans için. Amerikalı çip üreticisi, bir lisans için başvurduğunu doğruladı ve Huawei ile işbirliğine devam edebilmeyi umuyor.

Ayrıca, Tayvanlı çip üreticisi MediaTek, Huawei ile işbirliğine devam edebilir. Ancak bu kurallar yalnızca eski teknolojiler için geçerli olacak. Özellikle, 28 nm proses teknolojisi kullanılarak üretilen işlemcilerin tedarikinden bahsediyoruz. Oysa ki 7 nm ve 5 nm dahil olmak üzere daha alakalı ve gelişmiş teknik proseslere sahip çipler yasak.

Samsung ekranlarını satın alma kabiliyetiyle ilgili durum daha az karmaşık. Güney Koreli dev panelleri kendileri tedarik edebilir. Ancak operasyonları için mikro devreler yoktur. Olayların gelişimini gözlemlemek ve sağduyunun hakim olacağını ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Huawei’nin akıllı telefon pazarında tam teşekküllü çalışmaya geri dönmesine izin vereceğini umuyoruz.

huawei.jpg

ABD’nin Huawei’ye yönelik sayısız yasağına rağmen, şirket ilerlemeye çalışıyor. Şu ana kadar yasağın etkisi çok hissedilmedi. Ancak görünen o ki, Huawei’ye yönelik bu yasağın en kötü dönemini henüz görmüyoruz. Şirkete göre Kirin 9000 SoC, son amiral gemisi çipi olacak. Bazı insanlar Huawei’nin ABD yasağı nedeniyle neden cips üretemediğini merak edebilir. Çoğu şirket gibi, Çinli şirket sadece çip tasarımı yapıyor, çip üretimi yapmıyor.

Aslında sadece Samsung hem çip tasarımı hem de üretimi yapıyor. Qualcomm, MediaTek ve diğerleri gibi pek çok kişi yalnızca Huawei gibi çip tasarımı yapıyor.

Bu şirketlerin çoğu çip üretimini dünyanın en gelişmiş yonga üreticisi olan TSMC’ye devrediyor. Bununla birlikte, TSMC, üretim sürecinde çok sayıda Amerikan teknolojisi kullanıyor. ABD yasağı, TSMC’nin Huawei için bu teknolojileri kullanmasını durduruyor. İşte tam da bu yüzden Kirin’in ABD onayı olmadan üretimine devam edilemiyor.

"Huawei ile çalışmak üzere lisanslar vermeye başlandı" haberi, 07 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 06 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Huawei ile çalışmak üzere lisanslar vermeye başlandı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Huawei ile çalışmak üzere lisanslar vermeye başlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Teknoloji Haberleri