Huawei Mate 30 Pro ya yakından bakıyoruz

Huawei Mate 30 Pro ya yakından bakıyoruz

Huawei Mate 30 Pro ya yakından bakıyoruz Şık tasarımı ve güçlü özellikleriyle dikkat çeken Huawei Mate 30 Pro , aynı zamanda Google servislerine yer vermiyor. Bunun yerine Huawei

Şık tasarımı ve güçlü özellikleriyle dikkat çeken Huawei Mate 30 Pro , aynı zamanda Google servislerine yer vermiyor. Bunun yerine Huawei, kendi servisleriyle teknoloji severleri memnun etmenin peşinde.  

Ürünün tasarım tarafında en dikkat çekici taraflarından bir tanesini, arka taraftaki kamera dizilimi ve etrafını saran daire oluşturuyor. Buna, Halo halkası ismi verilmiş. Halka, dışa doğru biraz çıkıntılı, ancak yumuşak hatlarıyla göz dolduruyor. Arka yüzeyin renk geçişleri ve avuçta tutuş hissi de çok güzel. Ayrıca, Huawei Mate 30 Pro ’nun yan taraflara baktığımızda bu kez fiziksel ses tuşlarını görmüyoruz.

Huawei, bunun yerine ekranın hem sol hem de sağ kıvrımlı yan tarafında yenilikçi bir dokunmatik mekanizmaya imza atarak direkt ekrandan sesi kısıp yükseltmenize imkân sunmuş.

Ön tarafa geldiğimizde ise, ekranın yanlarının bu kez daha kıvrımlı olduğunu ve çerçevenin biraz daha inceltildiğini görüyoruz. Ayrıca üst kısımdaki çentik de yeniden düzenlenmiş, daha rafine bir görüntü ortaya çıkmış.

Alüminyum çerçeve ve Gorilla Glass 6 gibi dayanıklı materyallerin kullanıldığı ürün, 189 gram ağırlıktaki Mate 20 Pro’dan biraz daha ağır ve 198 gram ağırlıkta. Ayrıca kalınlık değeri de 8.8mm. Yine de, bu değerler bir sorun teşkil etmiyor. Ürünün IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasının da bulunduğunu ve 2 metre derinliğe kadar yarım saat boyunca çalışabildiğini belirtelim. Ama tabii şunu da ekleyelim: Ürünü suda kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Bu tip korumalar, istenmeyen kazalara karşı cihazınızı koruyabilmek için kullanılıyor.

Ekran detayları

Huawei Mate 30 Pro ‘nun ekranı, 6.39 inç’lik Mate 20 Pro’nun ekranından biraz daha büyük. 6.53 inç değerde, 2400 x 1176 çözünürlük sunarken, 409ppi değeri de sunabiliyor. Çözünürlük ve inç başına düşen piksel tarafında Mate 20 Pro’nun biraz gerisinde kalınmış. Öte yandan HDR10 görüntüleme teknolojisini de barındıran ekran, inceltilmiş çerçeve faktörü sayesinde daha rahat bir kullanım sunabiliyor. Tam %94.1’lik ekran gövde oranından söz ediyoruz, ki bu gerçekten çok iyi.

Mate 30 Pro’nun başarılı bir ekranı var. Dokunuşlara anında tepkiler alıyorsunuz. Gerek iç, gerekse de dış mekan kullanımlarında iyi bir görüntüleme kalitesi var ve parlaklık düzeyi de gayet iyi. Düşük ışık koşullarında ya da geç saatteki kullanımlarınızda, göz koruma modu da bulunuyor ve bu da ekstra konfor sunuyor.

Kirin 990 ile geliyor

Huawei Mate 30 Pro , 7nm olarak üretilen HiSilicon Kirin 990 çipsetiyle geliyor. Şu an piyasadaki en güçlü çipsetlerden olan Kirin 990, genel performansta %20, enerji verimliliğinde de %30 artış sağlayabiliyor. Gelişmiş yapay zekâ sayesinde de kullanım alışkanlıklarınız ve güç ihtiyaçlarına göre kullanım senaryoları otomatik olarak düzenlenebiliyor.

Telefonda Mali-G76 GPU’su, 8GB RAM ve 256GB depolama mevcut. Dikkat çekici bir detay ise, Mate 30 Pro’nun UFC 3.0 teknolojisini kullanıyor olması. Bu sayede telefondaki dahili depolama performansını bir SSD olarak nitelendirmek mümkün. Özellikle yüksek boyutlu içerikleri çalıştırırken, kopyalarken ya da örneğin dakikalar sürecek 4K video çekimleri yaparken telefonda performans kaybının yaşanmasının önüne geçilmiş oluyor böylelikle.

Yaptığımız denemelerde, Mate 30 Pro’nun oyun ve uygulama çalıştırma performansından memnun kaldığımızı söylemeliyiz. Özellikle PUBG gibi iyi grafiklere sahip ve çoğu zaman en ufak detayların bile önemli olduğu online oyunlarda, en yüksek grafik kalitesinde akıcı deneyimler yaşayabildik. Uzun süreli oyun deneyimlerinde cihazın fazla ısınmadığını da söylemeliyiz. Bir güzel detay ise, telefonu yan yatırıp oyunu oynarken, üst kısımda kalan kıvrımlı ekran bölgesinde sanal tuşlar da yer alıyor ve işaret parmaklarınızı da kullanarak daha gelişmiş bir kontrol mekanizması elde edebiliyorsunuz.

Bu kez Google servisleri yok

Android 10 işletim sistemiyle gelen telefonun akıcı ve kullanımı kolay bir arayüzü var. Şöyle biraz gezindiğimizde, Google Play Store ve Google servislerinin olmadığını görüyoruz. Son dönemde Huawei ve Amerikan hükümeti arasında yaşanan casusluk krizi neticesinde bazı adımlar atılmış ve Huawei de kendi ekosistemiyle yola devam etme kararı almıştı. Bu kararın sonuçlarından biri de Huawei Mobile Service. Yani Google Play Store olmasa da pek çok oyun ve uygulamaya yine ulaşma şansınız var. Ek olarak, istenildiği takdirde, sadece birkaç dakikalık işlem ile Google Play Store’u telefonunuza indirip kullanma imkânınız da var.

Huawei Mate 30 Pro’nun kameraları

Huawei Mate 30 Pro’nun arka tarafında toplamda 4 kamera yer alıyor. Mate 20 Pro’nun arka tarafında ise toplamda 3 kamera vardı. Yani burada da dikkat çekici çalışmalar söz konusu.

Ürünün ana kamerası, 40MP değerde, f1.6 açıklık oranına sahip ve optik görüntü sabitleme sistemi de bulunuyor. Bu sayede gerçekten çok iyi kalitede fotoğraf ve videolar çekebiliyorsunuz. Bu kameranın an itibarıyla amiral gemisi modellerde kullanılan en iyi kameralardan bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.

İkinci kamera ise 8MP değerde telefoto kamera. f2.4 açıklık değeri ve 3X optik zoom sunabiliyor. Dijital olarak da 30X zoom özelliği var. Üçüncü kameramız da 40MP değerde ve f1.8 açıklık oranına sahip. Bu kamerayla ultra geniş açılı çekimler yapabiliyorsunuz. Son olarak, çekimlerinize derinlik katabilmek, kişi ve objeleri daha iyi ön plana çıkarabilmek için bir de TOF 3D kamerası bulunuyor. Bu da bokeh efektli fotoğraflar ve bokeh efektli videolar için önemli.

Huawei Mate 30 Pro

Huawei, bu ürününde de kamera tarafında Leica ile ortak çalışmalar yürüterek iyi sonuçlara imza atmış ve ortaya SineKamera’yı çıkarmış. Böylece düşük ışık koşullarında yapacağınız çekimlerden ağır çekimlere kadar daha canlı renkler ve daha iyi detaylar yakalayabiliyorsunuz.

Dikkat çekici diğer iki detay olarak da 4K video çekim ve 7680FPS değerde çekebileceğiniz ağır çekim modundan söz edebiliriz. Biliyorsunuz, yakın zamana kadar Huawei 4K tarafına çok da önem vermiyordu. Bu kez ise 60FPS değerde 4K çekimler yapabiliyoruz. Ağır çekim tarafında ise, artık çoğu telefonda ağır çekim video özelliği var, ancak Huawei pek sık karşılaşmadığımız bir detayla geldi ve tam 7680FPS değerde ağır çekim videolar çekebilmemizi sağlıyor. Sonuçlar gerçekten etkileyici.

Huawei Mate 30 Pro’nun ön tarafa geldiğimizde ise, 32MP değerde selfie kamerasını ve bir de 3D derinlik sensörünü görüyoruz. İnternet üzerinden yapacağınız görüntülü görüşmeler ve selfie’ler için iyi sonuçlar verebilen kamera, derinlik sensörü sayesinde de oldukça net detaylara sahip selfie fotoğraflar çekmenizin yolunu açıyor. Hatta ters ışıklı çekimlerde de daha iyi renkler ve detaylar elde edilebiliyor.

Samsung Galaxy M30s ile özgürlük sizde!

"Huawei Mate 30 Pro ya yakından bakıyoruz" haberi, 29 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Huawei Mate 30 Pro ya yakından bakıyoruz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Huawei Mate 30 Pro ya yakından bakıyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  2. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  3. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  4. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  5. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  6. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  7. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  8. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  9. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  10. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  11. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  12. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  13. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  14. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  15. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  16. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  17. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  18. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  19. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  20. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
Teknoloji Haberleri