Huawei P60 Pro inceleme altında

Huawei P60 Pro inceleme altında

Huawei P60 Pro inceleme altında Huawei P60 Pro, 8.3mm kalınlıkta ve 20 gram ağırlıkta. Ürünle ilk kez karşılaştığımızda, dikkatimizi 2 detay çekmişti. İlk detay, yanlardan kavislendirilmiş ve avucunuza aldığınızda harika bir görüntüleme sunabilen ekranı. İkinci detay ise, arka tarafta k

Huawei, tasarım tarafında her zaman güzel örneklerle karşımıza gelen markalardan bir tanesi. Bu üründe de yumuşak tasarım hatları korunuyor. Bizim deneyimlediğimiz model, siyah renkte ve arka yüzeyi bir kumsalı andıran cinstendi.

Tasarıma çok önem verenlerin ve “farklı olmayı” ayrıcalık sayanların tercih etmesi gereken renk seçeneği ise, Rococo Pearl olacaktır. Yani inci beyazı modeli. Bu renkteki tüm ürünlerin arka yüzey tasarımı birbirinden farklı detaylara sahip. Adeta doğal bir mermer görünümü var ve gerçekten etkileyici.

Ürünün tasarımı güzel ve eşsiz detaylar sunuluyor… Peki dayanıklılık tarafında ne gibi detaylar var diyorsanız, buna da cevap verelim…

Huawei P60 Pro, IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasına sahip. Yani 1 buçuk metre derinlikte dahi yarım saat boyunca çalışabiliyor. Tabii yetkililer, ürünü dikkatli kullanmanız konusunda uyarıyor. Gün içinde ufak tefek kazalar olabilir. Telefonun üzerine meyve suyu dökülebilir ya da ürünü sokaktaki bir su birikintisine düşürebilirsiniz… Bu gibi durumlarda endişe etmenize gerek olmadığını da söylemeliyiz.

Cihazın ekranı için tercih edilen Kunlun Glass koruma sisteminden de bahsedelim. Şu an az sayıdaki Huawei modelinde kullanılan bir sistem bu ve P60 Pro da bunlardan bir tanesi. Huawei’nin yaptığı test sonuçlarına göre Kunlun Glass’lı bir model, bu teknolojiye sahip olmayan modele kıyasla düşmelerde 10 katı daha fazla dayanıklılık gösterebiliyor.

huawei-p60-pro.jpg

Huawei P60 Pro, 6.67 inç LTPO OLED ekrana sahip

1220 x 2700 çözünürlük sunan bu ekran, 120Hz tazeleme değeri sayesinde dijital içeriklerin akıcı görüntüleme faktörüyle sunulmasına yardımcı oluyor. Ekran, aynı zamanda TÜV Profesyonel Renk Doğruluğu İki Faktörlü Kimlik Doğrulama sertifikasına da sahip. Bu da renk doğruluğu tarafında önemli bir avantaj sunuyor. Tabii ürünü kullandığınız ortam ışığı da görüntüleme tarafında bir diğer önemli detay. Burada da devreye HUAWEI X-TRUE teknolojisi giriyor. Yani hem ortam hem de kullanılan içeriklerin aydınlık düzeylerine göre gerçek zamanlı parlaklık optimizasyonları gerçekleştiriliyor.

Peki maksimum parlaklık düzeyi nedir derseniz, 1200nit değerine kadar erişebildiğini söyleyebiliriz.

Huawei P60 Pro inceleme: Fotoğrafçılıkta çok iddialı!

Snapdragon 8+ Gen 1 4G çipsetiyle geliyor

Huawei P60 Pro, Qualcomm’un 4 nm üretim süreciyle hazırlanan SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1 4G çipsetine sahip. Bu, amiral gemisi modellerde tercih edilen üst seviye çözümlerden bir tanesi.

RAM tarafında 8 ve 12, dahili depolama tarafında da 256 ve 512GB seçenekleri sunuluyor.

Yaptığımız testlerde, Call of Duty gibi popüler bir oyunu yüksek grafik ayarlarında, akıcı detaylarla oynayabildik ve aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadık. Ekran, bu tip hızlı oyunlarda adeta bir kaykayla yol alıyormuşsunuzcasına akıcı cevaplar verebiliyor.

Huawei’nin hazırladığı EMUI 13.1 işletim sistemiyle gelen ürün, Android oyun ve uygulamalarını da rahatlıkla çalıştırabiliyor. Zira Android tabanlı bir sistem bu.
Oyun ve uygulamalar için Huawei AppStore’da pek çok seçenek bulacaksınız. Bu mağazada, pek çok yerli uygulamanın da güncel sürümleri mevcut.

“Peki Google servislerini kullanabilir miyiz?”

Bildiğiniz gibi Huawei telefonlarda Google servisleri resmi olarak ön yüklü gelmiyor. İsterseniz bu servis ve uygulamaları 3. parti uygulamalar aracılığıyla cihazınıza yükleyebiliyor ve kullanabiliyorsunuz. Google Maps, Gooogle Drive, YouTube ve YouTube Music gibi popüler çözümlerden söz ediyoruz. Örneğin…

3. parti bir uygulama olan GBOX’ı cihazınıza kurabilir ve bu cihaz aracılığıyla yukarıda bahsettiğimiz uygulamaları telefonunuza indirerek kullanabilirsiniz. Reklamlar olmadan stabil performanslar elde edilebildiğini de eklemekte yarar var.

Huawei P60 Pro inceleme: Fotoğrafçılıkta çok iddialı!

Tam 100x zoom ve dahasını sunan kameralar!

Huawei P60 Pro’nun arka kamera sistemi, an itibarıyla dünyanın en iyilerinden! Öyle ki, DXoMark’ta 156 puanla ilk sırada yer alıyor.

Cihazın arka tarafında 48+48+12MP’den oluşan üçlü kamera sistemi var. OIS, yani optik görüntü sabitleme sistemi sayesinde, hareketli çekimlerde de net detaylar elde edilebiliyor. Öte yandan, 3.5x optik zoom ve hibrit olarak toplamda 100x zoom özelliği dahi sunulabiliyor. Tüm bunların anlamı, çoğu kez mesafe fark etmeksizin etkileyici detayları yakalayabileceksiniz. Mesela, gece olduğunda, Ay fotoğrafları çekmek ister misiniz?

İster portre çekim yapın isterseniz de geniş açılı çekim… Hem iç hem de dış mekân çekimlerinde, özellikle iyi ışıklı ortamlarda çok iyi sonuçlar alabilirsiniz. Çekimler yaparken isterseniz XMAGE görüntü iyileştirme seçeneğini de işaretleyebilirsiniz. Bu, size daha canlı, aydınlık renkler sunacaktır. Özellikle gece çekimlerinde etkisini görebilirsiniz.

Video tarafında 4K 60FPS çekim seçeneği dahi sunuluyor, ki bu da akıcı, pürüzsüz videolar için önemli bir detay.

Güzel bir diğer detay ise, 4K 60FPS video çekim özelliğinin ön kamerada da sunuluyor olması. Bu, kolay kolay görebildiğimiz bir özellik değil ve gerçekten etkileyici.

Li-Po 4815 mAh pil, hızlı şarj ve dahası

Huawei P60 Pro, 4815mAh pille geliyor. Ürün, tek şarj ile yoğun kullanımda bir günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Hızlı şarj faktörü ise, ihtiyaç duyduğunuzda cihazınızı kısa sürede kullanıma hazır hale getirmek için önemli bir detay.

Ürün, beraberinde gelen 88w hızlı şarj adaptörüyle hızlıca şarj edilebilir. Günümüzde pek çok üretici, artık ürünün yanında şarj adaptörü sunmuyor ve sunsa bile bu kadar yüksek şarj değerlerini sunmuyor. Huawei bu noktada iyi bir iş çıkarıyor diyebiliriz.

Öte yandan, telefonun 50w kablosuz şarj ve ters şarj özellikleri de var. İhtiyaç olduğunda destekli farklı bir cihazı da kabloya ihtiyaç duymadan şarj edebiliyorsunuz. Yani bir nevi şarj istasyonu görevini de görüyor.

Huawei P60 Pro inceleme: Fotoğrafçılıkta çok iddialı!

Başka neler var?

Huawei P60 Pro, stereo hoparlör sistemiyle geliyor ve gerçekten çok güçlü. Dış mekânlarda, gürültülü ortamlarda bile çoğu kez duyabiliyorsunuz.

Bluetooth 5.2, NFC ve Wi-Fi 6 gibi kablosuz bağlantı teknolojileri de bulunan telefon, bu sayede uyumlu kablosuz cihazlarla kısa sürede eşleşebiliyor. Uyumlu internet ağıyla bağlantı sağlayarak yüksek boyutlu dosyaları dahi kısa sürelerde indirebiliyor. Tabii burada bir de Super Device+ özelliği var. Yani destekli Huawei laptop ve tabletlerle kablosuz olarak bağlantı kurabilir, dosya ve ekran paylaşımlarını gerçekleştirebilirsiniz. Gerçek bir mobil ekosistemden söz ediyoruz.

Detaylı inceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız

"Huawei P60 Pro inceleme altında" haberi, 03 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 03 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Huawei P60 Pro inceleme altında haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Huawei P60 Pro inceleme altında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Teknoloji Haberleri