Huawei Watch GT3 Pro inceleme altında

Huawei Watch GT3 Pro inceleme altında

Huawei Watch GT3 Pro inceleme altında Huawei, şu an akıllı saat pazarında yer alan en iddialı akıllı saatlerden bir tanesiyle, Watch GT3 Pro ile boy gösteriyor.

Ürünün tasarım detaylarına göz atmayı sürdürecek olursak, saatimiz 46mm değerde ve kayış hariç 54 gram ağırlıkta. Büyük yapılı saatlerden hoşlananlar için ideal bir tercih olacaktır, ki burada titanyum kayış detayının biraz daha ön plana çıktığını söyleyebiliriz.
1.43 inç değerde ekran, bir akıllı saat için iyi diyebileceğimiz büyüklükte ve tabii ki dokunmatik özellikte. Çerçevenin sağ yan tarafına baktığımızda ise, 2 tane fiziksel tuş görüyoruz. Bu tuşlar yardımıyla kullanım daha kolay hale geliyor. Şöyle ki...

Üstteki daire şeklinde tuş, hem ana ekrana dönmenize yardımcı oluyor hem de yukarı ve aşağıya doğru dönebildiği için uygulama logo boyutlarını değiştirebiliyor ya da uygulama listesinde yukarı ve aşağıya doğru hızla yol almanıza yardım ediyor.

Alt kısımdaki tuş ise, kısayol tuşu olarak faaliyet gösteriyor ve ister favori uygulamanızı isterseniz de favori egzersiz modunuzu atayarak tek basışla oraya ulaşmanızı sağlıyor.

Huawei Watch GT3 Pro akıllı saat incelemesi

 

Huawei Watch GT3 Pro, hem Android hem de iOS işletim sistemli telefonlarla uyumlu çalışıyor. Yine de, güncel bir Huawei telefon ile kapsamlı ve güncel deneyimler yaşayabilirsiniz. Burada bahsetmemiz gereken birkaç yazılımsal detay da var ve oldukça önemliler.

Huawei Sağlık uygulamasını telefonunuza kurmalı ve bir profil oluşturmalısınız. Eğer bir profiliniz varsa, uygulama üzerinden cihaz ekle diyerek saatinizi eşleştirebilirsiniz.
Burada önemli bir nokta, bu uygulamayı Huawei'nin uygulama mağazasından indirmeniz gerektiği. Çünkü en güncel ve sorunsuz sürüm burada yer alıyor. Google Play Store ya da farklı bir marketten indirmenizi önermiyoruz.

Sağlık uygulaması yardımıyla, günlük egzersiz faaliyetlerinizin, kaç adım attığınızın, yaktığınız kalorinin ve diğer başlıkların detaylarını görebilirsiniz. Uyku takibinden iyi bir egzersiz süreci için önerilere, egzersiz yaptığınız lokasyon detaylarına kadar pek çok detayı da yine bu uygulama üzerinden inceleyebilirsiniz.

Lokasyon demişken, ürünümüzde dahili olarak çift kanallı GPS sistemi bulunuyor ve bu, diğer pek çok akıllı saate kıyasla daha iyi konum belirleme ve veri tespitini mümkün kılıyor.
Ayrıca, yine uygulama üzerinden yüzlerce farklı saat yüzüne erişebilir ve saniyeler içinde saatinize entegre ederek kullanabilirsiniz. İster dijital detaylar tercih edin, ister renkli, ister spor, isterseniz de klasik... Seçim size kalmış.

1.43 inç değerde Amoled ekrana sahip

Huawei Watch GT3 Pro, 1.43 inç değerde Amoled ekrana sahip. 466x466 çözünürlük sunan ekran, hem iç hem de dış mekân kullanımlarında iyi bir görüntüleme kalitesine sahip.

Parlaklık düzeyi de yeterli seviyede, ama pil kullanımını göz önünde bulundurursak parlaklık düzeyini %60-70 seviyelerinde tutmanızı öneririz. Tabii isterseniz Always on Display özelliğini de aktifleştirebilir ve istediğiniz an saat, tarih, mesaj bildirimleri gibi detayları da görebilirsiniz.

Ekran, ufak dokunuşlara dahi hızlı cevaplar veriyor ve yumuşak kullanım sunuyor. Çoğu kez nemli parmaklarla da kullanabiliyorsunuz.

Tabii kullanılan mobil işletim sistemi ve arayüz de kullanılabilirlik için önemli diğer detaylar.
Huawei'nin HarmonyOS 2.0 mobil işletim sistemiyle gelen cihaz, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Yakın zamanda farklı bir Huawei akıllı saat kullandıysanız, zaten detaylar benzer gelecektir. Uygulamaları ufak logolar halinde sıralayabileceğiniz gibi liste olarak da alt alta sıralayabilirsiniz. Seçim size kalmış.

Huawei Watch GT3 Pro akıllı saat incelemesi

Gelelim egzersiz modlarına

Öyle ya, bir akıllı saat tercihi yaparken göz önünde bulundurulan başlıklardan bir tanesi de egzersiz modları. Ne güzel ki Huawei burada bize 100'den fazla farklı seçenek sunuyor. Bunlardan 15 tanesi profesyonel seviyede.

Bir şirkette çalışıyorsanız ya da okul hayatınızı devam ettiriyorsanız, günlük olarak belli yürüyüş periyotlarınız vardır, değil mi? Ne kadar yürüdünüz, kaç km mesafe kat ettiniz, ne kadar kalori yaktınız, bu gibi detayları saatiniz sizin için sıralıyor. Ayrıca, yürüyüş de dahil pek çok egzersizi otomatik algılama özelliği mevcut.

Tabii yüzme, bisiklet, tırmanma, koşma ve kayak dahil aklınıza gelebilecek pek çok egzersiz de yine ürünümüzde mevcut.

Bir de profesyonel golf modu var, ki golf tutkunları sırf bu özelliği deneyimleyebilmek için bile bu saati edinebilir. Topa vuruş temponuz, vuruş hızınız dahil pek çok detayı ölçümleyerek verileri size sunabiliyor.

Huawei Watch GT3 Pro, bünyesinde pek çok gelişmiş sensör barındırıyor.

Bu sayede gerçek zamanlı olarak kalp ritminiz takip edebilir, stres takibi gerçekleştirebilir, kandaki oksijen oranınızı tespit edebilir ve uyku takibinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu özellikler arasında uyku takibi favorim. Çünkü kaç saat uyudum, bu uykunun ne kadarı hafif ne kadarı ağır, uyku kalitem nasıl, bu gibi detayları görmek ve tavsiyeler neticesinde daha iyi uyku deneyimleri elde etme şansım var, şansımız var.

Huawei Watch GT3 Pro akıllı saat incelemesi

2 haftaya varan pil performansı

Saat, beraberinde gelen kablosuz şarj beşiği yardımıyla, yaklaşık 1 buçuk saatte tamamen şarj oluyor. Cihaz, tek şarj ile normal kullanımda 2 haftaya erişen deneyimleri mümkün kılıyor. Yoğun kullanımda ise, tek şarj ile 1 haftayı görebilmek mümkün.

Yoğun kullanımdan kastımız: Her gün en az birkaç saat spor, kalp ritmi takibi, uyku takibi, telefonla bağlantılı olarak mesaj bildirimleri, arama yapma gibi özelliklerin kullanılması. Müzik kütüphanesinden günde yarım saat civarı müzik dinleme ve Always on Display özelliğinin de aktif olarak kullanılması.

Tabii kullanım alışkanlıklarınız doğrultusunda, pil kullanım süresinde farklılıklar olacaktır. Bunu da hatırlatmakta fayda var.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız

"Huawei Watch GT3 Pro inceleme altında" haberi, 02 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Huawei Watch GT3 Pro inceleme altında haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Huawei Watch GT3 Pro inceleme altında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  2. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  3. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  4. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  5. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  6. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  7. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  8. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  9. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  10. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  11. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  12. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  13. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  14. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  15. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  16. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  17. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  18. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  19. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  20. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
Teknoloji Haberleri