Hüküm açıklanırken ayağa kalkmayı unutan avukat hakkında hapis istemi

Hüküm açıklanırken ayağa kalkmayı unutan avukat hakkında hapis istemi

Hüküm açıklanırken ayağa kalkmayı unutan avu... İddiaya göre, İstanbul 19. İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada bir müvekkilini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığı için dalgın olan avukat Sida Yıldız, hüküm açıklanırken ayağa kalkmayınca hâkim tarafından dışarı...

İddiaya göre, İstanbul 19. İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada bir müvekkilini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığı için dalgın olan avukat Sida Yıldız, hüküm açıklanırken ayağa kalkmayınca hâkim tarafından dışarı çıkarıldı ve hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Avukat Sida Yıldız, “Bir anlık dalgınlıkla ayağı kalkmayı unuttum” dedi.

14 Aralık 2017’de görülen davada hâkim G.T’nin uyarmasıyla avukat Sida Yıldız ayağa kalktı. Ancak iddiaya göre hâkim, “Çağdaş ülkelerin hepsinde duruşmalar katı kurallarla son derece saygılı şekilde yürütülür. Yurtdışında, Avrupa’da bu kurallara çok dikkat edilir. Örneğin, kadın avukatlar inci küpe takar, stiletto giyerler. Ama maalesef karşımda bu davranışı göremiyorum. Bu bağnazlık değil, ama karşımda çağdaşlık da göremiyorum” dedi. Ardından da hâkim ve avukat Yıldız arasında tartışma yaşandı.

‘KAPIYI GÖSTERDİ’

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, hâkim, avukatın duruşma salonundan dışarı çıkmasını istedi. Yıldız, dışarı çıktı. Ancak mübaşir İbrahim D., Yıldız’ın duruşma kapısının önünde hâkime “ahlaksız” dediğini öne sürdü. Olayla ilgili tutanak tutan hâkim, avukat hakkında savcılığa ihbarda bulundu. Tutanakta avukat Yıldız’ın hâkime koridorda hakaret ettiğini bunu mübaşirin duyduğu öne sürüldü. Ancak mübaşir İbrahim D., savcılık ifadesinde avukat Yıldız’ın kapıdan çıkarken hakaret ettiğini ileri sürdü.

Yürütülen soruşturmanın ardından avukat hakkında, “hâkimin onur, şeref ve saygınlığına saldırı” iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan avukat Sida Yıldız, bir anlık dalgınlıkla ayağa kalkmayı unuttuğunu söyledi.

‘ASIL MAĞDUR BENİM’

Hâkim G.T’nin rencide edici bir tavırla uyardığını, kendisinin ise “kusura bakmayın” diyerek ayağa kalktığını aktaran Yıldız, “Hâkime hanım bana yönelik hakaretlerini sürdürdü. Parmağıyla kapıyı göstererek dışarı çıkmamı istedi” diye konuştu.

Yıldız, “Olayda hakarete uğrayan, küçük düşen, asıl mağdur olan benim” ifadelerini kullandı. Duruşma kapısını gören güvenlik kameralarının görüntüsünü isteyen Yıldız, tanık olarak dinlenen mübaşir ve kâtibin, hâkimin emri altındaki memurlar olduğu için tarafsız olamayacağını dile getirdi.

"Hüküm açıklanırken ayağa kalkmayı unutan avukat hakkında hapis istemi" haberi, 20 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Hüküm açıklanırken ayağa kalkmayı unutan avukat hakkında hapis istemi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hüküm açıklanırken ayağa kalkmayı unutan avukat hakkında hapis istemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  2. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  3. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  4. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  5. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  6. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  7. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  8. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  9. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  10. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  11. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  12. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  13. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  14. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  15. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  16. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  17. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  18. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  19. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  20. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
Haberleri