'Hükümet muhalif sendikaları kapatmak istiyor'

'Hükümet muhalif sendikaları kapatmak istiyor'

'Hükümet muhalif sendikaları kapatmak istiyor' Balıkesir’in Edremit İlçesinde  22 yıllık Eğitim –Sen üyesi 27 yıllık öğretmen Ali Tütengün’ün açığa alınması ile ilgili bir  açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm, “Ömrünü bilimsel...

Balıkesir’in Edremit İlçesinde  22 yıllık Eğitim –Sen üyesi 27 yıllık öğretmen Ali Tütengün’ün açığa alınması ile ilgili bir  açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm, “Ömrünü bilimsel demokratik eğitime ve laik bir Türkiye mücadelesine adamış olan Ali Tütengün’ün bu şekilde açığa alınması traji-komik bir durumdur. Bu asla kabul edilemez “ dedi.

“Şehit Hamdi Bey İlkokulu  sınıf öğretmeni Ali Tütengün FETÖ/PDY yaftası yapıştırılarak, hiçbir açıklama yapılmadan ve gerekçe gösterilmeden açığa alınmıştır.''  Diyen Tüm,'' Yalnızca Ali Tütengün öğretmenimiz değil  hiçbir Eğitim-Sen’ li FETÖ ya da herhangi bir dinci-gerici tarikatla veya terör örgütü ile ilişkilendirilemez. Hükumet Eğitim –Sen’i fiilen kapatmak istiyor, bunun içinde Eğitim –Sen üyeleri üzerinde baskı ve yıldırma politikaları izliyor. Dedi. ''Bunun sonuçlarının ülke açısından çok ağır olacağını dile getiren Mehmet TÜM, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“FETÖ-PDY ile mücadele adı altında başlayan operasyonlar sonucu binlerce öğretmen işinden, ekmeğinden edilmiş ve meslekten çıkarılmıştır. Ardından terör örgütüyle ilişkili olma bahanesiyle 11300 Eğitim ve Bilim Emekçisi sorgusuz sualsiz açığa alınmıştır.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı başlarken 50 bin eğitim emekçisi okulsuz bırakılmış, yaklaşık bir buçuk milyon öğrenci öğretmensiz kalmıştır.

 Zaten var olan 300 bin öğretmen açığına eklenen 10 binlerce yeni öğretmen eğitim sistemimizin ve okullarımızın içinde bulunduğu sorunlara yenilerini eklemiştir.

Öğretmenler her an işinden olma kaygısıyla büyük bir stres ve moral bozukluğuyla derslere başlamıştır.  Diğer yandan okulların açılmasından bu yana bir ay geçmişken çok sayıda öğrencimiz ders kitaplarını henüz alamamıştır.

Yaşadığımız onca sıkıntının üzerine tüy diker gibi proje okulları adı verilen Türkiye’nin en gözde, en başarılı okullarındaki öğretmenler sürgün edilerek bu okullar imam hatipleştirilmek istenmektedir.

Hükümetin amacı , sendikal örgütlülüğünü zayıflatmak, Ali öğretmen şahsında başta  Eğitim-Sen olmak üzere Yandaş olmayan tüm sendikaların  üyelerine gözdağı vermekse , bu kabul edilebilir bir durum değildir.

 Buradan hükumete sesleniyorum ; Ali Tütengün  öğretmenimizin şahsında  tüm öğretmenlerimiz daha fazla mağdur edilmeden derhal görevlerine dönmelidirler. Yapılan bu hatalar  hemen düzeltilmeli, öğretmenlerimiz öğrencilerine bir an önce kavuşmalıdır'' dedi.        

"'Hükümet muhalif sendikaları kapatmak istiyor'" haberi, 17 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Hükümet muhalif sendikaları kapatmak istiyor' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Hükümet muhalif sendikaları kapatmak istiyor' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  2. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  3. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  4. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  5. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  6. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  7. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  8. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  9. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  10. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  11. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  12. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  13. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  14. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  15. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  16. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  17. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  18. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  19. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  20. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
Politika Haberleri