Hülya Avşar'ın İmzasını Taklit Etti! Sahtecilik İddiasında Son Durum Ne?

Hülya Avşar'ın İmzasını Taklit Etti! Sahtecilik İddiasında Son Durum Ne?

Hülya Avşar'ın İmzasını Taklit Etti! Sahteci... Ünlü sanatçı Hülya Avşar ve kızı Zehra Çilingiroğlu'nun PTT'ye bağlı bir taşeron şirkette kurye olarak çalışan İbrahim K. tarafından icra tehdidine maruz kaldığı iddiası gündemde.

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ünlü sanatçı Hülya Avşar ve kızı Zehra Çilingiroğlu'nun, PTT'ye bağlı bir taşeron şirkette kurye olarak çalışan İbrahim K. tarafından "müşteki" olarak gösterildiği ifade edildi. İddianamede, Avşar'ın banka hesaplarına haciz konulmasıyla ilgili icra dosyasının dağıtımını yapan İbrahim K.'nin "sanık" olarak yer aldığı belirtildi.

TEBLİGAT SÜRECİNDE SAHTECİLİK İDDİASI

İddianamede, İbrahim K.'nin 6 Temmuz 2023'te gerçekleşen banka hesaplarına haciz olayını içeren icra tebligatını dağıtırken sahtecilik yaptığı iddia edildi. İddiaya göre, tebligatı alan kişi olarak Zehra Çilingiroğlu'nun adı ve imzası yer alsa da, tebligatın aslında İbrahim K. tarafından doldurulduğu kaydedildi. İbrahim K. hakkında "Resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

MAHKEME KARŞISINDA İFADE VERDİ

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık İbrahim K., Hülya Avşar ve Zehra Çilingiroğlu'nun avukatı katılırken, sanık savunmasında, "Tebligat dağıtımı mevzusunda bize herhangi bir bilgi verilmedi. Ben işe girerken yalnızca kargo dağıtacağımı düşünmüştüm. Ancak işe başlayınca bunun böyle olmadığını gördüm. Hülya Hanım'a daha önce de tebligat yapmıştım. Hatta bir keresinde almadığı için tebligatı muhtara bırakmıştım" ifadelerini kullandı.

İMZAYI UNUTTUĞUNU İDDİA ETTİ

Olay tarihinde Avşar'ın adrese gittiğini, sitenin güvenlik çalışanının haber verdiğini söyleyen İbrahim K., "Hülya Hanım'ın olmadığını, Zehra Çilingiroğlu'nun evde olduğunu söylediler. Bunun üzerine icra tebligatı olduğu için tebligatı kızına yapabileceğimi bildiğimden evine doğru gittim. Yanlış hatırlamıyorsam asansör inişinde Zehra Çilingiroğlu ile karşılaştım. Acelesi olduğundan bahsediyordu. Ben tebligatı ona verdim. Bunu çok net hatırlıyorum. Telaştan imzasını almayı unuttum. Daha doğrusu almayı unuttum" dedi.

"KÖTÜ NİYETİM YOKTU"

İbrahim K., yaptığının suç olduğunu bilmediğini ifade ederek, "PTT'de imzasız tebligat parçasını sisteme giriş yapılamadığı için ve tebligatı bizzat Zehra Çilingiroğlu'na verdiğimden bir şey olmaz düşüncesiyle imzayı ben attım. Suç işleme kastım bulunmamaktadır. Suç olduğunu bilsem yapmazdım. Kötü niyetim yoktu" diyerek beraatını talep etti.

AVUKAT CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Hülya Avşar ve Zehra Çilingiroğlu'nun avukatı ise sanıktan şikayetçi olduklarını ifade ederek, "Sanığın eyleminden dolayı müvekkillerim 600 bin TL'lik teminat senedi vermişlerdir. Mallarına haciz gelmiş maddi ve manevi olarak zor günler geçirmişlerdir" diyerek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Mahkeme heyeti, sanık İbrahim K. hakkında "Resmi belgede sahtecilik" suçundan önce 2 yıl hapis cezası verdi. Sanığın duruşmalardaki davranışlarını dikkate alan heyet, cezayı 1 yıl 8 ay hapis cezasına indirdi. Mahkeme, sanığın daha öncesinden hakkında herhangi bir mahkûmiyet kararı bulunmaması sebebiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanık 5 yıl içinde herhangi kasıtlı bir suç işlemezse hakkındaki dava düşecek.

 

"Hülya Avşar'ın İmzasını Taklit Etti! Sahtecilik İddiasında Son Durum Ne?" haberi, 17 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Magazin kategorisi altında bulunan Hülya Avşar'ın İmzasını Taklit Etti! Sahtecilik İddiasında Son Durum Ne? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hülya Avşar'ın İmzasını Taklit Etti! Sahtecilik İddiasında Son Durum Ne? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Magazin konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:19 Arda Güler'in Yükselişi: Real Madrid'de İlk 11'e!
  2. 15:06 Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
  3. 15:04 O rakı grubuna da zam geldi!
  4. 15:04 O tarih için dolar tahmini herkesi şaşırttı! 36 TL olacak
  5. 14:54 Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
  6. 14:54 AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana: Metropol Araştırma'nın anket sonuçları
  7. 14:51 Ancelotti Kararını Verdi: Arda Güler Yarınki Maç Kadrosunda Olacak Mı?
  8. 14:50 Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar
  9. 14:49 Sandro Tonali'ye Bahis İhlali: İngiltere'den 2 Ay Men Cezası!
  10. 14:48 İsrail'e ticaret kararında dikkat çeken detay: 'Halkı aptal yerine mi koyuyorsunuz?'
  11. 14:47 İşte leziz mi leziz fıstıklı susamlı krokan tarifi!: Bu tarifle çay saatleriniz daha güzel geçecek!
  12. 14:46 Kenya'da Şiddetli Yağışlar ve Seller: 188 Can Kaybı, 90 Kişi Kayıp
  13. 14:45 Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile telefonda görüşme düzenledi
  14. 14:43 Altın Dalgalanmaya Devam Ediyor! Gram Altında Neler Oluyor, Ne Kadar Oldu?
  15. 14:42 Son dakika!: DEM Parti ile CHP ortak basın açıklaması yapıyor!
  16. 14:41 Acun Ilıcalı'nın En Acı Günü! Amcasını kaybetti!
  17. 14:41 Eurovision'dan açıklama! Eurovision'a Filistin bayrağı ile girmek yasaklandı
  18. 14:40 Bütün Ankara’yı ilgilendiriyor!: Akşam saatlerinde başayacak ve günlerce sürecek!
  19. 14:38 İngiltere ve Galler'de Yerel Seçimler: İşçi Partisi'nin Kazanımları ve Muhafazakâr Parti'nin Kayıp
  20. 14:36 İsrail yönetiminde karmaşa: Netanyahu ile güvenlik yetkilileri anlaşmazlık kriz boyutlarda
Magazin Haberleri