Hülya Koçyiğit’in damadını 'zora sokacak' karar… İhalesi iptal edildi

Hülya Koçyiğit’in damadını 'zora sokacak' karar… İhalesi iptal edildi

Hülya Koçyiğit’in damadını 'zora sokacak' ka... Antalya'da Belediye Meclisi kararına rağmen Hülya Koçyiğit'in damadının şirketi Alkoçlar'a verilen ihale, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı...

Antalya'da Belediye Meclisi kararına rağmen Hülya Koçyiğit'in damadının şirketi Alkoçlar'a verilen ihale, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından iptal edildi.

Söz konusu ihale Konyaaltı Sahili Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik AŞ ile Senatalya Turizm Seyahat Acentası iş ortaklığına "8 artı 10 artı 10 yıl" olmak üzere toplam 28 yıllığına verildi. İhaleyi söz konusu firmanın büfe, yiyecek-içecek ve alışveriş ünitele

rini kendisi işletmeyerek tamamını alt firmalara kiraladığı belirlendi. Ancak ihale edilen alanlardaki temizlik, güvenlik, bakım, peyzaj gibi tüm giderler ise belediye tarafından karşılandı. 15 milyon TL zarar tespit edildi.

Konyaaltı Sahili’nin proje inşası ve kiralanmasıyla ilgili yapılan denetimlerde yap-işlet-devret modeliyle yapılmasına yönelik meclis kararına karşın sahilin yapımı için harcadığı 254 milyon TL’nin yanı sıra bugüne kadar 15 milyon 16 bin 116 TL tutarında zarar edildiği belirlendi. Söz konusu firmanın hiç yatırım bedeli ödemeden yalnızca alt kiracılardan kira topladığı, belediyenin giderleriyle birlikte geri zararın daha da artacağı değerlendirildi. Bu kapsamda söz konusu kira sözleşmesi ve ihale iptal edildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek; seçim döneminde, yasalara aykırı olan ve kamuyu zarara uğratan projeleri durduracaklarını söylediğini anımsattı.

Konyaaltı Sahil Projesi’ni mercek altına aldıklarını söyleyen Böcek, 2016 yılında projenin yap-işlet devret modeliyle yapılması kararına karşın belediyenin 254 milyon TL harcadığını anımsattı.

'254 MİLYON LİRALIK ZARAR'

Böcek, şunları dile getirdi:

"Böylesi yüksek meblağlı proje sonrasında Konyaaltı Sahili’nin peyzaj, temizlik giderleri, bakım onarım güvenlik gibi işletme giderleri belediyeye yüklenerek ihale edildiği görülmüştür. Bu durum kamu menfaatini değil ilgili firmanın menfaatini gözetildiğini göstermektedir. Ardından 29 Mart 2018 yılında Belediye bütçesi ile yapılan sahil projesinin işletme ve kira ihalesi yapılmıştır. İhale şartlarına eklenen madde ile rekabet koşulları ortadan kaldırılmıştır. Nitekim ihaleye tek firma katılmış ve ihale Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A. Ş.-Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığına 28 yıllığına kiraya verilmiştir. İhaleyi alan firma büfe, yiyecek, içecek, alışveriş ünitelerini kendisi işletmeyip tamamını alt kiracılara kiralamıştır. Belediye tarafından bugüne kadar bu projeye 254 milyon 289 bin 127 lira para harcanmıştır. Belediye, bu proje ile zarara uğratılmıştır. Hiçbir yatırım yapmayan Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A. Ş kiracılardan para toplayıp, alanın güvenlik, temizlik, bakım, peyzaj giderlerini Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yüklemiştir. Alkoçlar bu ihaleyi aldıktan sonra bugüne kadar geçen süre içerisinde belediyemizin 254 milyon 289 bin 127 lira dışında ayrıca 15 milyon 19 bin 116 lira zarar ettiği tespit edilmiştir. Zarar katlanacaktır. Kalan 26 yıl bu zararın katlanarak artacağı düşünüldüğünde Belediyemizde telafi edilemeyen zararlar oluşması kaçınılmazdır.  Bu nedenlerle, Encümen, mevzuat, yasa ve yönetmeliğe uymayan bu ihalenin ve sözleşmenin iptaline karar vermiştir. Sevgili Antalyalılar şunu bilsin ki Konyaaltı sahilinin daha güzel ve daha güvenli bir yaşam alanı haline gelmesi, Antalya halkının sahilleri daha fazla kullanabilmeleri için gereken yapılacaktır. Halkımızın beklentileri ve kamu yararı esas alınarak, alt kiracılar işletmelerin hizmetlerine devam edecekler, plaj niteliği ve hizmet kalitesi de en üst seviyeye çıkarılacaktır."

"Hülya Koçyiğit’in damadını 'zora sokacak' karar… İhalesi iptal edildi" haberi, 21 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Hülya Koçyiğit’in damadını 'zora sokacak' karar… İhalesi iptal edildi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hülya Koçyiğit’in damadını 'zora sokacak' karar… İhalesi iptal edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
    2. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
    3. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
    4. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
    5. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
    6. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
    7. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
    8. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
    9. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
    10. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
    11. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
    12. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
    13. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
    14. 16:54 ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İran ile ilgili soruları bıraktı
    15. 16:54 İzmirliler, bu gece ve yarına dikkat! Mecburi olmadıkça evden çıkmamaları önemle tavsiye ediliyor
    16. 16:54 Kadın cinayetleri bitmiyor! Karısını öldürebilmek için oğlunu kullandı
    17. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
    18. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
    19. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
    20. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
    Haberleri