Hurşit Tolon'un da evine kamera koymuşlar

Hurşit Tolon'un da evine kamera koymuşlar

Hurşit Tolon'un da evine kamera koymuşlar Deniz Baykal ve eski MHP’lilere yönelik kaset komplosunun 6 yıldır karanlıkta kalan ve açılamayan kilidini, ''çilingirler’ açtı. Komplocu polislerin kullandığı çilingirler, girdikleri evleri anlattı. Mağdurların evlerinde...

Deniz Baykal ve eski MHP’lilere yönelik kaset komplosunun 6 yıldır karanlıkta kalan ve açılamayan kilidini, ''çilingirler’ açtı. Komplocu polislerin kullandığı çilingirler, girdikleri evleri anlattı. Mağdurların evlerinde araştırma yapan polisler, televizyonlara, klimalara yerleştirilen kameralar, prizlerdeki dinleme cihazlarını buldu. Çilingirlerle temas kuran komplocu polisler yakalandı. Ergenekon davası nedeniyle cezaevinde tutuklu kalan Hurşit Tolon’un Ankara’da ailesine ait bir eve de kamera yerleştirildiği ortaya çıktı.

Hürriyet, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un geçen yıl piyasaya çıkan “İn-Baykal Kasedi-Dink Cinayeti ve Diğer Komplolar'' isimli kitabını 9 Ocak 2015’te haberleştirdi. Kitapta en dikkat çeken ayrıntılardan biri de, komplocu polislerin gizli kamera yerleştirmek için girdikleri evlerde “Hasan Usta'' diye bir çilingiri kullanmalarıydı. Gazete o çilingiri yani Hasan Polat’ı da buldu, 11 Ocak 2015’te “Milli Çilingir'' başlığı ile haberleştirdi. İşte o günden adeta casusluk öykülerini aratmayacak olaylar yaşandı.

İşte Hürriyet’ten Toygun Atilla’nın haberine göre; soruşturma dosyasına giren o ayrıntılar:

KİTABIN HABERİNDEN SONRA GELDİLER

Sabri Uzun’un “İn-Baykal Kasedi-Dink Cinayeti ve Diğer Komplolar'' isimli kitabı piyasaya çıkmış, Hürriyet de bu kitaptaki iddiaları haberleştirmişti. Tam da o günlerde, kaset komplolarının içinde yer alan Başkomiser Özgür Türker, çilingir Hasan Polat’ın dükkanına geldi. Çilingir Hasan Usta’nın çalışanı İ’ye , “Hasan usta milli çilingir olmuş. Sana yakında İstihbarat Daire’den gelirler onlara yaptığımız şeyleri söyleme, eğer söylersen sen de suçlu duruma düşersin. Bütün kapıları sen açtın, açmadığın yerleri bile sen açtın diye lanse ederler, kendine dikkat et'' dedi. O sırada namaz kılan Hasan Polat’ta bu konuşmaya şahit olmuştu.

Gerçekten de bir süre sonra Emniyet İstihbarat’tan polisler de gelerek Hasan Polat ve çalışanları ile görüştü. Geçmiş dönemde emniyet mensuplarının kendilerine bir takım operasyonlar da kilit açtırıp açtırmadıklarını sordu. Hasan Usta ve çalışanları emniyet mensuplarının isteği üzerine gittikleri evleri söyledi.

BAŞKOMİSER ÖZGÜR TAKİPTE

Bu görüşmeden bir kaç gün sonra Başkomiser Özgür Türker, çilingir İ’nin yanındaydı. “Duyumlar aldık. Sizinle görüşmüşler'' dedi. Çilingir İ. görüşmeyi inkar etti.

Aralık 2015’te Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen ile Cumhuriyet Savcısı Alparslan Karabay’ın talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı kaset kumpası soruşturmasına başladı. KOM polisleri, Hasan Polat ve diğer çilingirlerin ifadesini aldı.

ÇİLİNGİRE, ''KONUŞMA’ UYARISI

Aynı gün akşam saat 21.00 sıralarında evine giden çilingir İ. karşısında Başkomiser Özgür Türker’i buldu. Başkomiser Türker, “Açık konuşalım. Size gelip gidenleri biliyoruz. Senin verdiğin ifadeleri de biliyoruz. İstihbarattan geldiklerini de biliyoruz. Bu konuda sen konuşmazsan onların elinde herhangi bir belge ve delil yok. Olayları ortaya çıkartamazlar''dedi.

ANGORA’DAKİ EV BAYKAL’IN

Çilingir İ, korkmuştu, “Başıma iş açtınız. Angora evlerindeki ev kimindi?'' diye sordu. Başkomiser Özgür Türker, “Deniz Baykal’ın'' diye yanıtladı.

Bu konuşmadan 2 gün sonra Başkomiser Özgür Türker yine Çilingir İ’nin evindeydi. “Savcıdan herhangi bir tebligat gelirse bize haber ver. Biz sana gelmemelerini ve ulaşmamalarını sağlayacağız'' dedi.

Çilingir İ, bu sefer Özgür Türker’in otomobilinin plakasını almıştı. (...) marka (...) plakalı bir otomobille gelmişti. Otomobilde Türker’den başka bir kişi daha vardı.

ÇOK CAZİP ÜÇ TEKLİF

Başkomiser Özgür Türker 3 gün sonra tekrar Çilingir İ.’nin evinin önündeydi. Aynı araçtaydı ve yanında bir kişi daha vardı. Çilingir İ. ile aralarındaki konuşma bu sefer otomobilin içinde gerçekleşti. O gün İ’ye 3 şey önerdi: “1-Ustaların seni sıkıştırıyor ise istifa et, sana dükkan açalım. 2-Sana telefon verelim, bir şey olursa o telefondan mesajlaşalım 3-Maddi anlamda sıkıntını giderecek ölçüde para getirdik. Bunları al.''

Çilingir İ, bu tekliflerin hiç birini kabul etmedi. Araçtan ayrıldı. Bu görüşmeleri KOM’daki kaset komplosunu soruşturan polislere aktardı. Yapılan araştırma sonunda komplocu polislerin kimliği ve ilişki ağları ortaya çıkmaya başladı.

İSTİHBARATTAN ÇIKARTILDI

Başkomiser Özgür Türker 3 Temmuz 2004’ten 31 Ekim 2014’e kadar Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalışmıştı. Ekim 2014’ten sonra, polisteki Fetullahçı yapılanma iddiaları üzerine İstihbarat Şube’sinden çıkarılmış Van Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilmişti.

CEP TELEFONUNU VAN’DA BIRAKIYOR

Başkomiser Özgür Türker’in 18 Aralık 2015’te TK7087 sefer sayılı uçakla Ankara’ya geldiği tespit edildi. Türker’in daha sonra da birçok kez Ankara’ya geldiği fakat bu gelişlerinde önce Adana’ya ardından Ankara’ya geldiği tespit edildi. Ankara Esenboğa Havalimanı’nda incelenen kamera kayıtlarında Özgür Türker’in görüntüleri bulundu. Özgür Türker Van’dan Ankara’ya gelirken cep telefonunu Van’da bırakıyordu. HTS kayıtlarında delil bırakmamak için bu yöntemi tercih ediyordu.

İSTİHBARATTAKİ EMNİYET AMİRİ VE VOLKSWAGEN

Soruşturma ilerledikçe başka bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Özgür Türker’in Çilingir İ. ile yaptığı görüşmelere gelirken kullandığı (...) plakalı (...) marka otomobil Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne aitti. Otomobilde sürekli bulunan ve aracı kullanan kişi ise İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde aktif görevde bulunan emniyet amiri Ertan Arslan’dı. Kaset komplosunun ardından Başkomiser Özgür Türker ve emniyet amiri Ertan Arslan gözaltına alındı.

HURŞİT TOLON’UN EVİNE DE KAMERA KOYMUŞLAR

Kaset komplolarında şimdiye kadar mağdur olan kişi sayısı 18 olarak belirtiliyor. Bu kişiler arasında emekli Orgeneral Hurşit Tolon da var. Daha önce Ergenekon davası nedeniyle cezaevinde tutuklu kalan Hurşit Tolon’un Ankara’da ailesine ait bir eve de kamera yerleştirildiği ortaya çıktı. Evde yapılan aramada televizyonun içinde gizli kameralar bulundu.

"Hurşit Tolon'un da evine kamera koymuşlar" haberi, 09 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hurşit Tolon'un da evine kamera koymuşlar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hurşit Tolon'un da evine kamera koymuşlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  2. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  3. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  4. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  5. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  6. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  7. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  8. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  9. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  10. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  11. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  12. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  13. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  14. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  15. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  16. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  17. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  18. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  19. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  20. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
Gündem Haberleri