Hüsnü Arkan: Tırstığım için düşüncelerimi gizlemem

Hüsnü Arkan: Tırstığım için düşüncelerimi gizlemem

Hüsnü Arkan: Tırstığım için düşüncelerimi gi... Özgün müziğin ülkedeki başarılı örneklerinden Ezginin Günlüğü grubunun eski vokalisti Hüsnü Arkan, ülkede yaşanan kaos ortamını "Birkaç adamın ikbali için sıradışı bir terör uygulanıyor" ifadeleriyle değerlendirdi.'HAYAL...

Özgün müziğin ülkedeki başarılı örneklerinden Ezginin Günlüğü grubunun eski vokalisti Hüsnü Arkan, ülkede yaşanan kaos ortamını "Birkaç adamın ikbali için sıradışı bir terör uygulanıyor" ifadeleriyle değerlendirdi.

'HAYAL BİLE EDEMEYİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararı için 'Tanımıyorum, saygı duymuyorum' sözlerini kast ederek, "En yüksek yönetim mercileri bile yasallıklara saygı duymadıklarını alenen söylüyorlar. Sözleşmeye saygı duyulmayan yerde herkesin kendi hukuku başlar, barbarlık başlar." diyen Arkan, 'Barbarlığın yolu açılınca nerelere varabileceğimizi hayal bile edemeyiz' sözleriyle ülkenin tehlikeli bir noktaya doğru ilerlediğinin altını çizdi. 

'ARTIK SATIŞLARDAN BAHSETMEK MÜMKÜN DEĞİL'

2015 yılının sonlarına doğru (19 Ekim) çıkardığı dördüncü solo albümü Kırık Hava'nın ardından yoğun bir konser turnesinde olan Arkan, albüm satışlarından bahsetmenin artık mümkün olmadığını bu yüzden daha fazla konser yaptıklarını belirtti.  

Demokrat Haber'den Gökhan Soylu'nun sorularını yanıtlayarak iktidarın sanatçıları oto-sansüre zorladığını dile getiren başarılı müzisyen, "Tırstığım için düşüncelerimi gizleyecek değilim" dedi. 

Söyleşinin bir bölümü şu şekilde; 

Yeni albümünüz çıktı bence hepsi birbirinden lezzetli şarkılar, peki satışlar nasıl gidiyor?

Lezzetli ifadeniz için teşekkür ederim. Satışlara gelince; artık yalnızca dijital ortamdaki dinlemelerden bahsedebiliyoruz. Mümkün olduğunca da fazla sayıda konser yapıyoruz.

“Yeni Türkiye''de insanlar hükümete yönelik en ufak söz söyleyince dizi ekiplerinden çıkartılıyor, belediye konserleri iptal ediliyor, imza günleri engelleniyor… Siz böyle olaylarla karşılaştınız mı?

Çoğunlukla biletli konserler yaptığımız için AKP’li belediyelerin kapısına yolumuz düşmüyor. Herhangi bir beklentimiz de olmayınca sözümüzü söyleyebiliyoruz. Ancak bu ortamın güllük gülistanlık olduğu anlamına gelmiyor tabii. Bu konuda pek çok insan haksızlığa uğradı. Gazeteciler, tiyatrocular, oyuncular. En son, Grup Yorum’a konser izni vermediler.

Füsun Demirel Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda “Gerilla rolü oynamak isterim'' dedi diye ATV’de yayınlanan dizisinden çıkartıldı. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu durumu?

Bu artık bir parti-devlet rejimi. Yapılanlar hiçbir açıdan son yüzyılın dünyadaki demokrasi standartlarına uymuyor. İnsanların ağzı bağlanmak isteniyor. Cezalandırılıyorlar. Özel televizyon kanalları bir biçimde partiye ve devlete bağlanıyor. Bu garip demokrasi anlayışını normal karşılamamızı bekliyorlar ama görüyoruz ki pek normal değil. Füsun Demirel’in hangi rolü oynamak istediğini ifade etmesini bile sakıncalı buluyorlar.

Siz de sahnede, sosyal medyada, röportaj verirken, konuşurken kendinize otosansür uyguluyor musunuz?

Hepimizi bunu yapmaya zorladıkları kesin. Dize getiremediklerinin de ifade kanallarını kapatıyorlar. Ben de düşündüklerimi ifade etme olanağı bulduğumda açıklamaya çalışıyorum. Konserlerde, yazdığım romanlarda, sosyal medyada ve fırsat bulduğum her yerde. Daha fazla insan beni okusun, dinlesin diye ya da tırstığım için düşüncelerimi gizleyecek değilim.

Rojin ile birlikte çok güzel bir Kürtçe şarkı denemeniz vardı, yakın zamanda tekrar böyle bir şey denemeyi düşünüyor musunuz?

Deneriz gibi görünüyor. Sorun çözülene kadar deneriz. Doğrusu da budur.

"Hüsnü Arkan: Tırstığım için düşüncelerimi gizlemem" haberi, 17 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Hüsnü Arkan: Tırstığım için düşüncelerimi gizlemem haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hüsnü Arkan: Tırstığım için düşüncelerimi gizlemem 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  2. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  3. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  4. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  5. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  6. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  7. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  8. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  9. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  10. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  11. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  12. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  13. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  14. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  15. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  16. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  17. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  18. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  19. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  20. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
Kültür Sanat Haberleri