İ.E'nin ölmeden önce verdiği ifade ortaya çıktı

İ.E'nin ölmeden önce verdiği ifade ortaya çıktı

İ.E'nin ölmeden önce verdiği ifade ortaya çıktı Siirt'te uzman çavuş Musa Orhan'ın tecavüz ettiği ve ölümüne sebep olduğu 17 yaşındaki İ.E. 'nin ölmeden önce savcılığa şikayette bulunduğu ortaya çıktı. İfadesinde "intiharın eşiğine geldim" diyen İ.E, yetkililerden yardım istemiş

Siirt'te uzman çavuşun tecavüz ettiği ve ölümüne sebep olduğu 17 yaşındaki İ.E. 'nin intihara kalkışmadan önce savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı. İ.E. ifadesinde, uzman çavuş Musa Orhan'ın kendisine hap vererek zorla birçok kez tecavüz ettiğini belirterek, "İntiharın eşiğine geldim" dedi.

Siirt'te uzman çavuşun tecavüz ettiği ve ölümüne sebep olduğu 17 yaşındaki İ.E. 'nin, ölmeden önce verdiği ifade iddianame de yer aldı. Hürriyet'ten Musa Kesler'in ulaştığı ifade de Er, uzman çavuş Musa Orhan'ın, kendisini evlenme vaadiyle kandırdığını belirterek, "Musa Orhan ile sosyal medyada tanıştım. Sevgili olduk, sürekli benimle evleneceğini, beni sevdiğini söylemekteydi. 'Benimle kaçar mısın' diyordu. Ben de beni ailemden istemesini söyledim. 20 Haziran’da köyüme geldi. Kaçamayacağımı söyledim. Beni dinlemedi" dedi. "Ben de ikna olması için valizimi kendisine teslim ettim. O sırada ailem bizi fark etti. Ben hemen geri döndüm" diyen genç kızın ifadesi şöyle: "Ancak valizim onda kaldı. 3 gün geçtikten sonra abim, kendisine ait olan valizi istedi. Ben de her şeyin açığa çıkacağını düşündüğümden akşam Siirt’e geldim. Siirt’te kalacak yerim olmadığı için Kurtalan ilçesine geçtim. Param kalmadığı için cep telefonumu satarak öğretmen evinde kaldım.

'İLİŞKİYE GİRMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ'

"Ardından Kurtalan ilçesinde hat aldım ve Musa’ya mesaj atarak durumu anlattım. Kendisine kalacak yerimin olmadığını söyledim. Görevden gelene kadar idare etmemi istedi. Siirt’e gelerek 3 gün Büyük Otel’de kaldım. Ardından beni aldı ve arkadaşının evine götürdü. 1 gece orada kaldım. Yalnızdık. Kaldığımız süre zarfında kendi rızamla bir müddet seviştim. İlişkiye girmek istedi. Ancak evlenmeden olamayacağını söyledim." 

'ALKOL ALMAM İÇİN ISRAR ETTİ'

"Ertesi gün akşam geç saatlerde geldi. Alkol aldığını söyledi, içmem konusunda çok ısrar etti. Bana ‘Benimle ol, yarın nikâh kıyalım’ dedi."

'BANA HAP İÇİRDİ'

"Ben de alkolün etkisi ile gücümü yitirmiştim, ilişki yaşadık. Hatırladığım kadarıyla bana bir hap da içirdi. Sabah işe gitmek üzere ayrıldı. Öğlen vakti panik bir şekilde gelerek, kendi ikâmetine götürdü."

'DAVACI VE ŞİKAYETÇİYİM'

"Bir müddet sonra panik şekilde geldi. Beni İzmir’e kuzenine göndereceğini söyledi. Otobüsle İzmir’e gittim. İndiğimde Musa’yı aradım. Ancak bir türlü ulaşamadım. Siirt’e ailemin yanına döndüm. O tarihten bu yana ne aradı ne de sordu. Beni evlenmek vaadiyle kandırarak alkol ve hap vererek zorla birçok kez ilişkiye girdi. Zorla ırzıma geçen, beni evlenme vaadi ile kandıran, tecavüz eden Siirt İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli ismini Musa Orhan olarak bildiğim şahıstan davacı ve şikâyetçiyim.

'İNTİHAR EŞİĞİNE GELDİM'

"Yaşadığımız cinsel birliktelik zorla ve istemeden alkolün etkisi ile ve gücümün kendisine yetmemesi nedeni ile zorla olmuştur. Ancak ertesi sabah kendisi ile yaşadığımız birliktelik kendi rızam dahilinde olmuştur. İntiharın eşiğine geldim. Ailemin yüzüne bakamıyorum."

NE OLMUŞTU?

Batman’da uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüz ettiği İ.E. (17), intihara kalkışmış ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. İ.E’nin suç duyurusunun ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Musa Orhan, genç kızın ölümünün ardından gelen tepkiler üzerine tutuklanmıştı. 

"İ.E'nin ölmeden önce verdiği ifade ortaya çıktı" haberi, 20 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 20 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İ.E'nin ölmeden önce verdiği ifade ortaya çıktı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İ.E'nin ölmeden önce verdiği ifade ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:03 Jeopolitik Gerginlikler ve Fed'in Faiz Sinyali Altın Piyasasını Etkiliyor
  2. 19:59 Mardin Valisi: Kültür ve İnanç Ekseninde Turizmde Yeni Atılımlar
  3. 19:55 Sivasspor, Fenerbahçe Maçı Öncesi Hazırlıklara Başladı: Heyecan Dorukta!
  4. 19:34 İz Bırakmadan Temizlik: Sirke ve Su Karışımıyla Televizyon Ekranlarını Parlatın!
  5. 19:30 Brüksel'deki Adalet Sarayı Bomba İhbarıyla Sarsıldı: Patlayıcı Bulunamadı
  6. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
  7. 19:10 Son dakika: Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor
  8. 19:09 Erdoğan'dan teleferik açıklaması: "Asıl sorumluları koruma çabaları gözden kaçmamıştır"
  9. 19:08 Galatasaray, İtalyan Yıldızı Vecino İçin Transfer Hareketi Başlattı
  10. 18:56 Kurtuluş Mahallesi'nde Köpek Saldırısı: Komşuların Yardımıyla Kurtarıldı
  11. 18:52 65 yıllık Türk giyim devi iflasın eşiğinde
  12. 18:51 Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri ve Doğal Kürler: Yaz İçin Hazırlık Başladı!
  13. 18:47 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı
  14. 18:47 Yıldızların Yol Gösterdiği Gün: Günlük Burç Öngörüleri
  15. 18:46 Morgan Stanley, ilk çeyrekte kârını artırdı; Bank of America ise %18 gerileme yaşadı
  16. 18:46 İsrail ordusu: "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil"
  17. 18:41 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday oldu
  18. 18:37 Manchester City-Real Madrid maçı ne zaman?
  19. 18:35 Savunma Devleri Su Altı Savaşında Yarışıyor: Manta Ray ve Türk Savunma Projeleri
  20. 18:29 İtalya'da ilginç uygulama! Cep telefonunu bırakana bir şişe şarap ücretsiz
Gündem Haberleri