İAÜ Dövüş Sporlarından Avrupa Şampiyonluğu ile Döndü

İAÜ Dövüş Sporlarından Avrupa Şampiyonluğu ile Döndü

İAÜ Dövüş Sporlarından Avrupa Şampiyonluğu i... İstanbul Aydın Üniversite Karate Takımı, Avrupa Üniversite Sporları Birliği tarafınca düzenlenen Dövüş Sporları Şampiyonasında 2 şampiyonluk, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük elde ederek Avrupa Şampiyonu oldu. Takımdaki öğrenciler, başarılarından dolayı kutlama edildi. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, Türkiye adına gurur duyduklarını belirtti. Takım kaptanı Kutluhan Duran i

- Dövüş Sporlarında Avrupa Şampiyonluğu getiren gençlere gurur karşılaması

İAÜ dövüş sporlarından Avrupa Şampiyonluğu ile döndü

İSTANBUL - Avrupa Üniversite Sporları Birliği tarafından düzenlenen ve 41 üniversitenin katıldığı Dövüş Sporları Şampiyonasında İstanbul Aydın Üniversite Karate Takımı, 2 şampiyonluk, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük elde ederek Avrupa Şampiyonu oldu.

19-24 Temmuz 2023 tarihleri arasında Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, Avrupa Üniversitesi Sporları Birliğinin organize ettiği Dövüş Sporları Avrupa Şampiyonası'nda İstanbul Aydın Üniversitesi, 2 şampiyonluk, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük alarak genel klasmanda Avrupa Şampiyonu oldu. Takımda yer alan öğrenciler üniversitede düzenlenen karşılama töreni ile başarılarından dolayı tebrik edildi.

26 ülke, 41 üniversite ve 420 sporcunun katıldığı şampiyonada İAÜ Kata Erkek Takımı Avrupa Şampiyonu, sporcularından Kutluhan Duran Ferdi Avrupa Şampiyonu, Dicle Beyazıt Avrupa İkincisi ve Gülşah Uyumuz da Avrupa Üçüncülüğü elde etti.

Mustafa Aydın: "Sadece üniversitemiz adına değil ülkemiz adına da çok gururluyuz"

"Sadece üniversitemiz adına değil ülkemiz adına da çok gururluyuz" diyerek öğrencilerini tekrar tekrar tebrik eden Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, "Çünkü Türkiye değil Avrupa şampiyonluğu elde ettik. Daha önceki yılarda da farklı alanlarda bu üniversite Avrupa şampiyonlukları kazandı. Mesela biz Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez teniste de şampiyon olduk. Bugün de karatede Avrupa şampiyonluğunu getirdik. Tabi hem ülke hem devlet olarak spora çok önem veriyoruz. Ulu Önder Atatürk'ün sporcuya vermiş olduğu bir değer var ve ondan sonra gelen bütün iktidarlar bu değerden hiçbir zaman geri durmadılar. Bugün de gelinen noktada bunun semeresini hep beraber görüyoruz. Bugün 400 küsur madalya, 200 küsur de kupa ile beraber zaten bundan 3 yıl önce Avrupa Spor Federasyonlarında da yılın üniversitesi seçilmiştik. Dolayısıyla gururluyuz, onurluyuz. Bütün sporcularıma, ülkeme özellikle bugün karate takımımıza bu başarılardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Kutluhan Duran: "Bu başarılarının devamı için elimizden gelen gayreti sürdüreceğiz"

İAÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi ve Takım Kaptanı Kutluhan Duran ise "Başarıların devamı için gayret edeceğiz" diyerek şunları söyledi:

"Düzenlenen şampiyonada okul adına çok büyük bir başarıya imza attık. Bunun yanı sıra hem ferdi kategoride hem de takım kategorisinde ülkemize altın madalya kazandırdım. Bunun doğrultusunda da okulumuz genel klasman şampiyonu oldu. Çok mutluyum, çok emek verdik. Biz hem üniversitemiz adına hem de milli takım adına birçok başarılara imza atıyoruz ve bunun da devamının gelmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu okulun da bir parçası olmaktan dolayı da çok mutluyum. Hocalarımıza, yöneticilerimize ve başkanımıza da bize verdiği emekler için ayrıca teşekkür ederiz."

"İAÜ Dövüş Sporlarından Avrupa Şampiyonluğu ile Döndü" haberi, 26 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 26 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan İAÜ Dövüş Sporlarından Avrupa Şampiyonluğu ile Döndü haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İAÜ Dövüş Sporlarından Avrupa Şampiyonluğu ile Döndü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:44 Beşiktaş ile Galatasaray'ın eski sponsoru tam 563 milyon borç ile iflas etti
  2. 04:33 Almanya'da iflas krizi: Nisanda Almanya'da iflas başvuruları yüzde 28,5 arttı
  3. 04:15 Çikolata krizi sona eriyor: Kakao fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor!
  4. 04:15 Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
  5. 03:08 Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi
  6. 02:43 Promosyon alacaklar için Temmuz'a kadar beklemeye gerek yok! Tutarlar 20.000 TL'ye kadar çıkabilir
  7. 01:36 Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
  8. 01:33 Arda Turan'ın Fatih Terim'e yönelik yaptığı açıklama Galatasaray taraftarlarını kızdırdı!
  9. 01:33 En sevdiğiniz renk sizin hakkınızda ne söylüyor?
  10. 01:30 Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
  11. 01:30 Çocuğunuzun sağlıklı, mutlu, akıllı, yetenekli ve dirençli olmasını istiyorsanız bunları yapın!
  12. 01:28 Tamamen sindirilmesi için süzme peynirin yanında ne tüketmelisiniz?
  13. 01:25 Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!
  14. 01:21 Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
  15. 01:18 Elinde Türk lirası olanlar dikkat: Piyasa kahini Selçuk Geçer dolar için rekor seviyeyi açıkladı!
  16. 01:15 Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
  17. 01:14 Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
  18. 01:11 Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
  19. 00:55 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
  20. 00:53 Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi: Sezonun Parlayan Gol Makinesi!
Spor Haberleri