İBB Başkan adayı Murat Kurum mal varlığını açıkladı!

İBB Başkan adayı Murat Kurum mal varlığını açıkladı!

İBB Başkan adayı Murat Kurum mal varlığını a... Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan (İBB) adayı Murat Kurum, Habertürk'te katılmış olduğu canlı yayında mal varlığını açıkladı, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İşte Murat Kurum'un mal varlığı...

 

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Habertürk kanalındaki canlı yayında mal varlığını açıkladı ve güncel konular hakkındaki soruları yanıtladı.

"Mal varlığımızı açıklamada herhangi bir sorunumuz yok." diyen Murat Kurum, şu bilgileri paylaştı;

"Ankara'da evimiz var. İstanbul'da evimiz var. 1 tane arabamız var. Biraz da borcumuz var. Mal varlığımız bu. Ev aldığımız için o eve olan borcumuz var. 2 yıl daha borç ödeyeceğiz. Ankara'da Ümitköy'de bir dairemiz var, burada da (İstanbul) Kağıthane'de dairemiz var."

EKREM İMAMOĞLU İLE DAVET POLEMİĞİ

Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılış törenine davetine ilişkin de konuştu.

İmamoğlu'nu eleştiren Kurum şunları söyledi;

"Büyükşehir Belediye Başkanı, Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılışıyla alakalı davet edildiğini, bu davete katılacağını, parasını kendisinin ödediğini ifade ediyor. Parası Ulaştırma Bakanlığı tarafından ödenen, her ne hikmetse Başkan bu törene katılma kararı almış. 'Bir polemik üretebilir miyim' düşüncesi içerisinde. 5 senedir gördüğümüz tablonun farklı tezahürü. Kurdukları siyasi senaryo işlemedi. Bugün koltuğu boştu, gelmedi. Yeri de ayrılmıştı. Sayın Ekrem İmamoğlu, 5 senelik dönemde devletin hiçbir protokolüne uymamış bir belediye başkanı. Yeri gelmiş bakanlara laf yetiştirmiş. Yeri gelmiş Cumhurbaşkanımıza, milletin iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak sözler etmiş. Yeri geldi 'Bizi engellediler, yaptırmadılar' polemiğiyle fakat 'neyi engelledik' diye sorulunca cevabı olmayan başkan profili çiziyor. İstanbul'la ilgili hayali olmadığı için gündemi İstanbul dışına taşıma içinde. İBB Başkanı her zamanki gibi 'törene davet edildim mi, edilmedim mi'nin peşinde. Sancaktepe'de kredisi bulunmuş metro inşaatının temeli açılmış. Artık iş yürüyor. Gelip oraya hafriyat döken bir belediye başkanından bahsediyoruz."

BİNALİ YILDIRIM'LA PROTOKOL KRİZİ Mİ YAŞANDI?

Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılışında binali Yıldırım'la yaşandığı iddia edilen protokol krizi tartışmalarına da değinen Kurum, böyle bir durumun yaşanmadığını belirterek şunları söyledi;

"Burada çok samimi bir şekilde Binali Abi'ye dedik ki 'Sayın Başbakanım Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına geçin, emeğiniz var, orada olmanız yakışır. Siz soluna geçin orada olun' dedim. O da 'şimdi ayıp olur, geçmeyeyim' dedi. Bizde devlet adabı, devlet tecrübesi var. Orada büyüğümüz, başbakanlık yapmış abimize 'Siz Cumhurbaşkanımızın yanına geçin' diyorum. O da nezaket gösteriyor 'Murat Bey sen İBB adayısın, sen buraya geç' diyor. O kadar nezaket sahibi bir abimiz. Gülerek bu kriz yaşanır mı? Nasıl bir krizmiş de bu birbirimize gülerek 'siz oraya geçmeniz lazım' diyoruz. Peki İstanbul'un gündemi bu mu? Binali Abimiz 'Sen adaysın, gel burada dur' diye çekiştirdi beni hatta. Bu maalesef şu an CHP'li adayın yürüttüğü bir siyasi senaryo. İstanbul'u konuşmak yerine farklı gündemleri tartışalım. 'Bu gündemlerden biz kendimize nasıl pay çıkarırız' hesabıyla yapılmış işler. Burada konu deprem, metro, sosyal yardımlardaki adaletsiz değil."

ANKETLER SON DURUM

Murat Kurum'un gündeminde yerel seçim anketleri de vardı.

Kurum, anketlerde rakibinin 1,5 puan önünde olduklarını kaydederek şöyle konuştu;

"Aday olduktan sonra anket yaptırdım. 2,5-3 puan gerideydik. Projelerimizi açıkladık. Biz öne geçtik. Bugün 1-1,5 puan öndeyiz. Bunların hazmedemediği konular bu zaten. Telaşları bundan. 'Murat Kurum öne geçer.' Siz bu insanların sorunlarına yüzünüzü dönerseniz, insanlar da size cevabı verir. Bunu gördükleri için 'acaba ne yapsak' telaşı içindeler. Bizim hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Alnımız ak. Biz İstanbul'un sorunlarını çözmek için meydana çıkmışız."

"METROBÜS SİLİVRİ'YE KADAR GİDECEK"

İstanbul'da yapacakları projeleri de açıklayan Kurum, metrobüs hattının Büyükçekmece'den geçerek Silivri'ye kadar gideceğini söyledi.

Kurum projelerine ilişkin şunları kaydetti;

"En önemli iki gündemim var. Biri deprem biri ulaşım. İkisini tüm motivasyonumuzla, birikimimizle, enerjimizle, tüm imkanımızla bu iki projeyi hazırladık. Bilim insanlarıyla çalışıyorum. Naci hocanın fikrini aldım. İlgili bakanımızla görüştüm. Teknik arkadaşlarla toplantılar yaptık. Bu projeler hazır. Nisan itibariyle ihalesi yapılabilecek konumda. Şu anda 328 kilometre metro hattını 650 kilometreye çıkaracağız. İstersen yapılıyor, kaynak da bulunuyor. Yeter ki iste. Şu an Haliç'i sıkıntıya sokan Silahtarağa olmak üzere. Sarıyer'de kapattıkları tüneli açmak üzere, birçok projeyi yapacağız. Yarısı bizden kampanyasını açıkladığımızda dediler ki 'seçim yatırımı'. Şimdi süreci sayın Cumhurbaşkanımız imzaladı. 2 haftada 10 bin konutun temellerini attık. Tuzla'da ve Eyüpsultan'da. Onun 5 senede yaptığını biz bir programda yaptık."

Kurum, yarın ulaşım lansmanı yapacaklarını belirterek, projelerin ayrıntısını burada açıklayacaklarını söyledi.

GENÇLERE VAATLERİ

Kurum gençlere vaatlerini de şu şekilde sıraladı;

"Gençlerimize 100 bin lira sermaye desteği vereceğiz. Geçen teknoparka gittim 5 milyar yatırım parası almış. Biz bu destekleri vereceğiz ki gençlerimiz iş kursunlar. Lisans sahibi gençlerimizi belirleyeceğiz. Teknoloji, yazılımla, üretimle ilgili. Belirlediğimiz dallara ilişkin ister lise, ister ilköğretim mezunu olsun. Kendini o alanda yetiştirmiş mi bakacağız. 100 bin girişimcimize 100 bin lira sermaye desteği vereceğiz. Tam donanımlı ofisler açacağız. Her türlü hizmeti gençlerimiz alacak. Paylaşımlı ofis diyoruz bunlara. İstanbul'un her ilçesinde bu ofisleri kuracağız. Evlenecek gençlerimize 50 bin lira beyaz eşya desteği vereceğiz. Öğrenci evlerimize 25 metreküp doğalgaz desteği. Üniversite gençlerimize 10 bin lira burs desteği vereceğiz. Toplu ulaşımda öğrencimize yüzde 40 indirim yapacağız. Memleketine gidenlere destek olacağız, öğretmenlere indirimli ulaşım hizmeti vereceğiz. İlkokuldaki küçüklere beslenme desteği vereceğiz. Temizlik giderlerini biz karşılayacağız tüm okullarda. Güvenlik hizmetini biz vereceğiz."

Kurum, gençlere yönelik bir sürprizleri olduğunu, bunu da 15-20 güne kadar duyuracaklarını kaydetti.

"MERKEZİ BİR TAKSİ UYGULAMASINA GEÇECEĞİZ"

İstanbul'un taksi sorununa da değinen Murat Kurum, merkezi bir taksi uygulamasına geçeceğklerini belirterek şu ayrıntıları verdi:

"Bilimsel verilerle gerçek ihtiyacı belirleyeceğiz. Merkezi taksi sistemiyle birlikte tüm dijital uygulamaları bir merkezde toplayıp ihtiyacı birleştireceğiz. Taksi plakasını artıracağız. İstanbul'da taksi bir kültür olacak. İstanbul'un taksisi de marka olacak. 81 ile tüm dünyaya örnek olacak. Kılığı, giysisi, davranışı, yabancı diliyle. Eğitim vereceğiz. Hem taksicinin mutlu olacağı hem de İstanbulluların bu hizmeti alacağı uygulamayı İstanbul'a kazandıracağız. Sorunları görmek zorundayız. Taksi problemi var mı var? Sokak hayvanı problemi var mı var?"

"İBB Başkan adayı Murat Kurum mal varlığını açıkladı!" haberi, 26 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan İBB Başkan adayı Murat Kurum mal varlığını açıkladı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İBB Başkan adayı Murat Kurum mal varlığını açıkladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Türkiye Haberleri