İBB ek hizmet binası kütüphane oluyor

İBB ek hizmet binası kütüphane oluyor

İBB ek hizmet binası kütüphane oluyor İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatleri arasında bulunan Saraçhane’deki İBB binasını kütüphaneye dönüştürme projesi başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerinde olan Saraçhane binasının kütüphaneye dönüştürülmesi için 2 yıl önce başlayan onay süreci tamamlandı.

İmamoğlu göreve gelir gelmez 30 Temmuz 2019'da İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na yapılan başvuru, 26 Mayıs 2021'de onaylanabildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre belediye binasının kütüphaneye dönüştürülmesini içeren restorasyon çalışması, bazı hizmet birimlerinin taşınma işleminin tamamlanmasının ardından önümüzdeki aylarda başlayacak.

Çalışmanın bir yıl içinde tamamlanarak kütüphanenin hizmete girmesi planlanıyor. 2 bloktan oluşan belediye binasının hizmet birimlerinin bulunduğu B Blok, kütüphaneye dönüştürülecek.

Başkanlık makamı ve meclisin bulunduğu A Blok'ta bir değişiklik olmayacak. Sadece başkanlık binasının giriş katındaki yeni yönetim döneminde sergilerin yapılmaya başlandığı fuaye alanı, kütüphane projesinin bir parçası haline getirilecek.

"Birkaç ay içinde uygulama projesi başlayacak"

Proje hakkında bilgi veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “İBB binalarında restorasyon projesine artık başlıyoruz. İBB'nin bazı birimleri taşınacak. Memurların ofisleri kullanım oranı üçte bire düşecek.

Kütüphane ilk etapta B Blok'ta ilk 3 kata kurulacak. A Blok'taki sergi fuaye alanı ile B Blok arasında erişim sağlanarak bu alan da kütüphaneye dahil edilecek. Bahçede bazı düzenlemeler yapılacak. Otoparkı kaldırıp yeşil alan olarak düzenleyeceğiz.

Birkaç ay içinde uygulama projesi başlayacak. Dönüşüm izlenebilecek. Şantiye açık olacak. Çatı katındaki yemekhane ile ilgili kararımızı henüz vermedik. Kütüphanenin bir parçası olacak ya da yemekhane olarak devam edecek. Burada kalacak personelin ihtiyacına göre karar verilecek. B bloğun çatı katı, İstanbul'un en güzel manzaralarından birine sahip. Vatandaşa açmak istiyoruz. Projede bazı revizyonlar yapılacak” dedi.

"Kütüphanenin ana teması İstanbul'un kent kültürü ve belleğini beslemek"

Bu kütüphanenin İstanbul'un belleği olmasını hedeflediklerini dile getiren Polat “Bir araştırmacı olsam şehrin meclis tutanaklarına burada ulaşmak isterdim. Bir şehrin nasıl değiştiğinin belgesi o tutanaklar. İBB'nin arşivinin erişilebilir olması ana arayışımız. Şehir, kent, tarih ve İstanbul ile ilgili bütün kaynakların burada olması gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz bir yandan. Saraçhane'deki kütüphanenin ana teması İstanbul'un kent kültürü ve belleğini beslemek olacak” diye ifade etti.

"İBB ek hizmet binası kütüphane oluyor" haberi, 21 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 21 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İBB ek hizmet binası kütüphane oluyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İBB ek hizmet binası kütüphane oluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  2. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  3. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  4. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  5. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  6. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  7. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  8. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  9. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  10. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  11. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  12. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  13. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  14. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  15. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  16. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  17. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  18. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
  19. 10:27 Sermaye Piyasası Kurulu’ndan iki şirketin halka arzına onay
  20. 10:27 Fenerbahçe'nin Yıldızı İrfan Can Kahveci, Sevilla'nın Hedefinde!
Yerel Gündem Haberleri