İBB, Erdoğan'ın diplomasını açıklamadı: İmamoğlu hakkında suç duyurusu

İBB, Erdoğan'ın diplomasını açıklamadı: İmamoğlu hakkında suç duyurusu

İBB, Erdoğan'ın diplomasını açıklamadı: İmam... HKP, İBB'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasını açıklamasını istedi. Ancak HKP'nin bu talebi 'kapsam dışı' denilerek reddedildi. Bunun üzerine HKP İmamoğlu da dahil İBB'deki görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde belediyeye sunması gereken diploması ilgili İBB’ye başvuruda bulunmuştu. HKP’nin bu başvurusuna, İBB’den yanıt geldi. HKP avukatları 18 Mayıs 2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde belediyeye sunması gereken diploması hakkında bilgi almak için başvurmuştu.

HKP, İBB’ye yaptığı başvuruda, Erdoğan’ın diplomasının tartışmalı olduğunu belirterek, 1994 ve 1998 yılları arasında İBB Başkanlığı görevinde bulunan Erdoğan’ın diplomasının 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince İBB arşivinden çıkartılarak kendileriyle ve kamuoyuyla paylaşılmasını istemişti.

"Kapsam dışı" denilerek reddedildi

Başvuruyu değerlendiren İBB, HKP’ye yanıt verdi. İBB, HKP’nin başvurusuna Erdoğan’ın diplomasının talep edilmesinin 49822 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre “kapsam dışı” yanıtıyla döndü.

ibb.jpeg

İBB, HKP’ye verdiği yanıtta şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN hakkında bilgi ve belge talebinize dair ilgi elektronik başvurunuz incelenmiştir.

 

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nda bilgi edinme hakkına ilişkin istisnalar düzenlenmiş olup, söz konusu kanunun 21. maddesinde “kişinin izin verdiği haller saklı kalmak üzere, özel hayatın gizliliği kapsamında açıklanması halinde kişinin sağlık bilgileri ile özel ve aile hayatına, şeref ve haysiyetine, mesleki ve ekonomik değerlerine haksız müdahale oluşturacak bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır” düzenlemesi yer almaktadır. 

 

Bu nedenle talebiniz, bilgi edinme hakkı kapsamı dışında olduğundan ilgi dilekçeniz üzerinde herhangi bir işlem yapılamamıştır.

 

Bilgilerinize rica ederim.

İmamoğlu, Gündüz ve diğer görevliler hakkında suç duyurusu

HKP avukatları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB İnsan Kaynakları Müdürü Sinan Gündüz ve Dilekçeyi İşleme Koymayan Görevliler hakkında “Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme” suçunu işlediklerini belirterek bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

"İBB'nin kararı haksız ve hukuka aykırı"

HKP avukatları, İBB’nin bu kararı sonrasında bugün itiraz başvurusunda bulundu. İBB’nin kararının haksız ve hukuka aykırı olduğu belirtilen dilekçede, “Önemle belirtmek isteriz ki, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun uygulanmayacağı istisna hallerde söz konusudur. Bu hallerden kısaca bahsedersek özellikle milli savunmayı, milli güvenliği, kamu düzenini ve kamu yararını ilgilendiren haller bu istisnai kapsamında sayılmaktadır. Halkın Kurtuluş Partisi olarak paylaşılmasını talep ettiğimiz diploma ise normal bir vatandaşa ait olan değil ülkenin Cumhurbaşkanına ait olan bir diploma olduğu ve bu yüzdende kamu yararının ön planda olduğu için “kişisel verilerin korunması kanuna” dayanarak reddedilmesi haksız ve hukuka aykırı bir durum oluşturmaktadır” ifadelerine yer verildi.

"İBB bu suça ortak olmuştur"

İBB’ye yapılan itiraz başvurusunun ardından HKP İstanbul İl Yönetimi adına açıklama yapan Doğan Zafer Çıngı şunları söyledi:

Bilindiği üzere Partimiz AKP’giller’in hukuksuzluklarına karşı mücadele etmeyi durmadan sürdürüyor. AKP’giller’in işlediği her türlü suça karşı hem hukuki hem de siyasi mücadelesini durmaksızın devam ettiriyor. Nerede bir hukuksuzluk varsa karşısına dikiliyor ve tarihin sayfalarına not ediyor. Ancak Partimiz bu mücadelesini sadece AKP’giller’in hukuksuzluklarına karşı değil kimden gelirse gelsin tüm hukuksuzluklara karşı yürütüyor, devam ettiriyor.

 

Bugünde ne yazık ki karşımızda bir hukuksuzluklar var ve hukuksuzluğun sorumlusu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Belediye yöneticileri ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. 18 Mayıs tarihinde Partimiz İBB’ye bir dilekçe vermiş ve Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı dönem içerisinde İBB’ye sunmuş olması gereken diplomasının örneğini talep etmişti. Ancak birkaç gün önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen cevabı ret olmuştur. Partimizin Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasının hem kamuoyuyla hem de partimizle paylaşılması talebi reddedilmiştir. Bu bir hukuksuzluktur. Bu durum Tayyip Erdoğan’ın zaten nerede olduğu belli olmayan diplomasının bir suç teşkil etmesinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin suça ortak olmaktır, suçu gizlemektir. Gerçeklerin toplum önüne çıkarılmasının engellenmesidir. Ve Büyükşehir Belediyesi bu suça ortak olmuştur. 

 

Biz parti olarak tarafımıza iletilen ret cevabına karşı itiraz hakkımızı kullanacağız. Bu seferde dilekçemizi Belediye’nin en üst makamı olan Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na ileteceğiz. Sadece itirazla da kalmayacağız. Tayyip Erdoğan’ın diploma sahtekârlığı suçuna ortak olanlara karşı suç duyurusunda da bulunacağız. Biz Halkın Kurtuluş Partisi olarak itirazımızın ve suç duyurumuzun sonuna kadar takipçisi olacağız. AKP’giller ve onların tüm suçlarına karşı mücadele etmeyi devam ettireceğiz. Bu bizim halkımıza borcumuzdur. Gerçekler gün yüzüne çıkıncaya dek, suçlular bağımsız mahkemelerde yargılanana dek bu mücadelemizi sürdüreceğiz, vazgeçmeyeceğiz.

"İBB, Erdoğan'ın diplomasını açıklamadı: İmamoğlu hakkında suç duyurusu" haberi, 11 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 11 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İBB, Erdoğan'ın diplomasını açıklamadı: İmamoğlu hakkında suç duyurusu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İBB, Erdoğan'ın diplomasını açıklamadı: İmamoğlu hakkında suç duyurusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
  2. 18:07 Getir, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan Çekilme Planlarıyla Çalışanları Endişelendiriyor
  3. 18:06 Beşiktaş 15 milyon euroluk savunmacı kazandı! Kartal yeni defansını İngiiltere'de buldu
  4. 18:04 WhatsApp'a yeni güncelleme geliyor!
  5. 18:00 Can Yaman "Düşük Maaşlı Projeler Benim Gibi Uluslararası Bir Oyuncuya yakışmaz"
  6. 17:59 Kızılcık Şerbeti'nde Atatürk vurgusu duygulandırdı!
  7. 17:55 Ahmet Ağaoğlu'ndan İlk Açıklama! Ser Verdi, Sır Vermedi!
  8. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
  9. 17:50 Galatasaray seçime gidiyor! Tarih resmen açıklandı
  10. 17:46 İstanbulspor Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu
  11. 17:46 Uzmanlar Açıkladı: Yumurta Haşlarken Pratik İpuçları ve Günlük Tüketimin Faydaları
  12. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  13. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
  14. 17:40 Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!
  15. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  16. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
  17. 17:36 Bakan Işıkhan'dan net karar geldi: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
  18. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  19. 17:33 İstanbulsporlu Simon Deli, Şok Etti!
  20. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
Gündem Haberleri