İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat: Elit kesim mekânlarını halka açtık

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat: Elit kesim mekânlarını halka açtık

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat: E... İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Mahir Polat, kamusal mekânları ve binaları İstanbullulara açmayı hedeflediklerini belirterek, çoğu zaman "elit" kesimler tarafından kullanılan tarihi yapıları geniş halk kitlelerinin hizmetine sunduklarını söyledi.

Beyoğlu’ndaki kültürel miras alanlarının korunması ve geleceğe aktarılması amacıyla düzenlenen "Miras İşbirliği Protokolü", 12 Temmuz Cuma günü Metrohan’da gerçekleştirilen törenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beyoğlu Belediyesi arasında imzalandı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel’in katılımıyla imzalanan protokolle Beyoğlu Miras kurularak İBB Miras’ın deneyim ve yaklaşımının İstanbul geneline yayılması hedefleniyor.

"DAYANIŞMA VE ÖZVERI ÜRÜNÜ"

Karar gazetesinden Sema Kızılaslan'ın haberine göre, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB Miras’ın neden kurulduğunu ve bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı. "Ben artık bunu Türkiye'ye mal olmuş bir emek olarak görüyorum" şeklinde konuşan Polat, asıl hedef ve amaçlarının bu çalışmaları tüm Türkiye’ye yaymak olduğunu ifade etti. Polat,  "İBB Miras ile beraber, İstanbul gibi olağanüstü yapı yoğunluğu olan bir kentte koruma odaklı çalışmanın nasıl yapılması gerektiğini kendi deneyimimizle diğer kentlere ve yönetimlere göstermeye çalıştık. Bu tamamen dayanışma ve özveri ürünü bir çalışmadır ve esas hedefimiz sadece İBB Miras'ta kalmaması, tüm Türkiye'ye yayılmasıdır" dedi.

"İŞ BIRLIĞINE HAZIRIZ"

İBB'nin organizasyon ve operasyon olarak belirli bir düzeye geldiğini ve diğer kentlerin ihtiyaç duyduğunda düşünsel veya yöntemsel olarak iş birliğine hazır olduğu aktaran Polat, "Türkiye, her zaman çok yüksek imkanlara sahip bir ülke değil. Bu yüzden imkanlarını, deneyimlerini ve beyin gücünü doğru ve dayanışmacı şekilde kullanması gerekmektedir. İBB'de bir yapı, artık organizasyon ve operasyon olarak bu düzeye gelmiş bir yapıdır. Başka kentlerin ihtiyaç duyduğunda, hem düşünsel hem de yöntem olarak iş birliğine hazırdır. Biz bunu hep anlattık zaten"  şekline konuştu.

"İSTANBUL'DAKI KÜLTÜREL MIRAS IDEOLOJILERDEN BÜYÜKTÜR"

Türkiye'deki kültürel miras alanlarının ve tarihi yapıların genellikle elit kesimler tarafından kullanıldığı ve geniş halk kitlelerine kapalı olduğuna dikkat çeken Polat, İBB'nin "İstanbul Senin" mottosu ile bu anlayışı değiştirmeye çalıştıklarını ve tarihi mekanların halkın erişimine açılmasını hedeflediklerini anlattı. "Ekrem Başkanımızın başlattığı ‘İstanbul Senin’ mottosunun en önemli yanı, İstanbul'un kamusal mekanlarını ve binalarını İstanbullulara açmaktır. Bu düşüncenin, duygunun, fikrin, aidiyetin ve kimliğin kesinlikle bir ideolojisi ya da politikası olamaz. İstanbul'daki kültürel miras, ideolojiler ve politikalar üstüdür. İstanbul artık hepimizin mirasıdır" ifadelerini kullandı.

"TARIHI DEĞERE SAHIP ÇIKMA IRADESI"

İmza töreninde söz alan İnan Güney İstanbul'un hayata kazandırılması gereken binlerce tarihi esere, tarihi mekâna sahip olduğunun altını çizerek, "Ekrem İmamoğlu’nun liderliğinde İstanbul’un her bir metrekaresine sahip çıkılması gibi İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerine de sahip çıkma iradesi politikaya ve yönetime şekil verdi" dedi.

"Beyoğlu, İstanbul’da geleceğe aktarılması gereken kentsel mirasın yüzde 15’ini barındıran bir ilçemiz" diyerek devam eden Güney konuşmasını,  "Beyoğlu’nun da korunacak ve gelecek nesillere aktarılacak çok sayıda tarihi ve kültürel mirası var. Sayın başkanımızla birlikte buraları gezdik ve birlikte çalışma önerimizi ilettik. İstanbul adına, Beyoğlu adına, tarihi ve kültürel mirasın adına bugün bu protokolü imzalıyoruz. Ben Beyoğlu adına, İstanbul adına çok mutluyum. Beyoğlu’nu yüzlerce yıl daha aynı görkemiyle yaşayacağına olan güvenimle hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde sonlandırdı.

İBB Miras, bugüne kadar 207 tarihî çeşme, 610 tarihî mezar ve hazire, 19 tarihî türbe, 63 anıt eser, 40 kamusal sanat eseri, 35 müze ve sergi mekânını koruma altına aldı.

"İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat: Elit kesim mekânlarını halka açtık" haberi, 13 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat: Elit kesim mekânlarını halka açtık haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat: Elit kesim mekânlarını halka açtık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Karar

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Yerel Gündem Haberleri