İBB Meclisi’nde AKP’li üyeden ‘nezaket’ dışı söylem…

İBB Meclisi’nde AKP’li üyeden ‘nezaket’ dışı söylem…

İBB Meclisi’nde AKP’li üyeden ‘nezaket’ dışı... İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP’li üyesi Yavuz Selim Tuncer’in meclis oturumunda yaptığı gündem dışı konuşmada kullandığı ifadeler tepkilere neden oldu.İBB Meclisi’nin AKP’li üyesi Yavuz Selim Tuncer’in meclis...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP’li üyesi Yavuz Selim Tuncer’in meclis oturumunda yaptığı gündem dışı konuşmada kullandığı ifadeler tepkilere neden oldu.

İBB Meclisi’nin AKP’li üyesi Yavuz Selim Tuncer’in meclis oturumunda yaptığı gündem dışı konuşmada kullandığı ifadeler tepkilere neden oldu.

İBB Meclisi 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplanan İBB Meclis oturumunda AKP'li meclis üyesi Yavuz Selim Tuncer'in söz alarak yaptığı konuşması tartışma yarattı.

Konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan “Ekrem bey” diye bahsetmesi CHP'li meclis üyelerinin “başkan diyeceksin” tepkilerine yol açtı.

Tuncer'in konuşmasının devamında tartışma yaratan “kaz yemeği” ile ilgili sarf ettiği sözler ve İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'a yönelik “tavsiyeleri” de dikkat çekti.

KONUŞMASI TARTIŞMAYA YOL AÇTI

Tuncer önce İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'a “İbrahim beye bir metin veriliyor ve gelip burada okuyor. CHP Grup Başkan Vekili Doğan (Subaşı) beyden çok daha keskin, çok daha ideolojik konuşmalar yapıyor. Ben acizane İbrahim kardeşime şunu tavsiye ediyorum: Siz Ekrem İmamoğlu'nun burada belediye başkanı olmasında çok büyük katkısı olan bir parti ve grupsunuz. Ağırlığınızın kıymetini bilin, teşkilatlarınıza sahip çıkın. Teşkilatlarınızın işe alımlarını takip edin. Teşkilatınızın İBB'den faydalanması ile alakalı teşkilatlarınızdan çok ciddi talepler alıyorum elimden geldiğince yapıyorum. Ufak bir tavsiyem de acizane akıl vereyim hiçbir şey bilmiyorsanız hiçbir şey anlamıyorsanız CHP Grup Başkan Vekiline bakın. Eğer o elini kaldırıyorsa siz indirin, eğer o elini indiriyorsa siz kaldırın. Mutlaka doğruyu bulacaksınız” diye seslendi.

"SEN BIRAK KANALI MANALI İŞİNİ YAP"

İmamoğlu hakkında da konuşan Tuncer “Bugünlerde Ekrem bey Kanal İstanbul'a kafayı takmış. Belediyeciliğin dışında her şeyle alakalı konuşuyor. Ben takip ediyorum asla bırakmam. Daha önceki beyanatlarının takipçisiyim. İstanbul'a 15 yaşam vadisi vaadi var. Sen bize bundan haber ver, bırak kanalı manalı asli işini yap sen. Bizim sofra destek paketi, evlilik destek paketi ne oldu? O da hikâye oldu. Sürekli suni gündem” diye konuştu.

AKP'Lİ ÜYEYE NEZAKET ÇAĞRISI

Tuncer'in meclis sıralarından yükselen tepkiler arasında yaptığı konuşmaya CHP ve İYİ Parti'li yöneticiler de cevap vererek AKP'li üyeye “nezaket” çağrısı yaptı.

“BİZDE MUTLAK İTAAT YOK, LİYAKAT VAR”

Tuncer'in hedefindeki isimlerden İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan “Konuşmalarımı kendim yazarım. Benim konuşma metnimi ne il başkanım ister, ne genel başkanım ister. Bizde mutlak itaat esası yok, mutlak liyakat esası var” dedi.

İYİ Partili'lerin kendisinden iş istediğini yönelik sözlerine ne yanıt veren Özkan “İyi Partili arkadaşların kendisine gitmesi ondan iş istemesi konusunu bilemiyorum ama insanların işe ihtiyacı varsa bunun müsebbibi İYİ Parti veya CHP değil. Bunun müsebbibi şu an iktidarda olan merkezi hükümettir. Yeni nesil siyasette Ekrem başkanın da dediği gibi bir partinin ilçe başkanlığından referans mektubu ile işe girilmiyor artık. İBB'nin kariyer sitesinden liyakat esası ile işe giriliyor” diye konuştu.

“YAKIŞIKSIZ BİR LAF, İADE EDİYORUM”

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun bir önceki oturumda kendisi hakkında İmamoğlu'na hitaben söylediği “Şuna bir şey verin de sussun. Siz de rahat edin biz de rahat edelim” sözlerini de güdeme getirdi. Bu sözlerin kişilik haklarına saldırı olduğunu vurgulayan Özkan “Gerçekten yakışıksız bir laf. Size iade ediyorum. Sizler ‘Harun olmaya geldiler Karun oldular' diyenleri susturdunuz. ‘Paçalarından yolsuzluk akıyor' diyenleri susturdunuz. Sizin metodunuz bir şey vererek susturmak. Ama beni susturamayacaksınız. Sizin yanlışınız benim doğrum olmaz” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı da “Sorunu kendi icraatlarının yanlışlarında görmeyenler çözümü başkalarına sataşmakta bulurlar” dedi.

NE YERSENİZ YİYİN YETER Kİ HARAM YEMEYİN

Son olarak söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise nezaket uyarısı yaparak şunları söyledi:

"Meclisin canlı yayınlanması en çok işine yarayan 2 meclis üyemizden birisi Yavuz beydir, canlı yayınlar sayesinde çok ciddi anlamda reklam yapıyor. Diğeri de sayın grup başkan vekiliniz Tevfik Göksu'dur. Canlı yayınları çok iyi kullanıyor.

Ama Yavuz bey, Tevfik bey ile aralarında bir çekişme varmış gibi sanki öne çıkma çabası içindeymiş gibi. Onu da görmüyor değiliz. Ne zaman Tevfik bey çıksa açılım yapsa Yavuz bey de devreye giriyor. Yavuz beyin de başkanı dikkatle takip ettiğinin farkındayım. *

Bence takip etmeye de devam etsin en başta nezaket olmak üzere sayın başkandan öğreneceği çok şey var.

Sayın başkanın ne yediğine ne içtiğine çok meraklı kendisi. Şöyle bir tavsiyem var: Ne yerseniz yiyin yeter ki haram yemeyin."

"İBB Meclisi’nde AKP’li üyeden ‘nezaket’ dışı söylem…" haberi, 13 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İBB Meclisi’nde AKP’li üyeden ‘nezaket’ dışı söylem… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İBB Meclisi’nde AKP’li üyeden ‘nezaket’ dışı söylem… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  2. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  3. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  4. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  5. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  6. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  7. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  8. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  9. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  10. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  11. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  12. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  13. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  14. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  15. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  16. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  17. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  18. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  19. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  20. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
Politika Haberleri