İBB personelleri Binali Yıldırım'a çalışıyor: Aile ziyaretleri başladı, tek tek oy isteniyor...

İBB personelleri Binali Yıldırım'a çalışıyor: Aile ziyaretleri başladı, tek tek oy isteniyor...

İBB personelleri Binali Yıldırım'a çalışıyor... İBB personeli, genel müdürler ve daire başkanları seçime kilitlendi. Yeni koordinasyon merkezleri açılarak yardıma muhtaç aileler tek tek ziyaret ediliyor. Ziyaret raporlarına Independent Türkçe ulaştı.İstanbul Büyükşehir...

İBB personeli, genel müdürler ve daire başkanları seçime kilitlendi. Yeni koordinasyon merkezleri açılarak yardıma muhtaç aileler tek tek ziyaret ediliyor. Ziyaret raporlarına Independent Türkçe ulaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine 10 günden kısa bir süre kalmışken belediyede hummalı bir çalışma var.

Belediyeye ait şirketlerin genel müdürleri, genel müdür yardımcıları, üst düzey bürokratlar ve genellikle Beyaz Masa yetkililerinin sürdürdüğü bu çalışmada şehir genelinde yardıma muhtaç insanlar tek tek ziyaret ediliyor, bir ihtiyaçları olup olmadığı soruluyor, acil ihtiyaçları gideriliyor ve iddiaya göre ziyaretlerin sonunda AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'a oy isteniyor.

Bu çalışma için hem Avrupa yakasında hem de Anadolu yakasında ayrı koordinasyon merkezleri kuruldu. Koordinasyon merkezlerinden biri Kartal'daki İBB Ek hizmet binasının en üst katında.

Rapor tutmak zorunlu

Çalışma için görevlendiren İBB personeline her ziyaretten sonra rapor hazırlama ve bu raporu yöneticisine iletme görevi de verildi.

Independent Türkçe o raporlara ulaştı.

Ziyaretler sırasında el yazısıyla tutulan notlar daha sonra rapor haline getiriliyor.

12 Haziran'da A.D, S.E, H.Ş.G ve K.C isimli vatandaşların evlerine yapılan ziyaretler sonrası İBB personeli şu notları düştü:

1) A.Y

Ulaşılamadı. 2. defa arandığında müsait olmadığı için evine gidilemedi ve müsait olmadığı için konuşulamadı

2) S.E

Yardımın arttırılmasını istiyor. 1000 TL kirasının olduğunu ve ödeyemediğini söyledi. Eşi asgari ücretle çalıştığı için yardım edilmesini istiyor. Genel olarak hizmetlerden memnun

3) H.Ş.G

Evde olmadıkları için görüşülemedi. Müsait olmadıkları için telefonda konuşulamadı

4) K.C

Yardımın arttırılmasını istiyor. 50 TL artırıma çok sevindi. Nakdi yardım talebi olmuş haber ve sonuç beklediğini söyledi. Genel olarak hizmetlerden memnun.

Ş.U isimli İBB personelinin yaptığı 5 Haziran tarihli çalışma ise Excel dosyası olarak rapora dönüştü. Raporda evde bakım hizmetinden faydalanan vatandaşlarla görüşüldüğü belirtiliyor.

M.A isimli vatandaşın talebi raporda şu şekilde kendisine yer buldu:

Hastanın oğlu ile telefonda görüşüldü. Babasının boğazında 2 ayda bir değişmesi gereken cihaz olduğu ancak uzun zamandır değiştirilmediği belirtildi. Önceden acıbadem de otururken Üsküdar Dev. Hast. İlgilenmiş şuanki adres de bakmıyorlarmış.

AKP TEŞKİLATINA YÖNELİK ŞİKAYETLER İBB RAPORUNDA

Maltepe Başıbüyük Mahallesi'ne yönelik çalışmayla ilgili bir raporda yardıma muhtaç bir vatandaşın AK Parti teşkilatından yakındığı görülüyor. Raporu hazırlayan İBB personeli F.Ö isimli vatandaşı ziyaretinin ardından rapora şu ifadeleri geçirdi:

Gıda yardımı istiyor.Ak parti mahalle sorumlusunun sadece kendi tanıdıklarına yardım ulaştırdığını söyledi. 3 çocugu var.Eşi asgari ücretle çalışıyor.

RAPORDAN: KÜSSEK BİLE AK PARTİLİYİZ DEDİLER

M.U isimli personelin hazırlayarak yöneticilerine ilettiği raporda ise N.D isimli vatandaşla ilçe teşkilatının ilgilenmediği ifade edildi.

Devamında ise şunlar söylendi: "Küssek bile AK Partiliyiz dediler."

Yaşlı bir kadın için yazılanlar ise şunlar: "Çok acil yardım edilmeli.!!!Evde sağlık hizmeti almalı.Evini temizliğe ekipler gitmeli.Romatizma hastası elleri ve ayakları yamulmuş.Yemeğini bile yiyemiyor.Herşeye muhtaç.Hayatı dram.Birinci derecede yardım edilmeli!!!!.Hertürlü beyaz eşya yardımı yapılmalı.Şofbeni bozuk.En cok da oğluna iş istiyor.İşi olsun Allahtan başka birşey istemem dedi."

'23 HAZİRAN'DA SÖZ VERDİK'

Yine Maltepe'de tutulan başka bir raporda 15 yardıma muhtaç kadınla görüşüldüğü belirtiliyor. N.D isimli kadının şu sözleri ilgili raporun 6. maddesine işlendi:

Annesi ile yasıyor kocası yok konu komşu yardım ediyor ev işleri yaparak geçiniyor. Annesi evden çıkamıyor. 31mart seçimlerinde annesini oy vermek için götürcez demişler kimse gitmemiş. 23 haziranda söz verdik götürmek için.

Fındıklı Mahallesi Petrol Sokak'a yönelik çalışma raporunda ise M.K isimli vatandaş için şöyle deniliyor: 

TALEP: İHTİYAÇ KARTI YARDIMI KESİLMİŞ SEBEBİ SÖYLENMEMİŞ TEL ULAŞAMIYORMUŞ, 4 AYLIK KİRA BORCU VAR YARDIM İSTİYOR (3720 TL),  EŞİ FELÇLİ BEZS YARDIMI ALIYOR FAKAT DEVLETİN VERDİĞİ MARKAYI TAHRİŞ SEBEBİYLE KULLANAMIYOR (CAN BEBE TARZI DAHA KALİTELİ OLANLARDAN) BEZ YARDIMI TALEBİ VAR, 2 ÇOCUGU İŞSİZ 1 ÇOCUĞUNA İŞ TALEBİ. YARDIMLAR YAPILABİLİRSE SEÇİM DESTEĞİ VEREBİLİR

'SEÇİMDE TAKİP EDİLSİN, 2 SAKSI ÇİÇEĞİ GÖTÜRÜLÜRSE İYİ OLUR'

Böbreklerinde ağrı olan ancak hastaneye gidemeyen 79 yaşında H.E ile ilgili tutulan raporda, yaşlı kadının nerede oy kullanacağını bilmediği, bilgi verilip seçimde takip edilmesi gerektiği ifade edilerek kadının çiçekleri çok sevdiği ve 2 saksı çiçeği götürülmesinin çok iyi olacağı vurgulanıyor.

Fındıklı’da F.A isimli kadının daha önce 3 ayda 1 nakdi yardım aldığı ancak maddi durumu eskisine oranla daha kötü olmasına ve bebeklerinin doğmasına rağmen yardımın seneye 1 defaya düşürüldüğü ifade ediliyor.

'OLUMLU OY KULLANMAYA GELECEK, ARAÇ TEKLİFİ YAPILDI'

100 TL aylık yardım alan, eşi issiz böbrek hastası bir vatandaş için “herhangi bir talebi olmadı” denilen bir raporda “hesaba para yatmadığını, seçim için Elazığ’dan İstanbul’a geleceğini” söyleyen bir kişinin şikayeti de bulunuyor.

Bir başka vatandaşla telefonla konuşulduktan sonra ise şu notlar rapora geçirildiği anlaşılıyor: Memleketi Tokat'ta. Olumlu oy kullanmaya gelecek. Araç teklifi yapıldı.

'EVDE KEDİ BESLİYOR, SİYASİ GÖRÜŞLERİNİ BELİRTMEDİLER'

Bir ev ziyaretinde bulunan İBB personeli el yazısıyla tuttuğu notta N.D isimli vatandaşın evde kedi beslediğini de yazmış.

Evde 3 kişi yaşadığını ve kadının hasta olmasına rağmen evlere temizliğe gittiğini notta ifade eden İBB personeli devamında şunları yazıyor:

Hukuk okuyan kızları verilen burs konusunda iyileştirme istedi. Genel anlamda durumları iyi gözüküyor evde kedi besliyorlar. Siyasi görüşlerini belirtmediler hayırlısı deyip geçiştirdiler.

"İBB personelleri Binali Yıldırım'a çalışıyor: Aile ziyaretleri başladı, tek tek oy isteniyor..." haberi, 14 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İBB personelleri Binali Yıldırım'a çalışıyor: Aile ziyaretleri başladı, tek tek oy isteniyor... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İBB personelleri Binali Yıldırım'a çalışıyor: Aile ziyaretleri başladı, tek tek oy isteniyor... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri