İBB’de mazbata günü büyük soygun!

İBB’de mazbata günü büyük soygun!

İBB’de mazbata günü büyük soygun! Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı 17 Nisan günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü'nden; web sitelerinin videolarının hazırlanma işi, medya bakım destek ve güncelleme işi, grafik hazırlama gibi...

Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı 17 Nisan günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü'nden; web sitelerinin videolarının hazırlanma işi, medya bakım destek ve güncelleme işi, grafik hazırlama gibi işlemler için İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş'ye 13 milyon 629 bin TL'lik bir fatura kesildiği öne sürüldü.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel bugün yayınlanan 'İBB'de tek kalemde 13 milyonluk soygun!' başlıklı yazısında İBB'de Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı gün kesilen 13 milyon 629 bin TL'lik bir faturadan bahsetti.

Yetkililerin söz konusu faturayı 17 Nisan'da kesmesinin nedeninin İmamoğlu'nun "ödemeleri durdurun" talimatından sonra paranın ödenmeyeceğini bildikleri için olduğunu iddia eden Ağırel'in yazısının ilgili kısmı şöyle:

Ekrem İmamoğlu mazbatayı aldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının ödeme, harcama ihale, doğrudan temin, mal ve hizmet alımı işlemlerini ikinci bir talimata kadar durduğunu açıkladı.Teftiş Kurulu Başkanlığı'na da bir yazı yazdı ve elektronik veri tabanlarında her türlü inceleme yapılacağını, veri tabanı ve kopyalama işlemlerinin yapılacağını duyurdu.

AKP'de ortalık karıştı. Alelacele hemen AKP'nin İmar Komisyonu Başkanı İdare Mahkemesine başvurdu. Başvuran ismin, genel olarak belediyelerdeki tüm rant ve rüşvet iddialarının döndüğü yer olan "İmar Komisyonu Başkanı" olması dikkat çekti.

Türkiye'de hiç alışık olmadığımız bir şekilde 2-3 saat içerisinde bir karar çıkarttırdı. İBB içinde denetleme, kopyalama gibi işlemlerin durdurulmasına karar verildi. Hukukçuları dinlediğimiz zaman karara hiç kimse bir anlam veremiyor.

İBB Bilgi İşlem Müdürlüğü için internet sitesi tasarlama ve içerik sağlamak adına bir ihale yapıldı. İhaleye yalnızca İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş. katıldı.Pazar günü Halk TV'de katıldığım programda İBB Bilgi İşlem Müdürlüğü'ne kesilmiş 13 milyon 629 bin TL'lik bir faturadan bahsettim. İşte o faturayı İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş. 17 Nisan 2019 tarihinde kesmiş.

Tarihe dikkat edin. Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı gün! Neden bu tarihte alelacele fatura kesiyorlar biliyor musunuz? İmamoğlu'nun "ödemeleri durdurun" talimatından sonra parayı alamayacakları için.Peki fatura muhteviyatı nedir? Web sitelerinin videolarının hazırlanma işi, medya bakım destek ve güncelleme işi, grafik hazırlama gibi işlemler. Medya sektöründe olan herkes bilir.

Bu işlemlerin karşılığı 13 milyon lira gibi rakam olmaz, olamaz! Neden telaşa kapıldıklarını anlıyor musunuz?

Bu sadece bir işlem.25 yıldır yapılanları düşündüğünüzde çıkacakları az çok tahmin edersiniz.

Bu şirket kim? Müdürü kimdir? İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş.'nin Müdür'ü Abdurrahman Tığ.

Abdurrahman Tığ, 24 Haziran milletvekili seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adayı oldu. Adaylık süreci olmayınca İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş'nin başına getirildi.

Odatv'de yayınlanmıştı. Şöyle ki; İBB'nin "İstanbul Ajansı" adlı 15 günlük bülteni var. Gerçekte, belediyenin faaliyetlerini İstanbullulara duyurmak için hazırlanıyor. Her seçim döneminde "gizli propaganda" aracına dönüşüyor.

Bültenin sahibi Medya A.Ş.'nin Genel Müdürü Abdurrahman Tığ görünüyor.İBB'nin şirketi Medya A.Ş. bülteni Kalyon'a bastırıyor.

İşte o fatura:

"İBB’de mazbata günü büyük soygun!" haberi, 22 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İBB’de mazbata günü büyük soygun! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İBB’de mazbata günü büyük soygun! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  2. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  3. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  4. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  5. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  6. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  7. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  8. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  9. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  10. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  11. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  12. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  13. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  14. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  15. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  16. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  17. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  18. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  19. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  20. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
Haberleri