İBB'deki dijital veriler neden saklanıyor?

İBB'deki dijital veriler neden saklanıyor?

İBB'deki dijital veriler neden saklanıyor? Yeniçağ yazarı Murat Ağırel bugünkü yazısında, İBB'nin 15 Temmuz günü Boğaziçi Köprüsü'nde yaşananları beş dakikalık video ile canlandırmak için ABD'den getirilen yönetmene 6 milyon TL ödendiğini kaleme aldı.Yeniçağ...

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel bugünkü yazısında, İBB'nin 15 Temmuz günü Boğaziçi Köprüsü'nde yaşananları beş dakikalık video ile canlandırmak için ABD'den getirilen yönetmene 6 milyon TL ödendiğini kaleme aldı.

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel İBB'nin "İBB Yapım İşleri dergisinin tasarım, uygulama ve yayınlama hizmeti" işine 136 bin lira, Dijital yayıncılık, tasarım, uygulama ve yayınlama" işine 135 bin lira, "İstanbul'un turizm dergisinin tasarım, içerik, uygulama ve yayınlama hizmeti" işine 213 bin lira verildiğini yazdı. Ayrıca 15 Temmuz günü Boğaziçi köprüsünde yaşananları 5 dakikalık video ile canlandırmak için ABD'den getirilen yönetmene 6 milyon TL ödendiğini belirtti.

Ağırel'in yazısı şu şekilde:

"Daha önce İBB'deki Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın iştiraki olan Medya A.Ş.'nin milyonluk faturasını gündeme taşımıştım.

Söz konusu olayda Medya A.Ş.'nin, 30.10.2018 tarihinde (2018/459917 ihale numarası ile) gerçekleştirdiği "İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Bağlı Birimlerinin Yatırım Org. Tanıtım ve Medya çalışmaları işi" işinden 26.5 milyon kazandığını aktarmıştım.

İş kapsamında "Web Tasarım, Bakım, Onarım, İmaj Film, Video vb." gibi işlerin yaptırıldığını belgeleriyle yazmıştım. Bu iş için bu kadar para ödenir mi? Aklınız alıyor mu? Hal böyle olunca yazım kamuoyunda çok ses getirdi ve birçok haber bülteninde kullanıldı.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ilk yazıma cevap vermişti. Yazdıklarımı doğrulamış, ancak "olay sizin bildiğiniz gibi değil" der gibi bir açıklama yapmıştı. İkinci yazımda sorduğum sorulara ise cevap verilmedi.

Tabi bu süreçte Ekrem İmamoğlu, İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'ndaki verileri inceletmek istedi. Bu yetkilendirme sonrası ortaya çıkacaklardan rahatsız olan kimileri yok özel bilgiler dışarıya servis edilecek, yok kim bu kişiler vs. gibi söylemlerle algı operasyonuna başladılar. Ardından İstanbul 4. İdare Mahkemesi başvuru sonucu iki satırlık bir yazı ile alelacele denetleme işini durdurma kararı aldırdılar.

Bu girizgâhla süreci hatırlattıktan sonra ulaştığım skandal belgeleri sizinle paylaşmak istiyorum.

Kahramanımızın (!) ismi Selim Karabulut…

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı.

Karabulut'un, 12 Mayıs'ta iktidara yakın Diriliş Postası adlı internet adresinde çıkan bir röportajına denk geldim. Okurken gözlerime inanamadım. Karabulut, kendisinden şifreyi isteyen denetçilere aynen şunları söylemiş:

"Şifreyi sadece ben biliyorum. Yüksek Seçim Kurulu kararını verene dek ben size şifreyi vermiyorum. Bununla alakalı görevden alabilirsiniz, soruşturma başlatabilirsiniz ama bu şifre benimle beraber yok olur gider. Canımı veririm yine size bilgileri vermem."

Olayın tanıklarının aktardığına göre Karabulut, ruhsatlı tabancasını göstererek, gerekirse kendisini vuracağını ama yine de verileri kopyalatmayacağını vurgulamış.

Gazetedeki habere göre "İstanbul'un kozmik odasına girilmek istenmişti." Aradan geçen 48 saatte ise "15 Temmuz'daki gibi bir mücadele yaşandı" denilerek röportaj köpürtüldü.

Hani okuyan insan şöyle anlıyor; "İBB emperyalistler tarafından işgal edilmiş ve sayın Karabulut'ta direnmiş." Hâlbuki hangi yandaş yalakaya ne kadar para harcandı hepsi o kayıtlarda bulunuyordu.

Yani "vatan millet mücadele" dedikleri biraz da Nazım Hikmet'in "Vatan Haini" şiirinin dizelerinden ibaret: "Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan…"

"İBB'deki dijital veriler neden saklanıyor?" haberi, 18 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İBB'deki dijital veriler neden saklanıyor? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İBB'deki dijital veriler neden saklanıyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  2. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  3. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  4. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  5. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  6. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  7. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  8. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  9. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  10. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  11. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  12. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  13. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  14. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  15. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  16. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  17. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  18. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  19. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  20. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
Haberleri