İBB’nin yeni yurt açmasına engel

İBB’nin yeni yurt açmasına engel

İBB’nin yeni yurt açmasına engel İBB, öğrenci yurtlarının sayısını artırmak için AKP döneminde TÜGVA, Ensar Vakfı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve İlim Yayma Vakfı’na verilen binaları geri almak istedi. AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri engel oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yurtlarına bu yıl 22 binin üzerinde öğrenci başvurdu. Ancak 12 ilçede 14 yurdu bulunan İBB, sadece 5 bin 191 öğrenciyi yurtlara yerleştirebildi.

Barınma sorunu her geçen gün daha da büyürken İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP döneminde yandaş vakıf, dernek ve cemaatlere tahsis edilen yurtları geri almak için harekete geçti. Ancak AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri yurtların geri alınmasına engel oldu. 

BİNA DAĞITMIŞLAR 

CHP’li meclis üyeleri, 10 Ekim 2022 tarihinde verdikleri önerge ile AKP döneminde tahsis edilen dört yurt binasının geri alınması istedi. Üsküdar’da Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), Çatalca’da Ensar Vakfı’nın, Kadıköy’de Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın ve Eyüpsultan’da İlim Yayma Vakfı’nın kullandığı binaların İBB’ye ait olduğu ifade edildi.  Yurt ihtiyacına dikkat çekilen önergede, “İBB yönetimi olarak öğrenci yurtlarının geliştirilmesine özel bir önem veriyoruz. Ekonomik krizin ülkemizde yaşayan herkesi derinden etkilediği bu günlerde gençlerimize sağlamış olduğumuz yurt hizmetinin daha da önemli olduğunu biliyoruz. Yeni dönemde İBB yönetimi fikri hür, vicdanı hür gençlerin yetişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Bir kamu kurumu olarak İBB, hükümetin bu alanda bıraktığı boşluğu doldurarak en temel görevlerinden birini yerine getirmektedir. Bu bağlamda geçmiş dönemlerde bazı vakıf ve derneklere meclis kararıyla tahsis edilen İBB taşınmazlarının yeniden İBB'ye iadesini sağlamak ve öğrencilerimize yurt hizmeti verilmesi amacıyla, teklifimizin meclis gündemine alınmasını talep ediyoruz” denildi. 

AKP’li meclis üyelerinin bir yıl boyunca bekletip Meclis gündemine almadığı önerge, İBB Meclisi’nin Ekim ayı oturumunda görüşüldü. AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri TÜGVA, Ensar Vakfı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve İlim Yayma Vakfı’na verilen binaların geri alınmasına karşı çıkıp ret oyu kullandı. Önerge oy çokluğu ile reddedildiği için İBB yurt binalarını geri alamadı.  

Üsküdar

AÇIĞINIZI KAPATIYORUZ 

AKP’li meclis üyeleri ise “Binaların halen yurt olarak kullanıldığını, vakıf ve derneklerin kamu yararına faaliyet gösterdiğini, belediye yönetimi tarafından tahsis işlemlerinin iptaline yönelik yapılan işlemlerin yargı kararlarıyla iptal edildiğini” öne sürdü.   

CHP’li Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik ise önergenin reddedilmesine tepki gösterdi. Çelik, “Yaklaşık bir senedir bekleyen bir dosya reddedildi. Teklifte ‘tahsis edilen yurtları bize gerin verin, biz işletelim’ dedik. İBB Başkanı İmamoğlu göreve geldiği ilk gün, ‘Bizim önceliğimiz adama, kişiye, kişilere, gruplara cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet etmek değil. Bu dönem bitti. Biz artık İstanbullulara hizmet dönemini başlatacağız’ demişti. Bu yurt işi, hükümetin işidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hükümetin açığını kapatmaya çalışıyoruz. 25 yıl boyunca İBB’yi bu iktidar yönetti ve kaç yurt yaptı? Sıfır. Şimdi CHP yönetimindeki İBB’nin aktif 14 yurdu var” dedi. 

İsmail Arı. Birgün

"İBB’nin yeni yurt açmasına engel" haberi, 22 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İBB’nin yeni yurt açmasına engel haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İBB’nin yeni yurt açmasına engel 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 00:11 Özgür Özel: "İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
  2. 00:06 Yatırımcılara uyarı! Önümüzdeki hafta piyasaların yönü şekillenecek!
  3. 00:06 Dervişoğlu’ndan ilk açıklama: "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
  4. 00:04 İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
  5. 00:01 Hükümet zam yok derken, ünlü ekonomist asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkacağını söyledi!
  6. 23:14 Özel’den Dervişoğlu’na tebrik: "Kendisine hayırlı olsun diyoruz"
  7. 22:47 Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek
  8. 22:36 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
  9. 22:11 Meral Akşener: "Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
  10. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  11. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  12. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  13. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  14. 21:28 İbrahim Efe'nin düşüşü olay olmuştu: İstifa etti!
  15. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  16. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  17. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  18. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  19. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  20. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
Yerel Gündem Haberleri