"İçinize cin kaçmış" dedi: Tarikatçı kocayı mahkeme affetmedi

"İçinize cin kaçmış" dedi: Tarikatçı kocayı ... Tarikatçı kocanın yaptıklarından bunalan kadın boşanma davası açtı.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, İstanbul Aile Mahkemesi’nde görülen bir boşanma davası; tarikat mensubu bir kişinin, eşi ve kızlarının yaşamını çekilmez hale getirdiğini gözler önüne serdi. Dosyaya göre Handan-Ali Gülseren çifti 25 yıl önce evlendi. Çiftin evliğinden biri 23, diğeri 16 yaşında iki kız çocukları dünyaya geldi.

İLK OLARAK ÇARŞAF GİYDİRDİ

Çiftin evliliği ilk yıllarda sorunsuz devam etti. Ancak ilerleyen yıllarda Akın Gülseren, bir tarikata girdi ve zamanının önemli bir bölümünü bu çevrede geçirmeye başladı. Giderek tutucu bir hal alan Akın Gülseren, ilk olarak eşinin çarşaf giymesini sağladı. Gülseren bununla da yetinmedi.

TELEVİZYON İZLEMEK GÜNAH

Dosyaya göre Gülseren; eşi ve çocuklarına, televizyon izlemeyi ve müzik dinlemeyi yasakladı. Gülseren, evde dini kitap haricinde başka kitap okunmasına izin vermedi. Gülseren, eşinin balkona çıkmasına, camları silmesine izin vermediği gibi tek başına toplu taşımaya binmesine de izin vermedi. Akın Gülseren, televizyon bulunan bir yere gittiğinde ise sırtını dönerek oturdu.

BALKONA ÇIKMASINA DA İZİN VERMEDİ

Bozulan bir eşya için servis görevlisi evlerine geldiğinde, Gülseren, eşi ve çocuklarının başka bir odaya kilitleyerek beklemelerini istedi. Çiftin büyük kızı B. N. Gülseren başını açmak istediğini söyleyince babasının tepkisi ile karşılaştı. Genç kız bu nedenle intihar girişiminde bulunmuş oldu. “İçinize cin kaçmış” diyen Akın Gülseren, okunmuş su ve ekmeği eşi ve çocuklarına yedirip içirdi.

400 BİN TL TAZMİNAT İSTEDİ

Kendi yaşamı ile çocuklarının yaşamının çekilmez bir hal aldığını gören Handan Gülseren, eşine karşı boşanma davası açtı. Dava dosyasına Akın Gülseren adına yapılan savunmada ise özetle “İleri sürülen iddiaları kabul etmiyoruz. Müvekkil, evlilik birliğinin kendisine yüklediği tüm yükümlülükleri yerine getiriyor. Evlilik birliği, davacının (Handan Gülseren) kusurlu davranışları sebebiyle temelinden sarsılmış durumda. Davacının davasının reddine karar verilsin” denildi. Savunma dilekçesinde Akın Gülseren’e 200 bin TL maddi 200 bin TL de manevi tazminat ödenmesine karar verilmesi istendi.

İSTİNAF: KİŞİLİK HAKLARI SALDIRIYA UĞRADI

Yapılan yargılama sonrası mahkeme çifti boşadı. Mahkeme, davacı kadına 50 bin TL maddi, 50 bin TL de manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Mahkeme, anne ve çocukları için de nafaka ödenmesine karar verdi. Verilen kararı her iki taraf da İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, yerel mahkeme kararının yerinde olduğuna hükmetti. İstinaf Mahkemesi, nafaka miktarlarını ise arttırdı. İstinaf Mahkemesi, tazminat ödenmesinin gerekçesini ise, ‘Davacı kadının kişilik haklarını saldırıya uğraması’ oluşturdu. Karar kesinleşti.

""İçinize cin kaçmış" dedi: Tarikatçı kocayı mahkeme affetmedi" haberi, 18 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "İçinize cin kaçmış" dedi: Tarikatçı kocayı mahkeme affetmedi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "İçinize cin kaçmış" dedi: Tarikatçı kocayı mahkeme affetmedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 18:16 Ülke Genelinde Devam Eden Yağışlar ve Güncel Hava Durumu Uyarıları
  2. 18:12 BES'te yeni dönem başlıyor: Biriken tutarı kısmen geri alma şartları netleşti!
  3. 18:11 Gazze'de Enkaz Altında Binlerce Kişinin Cesedi: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  4. 18:08 Özel ve Erdoğan görüşmesinin zamanı ve yeri netleşti
  5. 18:04 Beşiktaş'ın Şampiyonluk İçin Transfer Atağı: Almanya'dan Yıldız Golcü Patrik Schick Hedefte
  6. 17:56 Ünlü Şarkıcı Hadise’den Galatasaray’ın Yıldızı Lucas Torreira Hakkında İtiraf!
  7. 17:56 İmamoğlu: "İstanbul Küçükçekmece Sahil Parkı Kazası Siyasi İstismara Alet Edilmemeli"
  8. 17:50 Ukrayna'da Rus Saldırısı: Harkov ve Kiev'de Yeni Gelişmeler
  9. 17:38 Galatasaray, Süper Lig Şampiyonluğu İçin Real Madrid'in Golcüsü Joselu'yu Hedefliyor
  10. 17:31 İspanya'da Del Bosque RFEF Denetim Komisyonu Başkanı Olarak Atandı
  11. 17:26 Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Edin Dzeko İddialarına Net Yanıt: Kriz Yok!
  12. 17:23 Ömer Çelik'ten açıklama: Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı
  13. 17:23 Kudüs’te Türk Vatandaşı İsrail Polisi Tarafından Öldürüldü!
  14. 17:16 Lisede Elektronik Sigara Tartışması: Öğrenci Müdür Yardımcısını Bıçakladı
  15. 17:09 Sınır Ötesi Operasyon: Türkiye, PKK Terörüne Karşı Kararlılığını Sürdürüyor
  16. 17:06 AB Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası İhlali İddiasıyla Soruşturma Başlattı
  17. 17:02 Trump "sus payı" davasında 10 bin dolarlık ihlal cezasına çarptırıldı
  18. 17:00 Yunanistan artık Türk ziyaretçilere 10 ada için sınırda vize verecek: İşte o adalar
  19. 17:00 Merkez Bankası Başkanı Karahan enflasyon mesajı verdi
  20. 16:59 Altın talebi güçlenerek yılın başlangıcını en güçlü seviyede geçirdi
Gündem Haberleri