İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı

İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı

İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Beledi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri hakkında İstiklal Marşı'nın okunmaması ve Türk bayrağının kaldırılması iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Mülkiye müfettişleri görevlendirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri hakkında İstiklal Marşı'nın okunmaması ve Türk bayrağının kaldırılması iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı. Bu adım, belediye meclislerinin açılış törenlerinde yaşanan olayların araştırılması için atıldı. Müfettişlerin görevlendirilmesiyle birlikte, iddiaların doğruluğu hakkında netlik kazanması bekleniyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bu soruşturmanın sebebi, belediye meclislerinin açılış törenlerinde İstiklal Marşı'nın okutulmadığı ve Türk bayrağının kaldırıldığı iddialarıydı. Yerlikaya, bu iddiaları araştırmak üzere mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okutulmadığına, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında ise Türk bayrağının kaldırıldığına ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz yeniden görevlendirildi." şeklinde ifade kullandı. Bu adımın, iddiaların doğruluğunu ya da yanlışlığını netleştirmek için atıldığı belirtildi. Bu gelişme, ülke genelinde tartışmalara neden oldu ve kamuoyunda farklı görüşlerin dile getirilmesine yol açtı.

"İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı" haberi, 20 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 19 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:27 Yılbaşı Süslemeleri Yasaklandı: Sosyal Medyada Tartışma Büyüyor!
  2. 09:27 Prof. Dr. Naci Görür’den İstanbul’a “Deprem” Uyarısı: “Maraş Yetmedi mi?
  3. 09:18 Ermenistan’da “Moskova’nın Müdahalesi” Korkusu Büyüyor!
  4. 09:10 18 Aralık'ta Yapılan Denetimlerde 11 Bal Markası sahte çıktı
  5. 09:06 Türkiye geneli hava durumu: Yağmur, kar ve parçalı bulutlu bir gün
  6. 09:05 Elon Musk'ın Tesla'sı, Seçimden Sonra Büyük Bir Darbe Aldı!
  7. 08:57 Erdoğan, Mısır’a Gidiyor: D-8 Zirvesi’nde İsrail’e Karşı Çağrıda Bulunacak!
  8. 08:53 Nefes Gazetesi, Yayın Hayatına Başladı!
  9. 08:25 Fed Faiz İndirim Kararı Sonrası Dolar Uçuşa Geçti
  10. 08:21 Avrupa Birliği'ne İhraç Edilen Ürünlerde Salmonella Nedeniyle İade!
  11. 08:16 Yoğun Sis Nedeniyle İstanbul Boğazı'nda Gemi Trafiği Geçici Olarak Durduruldu!
  12. 08:10 Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Açıklama!
  13. 08:05 Katliam Yasası" Yürürlüğe Girdi, Tepkiler Büyüyor!
  14. 08:01 Gizemli "Kıyamet Radyosu" Yeniden Mesajlar Yayınlamaya Başladı!
  15. 07:57 Aşiret Düğününde Takılar Sahneye Taşınınca Sosyal Medya Karıştı!
  16. 07:53 Berkay Vardar ve Emirhan Delibaş'tan Doping Skandalı Açıklaması!
  17. 07:49 HTŞ’den Suriye’nin Geleceği Hakkında Şok Edici Açıklamalar
  18. 07:43 Gıda Güvenliğinde Yeni Skandal: 7 Çay Markasında Gıda Boyası!
  19. 07:38 Deutsche Bank'tan Asgari Ücret Tahmini: Yüzde 30 Artış Bekleniyor!
  20. 07:25 İYİ Parti’den Diyanet’in Beyaz Saray’a 4 milyar liralık külliyesine sert tepki!
Türkiye Haberleri