İçişleri Bakanı Soylu'dan 23 Nisan mesajı

İçişleri Bakanı Soylu'dan 23 Nisan mesajı

İçişleri Bakanı Soylu'dan 23 Nisan mesajı Soylu, mesajında Sakarya Meydan Savaşı'nda düşmana, 15 Temmuz'da haine karşı onurlu ve cesur duruşuyla ışıkları sönmeyen Gazi Meclis Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. yılının idrak edildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tekalif-i Milliye emirleriyle ordu için çorap, bıçak, at arabası gibi ihtiyaçları temin ederek Kurtuluş Savaşı'nı kazanan Gazi Meclis, bugün insansız hava aracı üreten ve helikopter dahil pek çok savunma sanayi ürününü ihraç eden bir ülkede millet iradesini temsil etmekte, kaosa sürüklenen insanlığa umut olmaktadır." ifadesini kullandı.

Soylu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Sakarya Meydan Savaşı'nda düşmana, 15 Temmuz'da haine karşı onurlu ve cesur duruşuyla ışıkları sönmeyen Gazi Meclis Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. yılının idrak edildiğini belirtti.

Anadolu'yu parçalamak ve milleti yok etmek üzere başlatılmış bir savaş ortamında kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tam bağımsızlık mücadelesinin, sadece Kurtuluş Savaşı ile sınırlı kalmadığına işaret eden Soylu, darbelere ve çeşitli vesayet oyunlarına karşı çetin ve onurlu bir süreç yaşandığını, 15 Temmuz 2016 gecesi de demokrasi ve milli irade adına kesin bir zafer kazanıldığını ifade etti.

Kuruluş günü çocuklara armağan edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında temsil edilen millet iradesi ve gücünün, 21'inci yüzyıl dünyasında göç yollarında mağdur edilen çocuklara umut olduğunu aktaran Soylu, "Tekalif-i Milliye emirleriyle ordu için çorap, bıçak, at arabası gibi ihtiyaçları temin ederek Kurtuluş Savaşı'nı kazanan Gazi Meclis, bugün insansız hava aracı üreten ve helikopter dahil pek çok savunma sanayi ürününü ihraç eden bir ülkede millet iradesini temsil etmekte, kaosa sürüklenen insanlığa umut olmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

- "TBMM dün olduğu gibi bugün de çocuklarımıza umut olmaya devam edecektir"

Misak-ı Milli şiarıyla büyük mücadele veren ve Cumhuriyet'i armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, çıkardığı terörle mücadele kanunlarıyla, sınır ötesi operasyon tezkereleriyle içerideki ve Misak-ı Milli alanındaki terör yapılarıyla mücadelenin ana omurgasını oluşturduğunu vurgulayan Soylu, Meclis'in Çanakkale'de birlikte savaşılan coğrafyaya karşı da vefasını, ilgisini ve desteğini ortaya koyduğunu kaydetti.

İçişleri Bakanı Soylu, mesajına şöyle devam etti:

"Kurucusu ve zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hem duvarına hem de temel felsefesine yazdırdığı 'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir' şiarı, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından darbeci zihniyetlerle mücadeleden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli'ne geçişe kadar her alanda sahiplenilmiş ve en geniş anlamıyla uygulanmaktadır. Bir asrı geçen ömrü boyunca ruhundan hiçbir şey kaybetmeyen, gençliğini korurken gücünü ve tecrübesini muhafaza eden Türkiye Büyük Millet Meclisi, dün olduğu gibi bugün de hem ülkemize hem dünyaya hem de çocuklarımıza umut olmaya devam edecektir. Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 102'nci yıl dönümünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyor, Gazi Meclis'imizde bugüne kadar emek vermiş, hizmet etmiş, amiri millet olan, millet iradesini başka mahfillerle, millete ihanet ve düşmanlık edenlerle paylaşmayan tüm milletvekillerimizi, geçmiş büyüklerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum."

"İçişleri Bakanı Soylu'dan 23 Nisan mesajı" haberi, 23 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İçişleri Bakanı Soylu'dan 23 Nisan mesajı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İçişleri Bakanı Soylu'dan 23 Nisan mesajı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  2. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  3. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  4. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  5. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  6. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  7. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  8. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  9. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  10. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  11. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  12. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  13. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  14. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  15. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  16. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  17. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  18. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  19. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  20. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
Gündem Haberleri