İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da k... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, zelzele bölgesinde 10 bin esnafa geçici dükkan yaptıklarını bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, zelzele bölgesinde 10 bin esnafa geçici dükkan yaptıklarını bildirdi.

Malatya Afet Koordinasyon Merkezindeki toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı elemanlarının hasar tespit çalışmalarını yaptığını ve sonuçlarının e-Devlet ve "hasartespit.csb.gov.tr"de yayımlandığını söyledi.

Kaçak binalardan kaynaklanan sorunlara değinen Soylu, bunlara ilişkin hasar tespit sonuçlarını göremeyen vatandaşların afet koordinasyon merkezlerine başvurabileceğini kaydetti.

Bakan Soylu, yine bazen belediyelerin verdiği sokak numaralarında değişme söz konusu olabildiğine dikkati çekerek, "Bunu da arkadaşlarımız eşleştirdiler. e-Devlet veya hasartespit.csb.gov.tr'ye girdikleri zaman Mekansal Adrese Dayalı Kayıt Sistemi'nin yani e-Devlet'in bir adresi olacak, T.C. kimliği olacak. Bir de bazen suyun, elektriğin, doğal gazın adresi farklı oluyor, birisi eskiden almış oluyor. Onları da yanında yazacak. Yani iki adres olacak, bir ana adres, esasında e-Devlet'te kayıtlı olması gereken adres. Bir de yerel olarak belki farklı bir adres olabilir. O ikisinde de hasar tespitin ne olduğu yazmış olacak." diye konuştu.

Vatandaşın geçmişten beri adres olarak bildiği ancak sonradan değişen ve bilmediği, bu şekilde yüzde 10-20'lik bir kesim olduğunu aktaran Soylu, "Onunla onu eşleştirerek de hasar tespitte bir kolaylık olsun diye bir adım daha attık. Bu da e-Devlet'ten yayımlandı. Buradaki muradımız şu, burada da bir eksiklik olabilir, burada da bir maddi hata olabilir. Orada da müracaat edecekleri yer afet koordinasyon merkezlerindeki müracaat çadırları var, hem orada Çevre ve Şehirciliğin elemanları var hem AFAD'ın elemanları var hem kaymakamlığın elemanları var. Onlar da vatandaşlarımıza yardımcı olacak. Hiç kimse endişe etmesin." ifadelerini kullandı.

Soylu, binası az hasarlı, orta hasarlı olup 10 bin lirasını alamayan çok az vatandaşın bulunduğunu, onların da hasar tespit işlemlerinin yapılacağını belirterek, taşınma yardımlarının da hem AFAD hem bankalar vasıtasıyla vatandaşların T.C. kimlik ve IBAN numaralarına gönderildiğini anlattı.

"10 bin esnafımıza deprem bölgesinde geçici esnaf dükkanı yapıyoruz"

Bugün Malatya'da yaptıkları değerlendirmelerde gelinen noktayı hep beraber gözden geçirdiklerine dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:

"Özellikle esnaflarımızla ilgili neler yapabileceğimizle ilgili de bir değerlendirme yaptık. 10 bin esnafımıza deprem bölgesinde geçici esnaf dükkanı yapıyoruz. Bunu esnaf teşkilatlarımızla değerlendiriyoruz. Bu rakam da Malatya'da 2 bine kadar yaklaşmaktadır. Biraz önce Yeşilyurt'ta, Battalgazi'de, aynı zamanda hem Doğanşehir hem de Akçadağ'da yeni tespitlerde bulunduk. Oralarda da esnaflarımıza yardımcı oluyoruz. Bir taraftan vatandaşlarımızın geçici barınmalarını sağlıyoruz, bir taraftan ticari hayatta dükkanını kaybeden esnafımıza yeni ve geçici bir adım atmaları için hep beraber destekte bulunmaya çalışıyoruz. Bunların bir kısmı bağış. Birçok esnaf odası, İzmir'den İstanbul'a kadar, Ankara'ya kadar, birçok valiliğimiz kendi esnaf odalarıyla koordine ederek bunu sağlıyorlar."

Soylu, el birliğiyle bu meselenin altından kalkılacağını, daha güçlü şekilde yarınlara adım atılacağını, hem şehirleri hem toplumu afetlere karşı dirençli hale getireceklerine inandıklarını vurgulayarak, "Vatandaşımızın sabırlı hali bizi sahada daha rahat çalıştırmaktadır. Minnettarız ve müteşekkiriz. Onlarla inşallah bu süreci aşacağız, buradan daha güçlü bir şekilde çıkacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Bilinmesini isteriz ki tekrar altını çizerek söylüyorum, Allah nasip edecek, yakın bir zaman içerisinde bu şehirlerde özellikle duymaya alıştığımız cami minaresinde müezzinlerimizin sesini duyacağız." diyen Soylu, "Poğaçamızı aldığımız yerden almaya devam edeceğiz, çocuklarımızın okullardaki zil sesleriyle beraber karışan o güzel seslerini duyacağız. Burada hep birlikte bu hayatın bundan sonraki sürecini gelecek nesillerimize emanet edecek bu anlayışı hep birlikte yeşerteceğiz. Biz büyük bir milletiz, Müslüman bir milletiz, inançlı bir milletiz ve bu işin içerisinden hep birlikte çıkacağız. Allah yardımcımız olsun." şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, devletin bütün gücüyle ve tüm kapasiteyle Malatya'da olduğunu vurgulayarak, "Bütün gayretimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Malatya'nın kendi dinamiklerinin de buna katkı sağladığını büyük bir oranda ve memnuniyetle görüyoruz. İnşallah hep birlikte Malatya'nın karşı karşıya kaldığı bu süreci yöneterek burada da çok güçlü bir şekilde ayağa kalkacağız. Daha önce Malatya deprem yaşadı, afetler yaşadı. Geçmişte ne yapmışsak, nasıl yapılmışsa, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hangi sözü verip yerine getirmişse bugün de aynıları olacaktır. Bundan emin olsunlar." ifadelerini kullandı.

(Bitti)

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da konuştu" haberi, 10 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da konuştu haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da konuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Gündem Haberleri