İçişleri Bakanı Süleyman Soylu savcılığa başvurdu, Sedat Peker'in Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları neler?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu savcılığa başvurdu, Sedat Peker'in Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları neler?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu savcılığa baş... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu savcılığa başvurdu, Sedat Peker'in Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları neler?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in yönelttiği iddialar ile ilgili araştırma yapılmasını istedi. Soylu ayrıca Peker hakkında "hakaret ve iftira" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Peki suç örgütü lideri Sedat Peker, bugüne kadar REİS SEDAT PEKER isimli YouTube kanalında hangi iddialarda bulundu?

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için ne söyledi, Seidat Peker'in 'Temiz Sülü' diye hitap ettiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları neler? Sedat Peker ile Süleyman Soylu arasındaki kavganın nedeni ne? İşte yanıtlar:

Suç örgütü lideri Sedat Peker 4. videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında şunları söylemişti.
"Geldiğinde o zaman kimsenin kafasında şüphe kalmaz. Temiz Süleyman'ın (Süleyman Soylu) o zaman doğru söylediği anlaşılır. Mehmet Ağar'ın doğru söylediği anlaşılır. Bunu yapmak çok zor değil. Süleyman Soylu'nun ve Mehmet Ağar'ın kontejanından soktuğu avukat savcılar da var. Tabi FETÖ'cüler atılınca boşalan yerlere avukat alınacak ya. Kendi kontenjanlarından avukat-savcı sokmuşlar. Eskiden örgütlü suçlardan kidemli savcılar çalışırdı. Avukatlıktan geçen savcı ve hakimlerin örgütlü suçlar ve terör şeylerine bu kadar yoğun yönlendirilmeleri gerçekten kafa karıştırıcı."

Sedat Peker 4. video - Sezon 4

 

Bugün size 'Temiz Süleyman'ı anlatacağım. Bir tweett atmış bana 'pislik mafya' demiş. Ondan önce de organize suç örgütü demişti. Bugün size İçişleri Bakanımız 'Temiz Süleyman'ı anlatacağım.

Avcı-toplayıcı zamandakinden farkımız yok. 150 bin sene önce Afrika'dan çıktık. 20 bin sene önce Neandartallerin kökü bitiyor. 12 bin sene evvel kurulu, yerleşik şehir düzenine geçiyoruz. Urfa, Göbeklitepe. Ondan önce 7 bin 600 sene öncesini biliyorduk, Çatalhöyük diye. Değilmiş, Göbeklitepe bulundu. Daha sonra Sümerler, bakıyorsunuz Sümerologların Türkçe'ye çevirdikleri tabletlere. İnsan denen canlı değişmemiş. Dini kullanıp insanı sömürenler veya dinsiz, kurnaz, milleti dolandıran... Günümüzde de aynı. Kıyafetler değişmiş.

Beni bir arkadaş aradı dedi ki, "Ya Süleyman Bey'in üzerine çok geliyorlar, bir şeyler söyleyin". Ben de "Tamam" dedim, ülkeye dönüş biletimiz ya. Bizim Temiz Süleyman bir tweet attı, işte suç örgütü kırmızı bülten falan. Ertesi günü, "Pislik mafya" dedi. Şimdi namusluca konuşacağız. Ben delilleriyle anlatacağım.

Sedat Peker'den Soylu'ya Damat Berat Albayrak tepkisi

Ya beni Berat Bey'e sen düşman etmedin mi? Namus sahibiysen konuş. Akrabam, Recep Ali Fazlıoğlu, senin bütün organizasyonlarını yapan. Sen değil miydin DP'nin başına geçmek için... Kongrelere almıyorlardı seni, yanında kim vardı bakın. Benim arkadaşlarım, akrabalarım. Daha çok konuşacağız. Yalan makinası ve diyet koyacağız ortaya. Ben koyacağım, sen koyma. Sen Temiz Süleyman'sın çünkü.

Benim akrabam gelip "Reis'in kulağına bir şeyler geliyor, İstanbul'da sorunlar var" dediğinde, "İstanbul'u ben yönetemiyorum. Berat yönetiyor," dedin mi demedin mi?

Sedat Peker'in akarabası, bir cenazedeyiz. Ben yurtdışına gitmeden önce cenazede görüştük. Sen demedin mi Sedat Peker'e dosya hazırlıyorlar diye. Ben tehlikeli bir durum olunca haber vereceğim demedin mi?

Bizim Temiz Süleyman'ın istifa meselesi var ya. Hani duygusala bağladı istifa etti. Bir gün önce robot hesaplardan tweetleri planladılar. 1,3 milyon tweet. O arkadaşların hepsi benim kardeşim gibi. Benim kurulmasına vesile olduğum haber portalları sana destek oldular. Kayıtlar orada duruyor.

Benim korumamı sen vermedin mi? Koruma polisinin görev süresini uzatan sen değil misin?

Bir de kırmızı bülten çıkarttık diyor. Beni korkutuyor şimdi. Gerekli şeyleri de yapıyorlarmış. Evet. Ben korkacağım, "Lan kırmızı bülten, cezaevi, yaş da 50" diyeceğim. 16,5 sene yattım ben. Beni mi korkutacaksın?

Lan değil beni alacaksın, şeyimden tavana asacağını bilsem de senden korkan senin gibi olsun. Ulan makamın için küfür edemiyorum. Ama Neyzen Tevfik sen ve senin gibi mebuslar için bir dörtlük yazmış.

Tayyip Abinin çevresini sardınız

Allah mısınız ulan siz? Nesiniz ulan? Pelikancısı, Ağarcısı, Süleymancısı. Nedir ulan? Sarmışsınız Tayyip abinin çevresini, dünyayla temasını kesmişsiniz. Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayı'ndaki hali gibi. Ülke böyle büyüyor, şöyle büyüyor. İnsanlar intihar ediyor. Bakan değil misin? İntihar edenlerle ilgilensene. Pide alamadığı için insanlar intihar ediyor. Senin görevin değil mi bunları engellemek? Senin görevin gazeteciye, parti başkanına, ona buna... Eşkiya mısın sen? Beni mi korkutacaksın? Mahzuni Şerif, "Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana" diyor. Millet kuru soğana muhtaç olmuş. Şanslı zengin kesmin keyfi yerinde. Geri kalan?

Mahzuni Şerif devamında da "Pir Sultanlar gibi darağacını bilmem boylasam mı boylamasam mı" diyor. Ben kararımı verdim. Darağacı bana şeref, hadi bakalım.

Silivri'de intihar eden o Emniyet Müdürünü anlatsana. O Gaziosmanpaşalı adamı serbest bıraktırmak için telefon açtın ya. Pardon, senden önce Koruma Daire Başkanı Ekrem Güler aradı. İntihar eden adam Hakan Çalışkan. Bir adam niye intihar eder? Kumara düşmüştür, borç batağı... Bunları çok duyduk. Aşk üçgenine düşer, çıkamaz işin içinden. Terör organize gibi bir yer değil ki, Silivri ya. En keyifli yer. Niye intihar eder bu adam?

Bunun Gaziosmanpaşa'dan tanıdığı zengin birine gözaltı yapıyorlar. Koruma Daire arıyor hemen. Herhalde Eski il emniyet müdürüyle arası iyi onu arıyor. Mustafa Bey'i arıyorlar 'Hayır' diyor. Sonra ilçe müdürünü Süleyman Bey kendi arıyor "Bırak" diyor, bırakıyorlar. Kayıt da yapılmamış tabii. Bana pis diyorsun ya. Hani ben Türkiye'ye dönecektim? Niye bu mücadeleyi verdik? Kızlarımız için değil mi? Okula gitmiyorlar mı bu çocuklar, ona okulda "Pisliğin kızı" demeyecekler mi? Pis sensin!

Süleyman Soylu Sedat Peker'e ne yanıt verdi?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise çok hızlı ve sert bir yanıt verdi.

Süleyman Soylu, Sedat Peker'in iddiaları için şu ifadeleri kullandı:

Aylardır bu senaryonun  bu noktaya geleceğini bekliyordum.. Birilerinin elinde operasyon elemanı olan mafya pisliği, yıllarca bu ülkede tehdit ve şantajla pekçok insanın canını acıttı.

Devlet ve millet gibi kutsal kavramların ardına sığınarak kan emici oldu, her türlü pisliğe bulaştı. Türkiye, tam da bunlar gibi pespayelerle mücadele ederek temizleniyor ve yükseliyor. Kullandığı uyuşturucunun beynini yok ettiği, müptezel operasyon elemanına sesleniyorum: İddianı, iftiranı, her şeyin açığa çıkması için yargıya taşıyorum. Ben adalete teslimim. Sen de operasyon faresi gibi kaçma, ülkene gel adalete teslim ol.
 
Elbette ki cesaret aldığın bir yerler vardır. Tüm iftira ve ithamlarına mal bulmuş mağribi gibi  sarılan ve “şereflice”siyaset malzemesi haline getiren

Nasıl olsa Kemal Kılıçdaroğlu gibi ağabeyin var.

Nasıl olsa Meral Akşener gibi ablan var

Nasıl olsa Ali Babacan gibi kardeşin var.

Nasıl olsa  Ahmet Davutoğlu gibi hocan var.

Nasıl olsa Birgün gibi gazeten var.

Nasıl olsa Cumhuriyet gibi gazeten var.

Nasıl olsa Sözcü gibi yayın organın var.

Nasıl olsa Fetö’nün sosyal medya ağı var

Nasıl olsa Hdpkk’nın tam desteği var.

Nasıl olsa bu tiyatroya günlerdir aval aval bakan, her şeye konuşup laf söyleyen ama hala

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını anlamayan, şimdi susan ödlekler var.
 
Hükümetlerimiz ve partimiz terörden uyuşturucuya kadar pek çok suç kaynağında Cumhuriyet tarihimizin en başarılı sonuçlarını üretti. Ancak, başından itibaren en en başarılı olduğu alan, mafyadan bu ülkeyi ve milleti kurtarmaktır. Onun için Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarım. Mafya pisliklerine ve onların pis oyunlarına müsaade etmediği için.

İddiana, iftirana gelince... Senin gibi kalleşlerle ve müptezellerle yüzleşe yüzleşe Türkiye bu noktaya geldi. Üzerime düşeni alıyor ve yüzleşiyorum.

İstanbul ve Bursa mahkemelerinde iki dosyan var. İstanbul’daki dosyanın başlangıcını bilmiyorum. Ancak dosyanın yeniden hareketlenmesi ve operasyona dönmesinde bizatihi katkım var. Bursa’daki dosya ise bir kişinin şahsıma şikayeti ile baştan sona benim takibim. Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa Aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım.
 
Bayram günü bu müptezellikle kendilerini meşgul ettiğim için Aziz Milletim beni bağışlasın. Çünkü beni tanıyanlar ve  birlikte çalışanlar bilir ki mafyadan nefret ederim. Beş yıla yakın İçişleri Bakanlığı dönemimde mesai arkadaşlarıma bu konuda hangi talimatları verdiğim, nasıl tavizsiz olduğum, yerel, bölgesel ve ulusal yüzlerce çetenin çökertilmesi sonucu ile açıktır. Allah’a hamdolsun olsun mafyaya hayat hakkı tanımadık. Böyle bir ihmali, devletime ve milletime ihanet sayarım. Bedeli ne olursa olsun terörle uyuşturucu ile organize suç çeteleri ile ve tüm suç unsurları ile mücadelemiz kökünü kazıyana kadar devam edecektir.

Temiz Sülü

Soylu'nun, hakkında yaptığı açıklamaya değinen Peker, "Diyor ki fare gibi kaçma gel adalete sığın... Hey temiz Sülü, süslü Sülü... Senin tayin ettirdiğin savcıya hakime değil mi? Senin bakanı olduğun İçişleri Bakanlığına geleyim değil mi? Temiz Sülü. Bir açıklama yapmış. Ama nasıl bir açıklama. İnsanın akıl sağlığını bozacak. Ben ona o aklı vereni biliyorum, tahmin ediyorum. Strateji şu; Joseph Goebbels (Hitler'in propaganda bakanı) diyor ki 'yalan söylerken çok büyük söyleyin. Yalan ne kadar büyük olursa insanlar üzerindeki etkisi o kadar çok olur' Şimdi cevap verirken rezil olacak ya. İnsanların kafasını karıştırmak için fikri yaymış ortaya. Ama cahil, bilmiyor. Temiz Sülüm, yazık ya. Hile için ayırdığın beynini devlet için ayırsaydın, belki de kaç tane insanın intihar etmesini engel olacak başarıyı gösterirdin. Her hafta canını bir kere yakacağım. Öyle ya sen, benim dönüş biletimdin. Sen benim bütün bahislerimi oynadığım jokerdin. Bizi yaktın Sülü. Görüşeceğiz ama" ifadelerini kullandı.

Peker, 4. videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında birtakım iddialarda bulunarak, "Süleyman Soylu, sen 'Sedat Peker'e dosya hazırlıyorlar, tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim' demedin mi; koruma polisimi sen vermedin mi? Temiz Süleyman'ın istifa olayı var ya, bir gün önce robot hesaplardan tweetler hazırlandı!" dedi.

Sedat Peker, "Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, temiz Süleyman, aslan Süleyman... Benimle ilgili bir tweet atmış "Pislik, mafya" demiş. Ondan önce "Suç örgütü" demişti. Bugün size temiz Süleyman'ı anlatacağım" sözlerinin ardından şu iddialarda bulundu:

"Bizim temiz Süleyman var, Sayın İçişleri Bakanımız. Bir arkadaş aradı dedi ki, 'Süleyman Bey'in üzerine çok geliyorlar, bir şeyler söyleyecek, arkadaş kusura bakmasın.' Bizim temiz Süleyman bir tweet attı, 'Suç örgütü liderini takipteyiz.' Tamam. Millet buna biraz daha saldırınca ertesi gün 'Pislik, mafya lideri' dedi. Şimdi namusluca konuşacağız. İnsanın yalan söyleyip söylemediği her şeyinden belli oluyor. Ben zaten delilleriyle anlatacağım."

Koruma polisini sen verdin

Özışık, şerefli adam. Ben yurtdışına çıkmışım artık, sen diyorsun ya 'İş adamı olduğunu söyleyip sonra suç faaliyetleri olduğunu tespit ettik.' Ben ne zaman çıktım, 1 buçuk sene oldu. Dosya ne zaman hazırlanıyor, üç senedir. Bu dediğim olay ne zaman oldu, taş çatlasın 5 ay. Sen demedin mi ona 'Ben severim' diye.

O sana şöyle dedi, 'Bu Sedat Peker'le ilgili çok şey konuşuluyor, bunlar bir şeyler yapıyor olabilirler.' Sen 'Ben onu severim' demedin mi? Bu kadar kısa sürede ne değişti? Benim koruma polisimi sen vermedin mi? Sen uzatmadın mı ondan sonraki sene de?

Sedat Peker 5. video - Sezon 5

 

Sedat Peker 5. video da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında iddialarına devam etti:

Hakkındaki kırmızı bülten kararının yalan olduğunu savunan Peker, "Devlet yalan söyler mi? Daha çıkmamış. Bunlar el birliğiyle oraya gelmemem için uğraşıyorlar" dedi.

Süleyman Soylu'ya "yavaç yavaş yakacam canını" diye seslenen Peker, şu iddialarda bulundu:
"Bizim arkadaşımızın Ali Faik Hacıoğlu diye bir danışmanı var. Bu arkadaş 1 milyon 600 bin TL'lik bir araca biniyor. Danışman maaşları kaç lira? Benim bildiğim 10 bin lira yok. Trabzon'da 5 milyona ev yaptırıyor. Danışmanın böyle zengin. Bir de bunun bir akrabası var Sadık Soylu. Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan hiç çıkmaz. Ama hiç. Bu adamın orda bir büroratlık görevi yok. Delil soruyorlar. Sadık Soylu'nun telefonundan Çevre Şehircilik Bakanlığından bürokratlar günde kaç kere aranıyor? Bakın kardeşlerim bundan büyük delil mi olur. Orada bir görevi yok, nasıl olur da oradaki İmar gelişmelerinin hepsi onun elinden geçiyor. Bunlar komik şeyler. Bunları hızlı hızlı geçiyoruz."

Peker, kendisine verilen koruma polislerine ilişkin de değinerek, "Benim polis koruma kararım normal değildi biliyorsunuz değil mi. Ben devlet büyükleri gibi yurtdışına giderken de polislerim benle geliyordu yurtdışını gezerken. Yani ayrıcalıklıydım. Farklı ayrıcalıklarım da vardı. Sülü, nasıl? Yaktın bizi, kendini yaktın. Adam gibi çıkım olayın ertesi günü eşim açıklama yapmış. Polisi kötülemeden. Devletsin. Devletin namusu olur. Bir haksızlık oldu deseydin" dedi.

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu savcılığa başvurdu, Sedat Peker'in Süleyman Soylu hakkındaki iddial." haberi, 17 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Mayıs 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Son Dakika kategorisi altında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu savcılığa başvurdu, Sedat Peker'in Süleyman Soylu hakkındaki iddial.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu savcılığa başvurdu, Sedat Peker'in Süleyman Soylu hakkındaki iddial.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  2. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  3. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  4. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  5. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  6. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  7. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  8. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  9. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  10. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  11. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  12. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  13. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  14. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  15. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  16. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  17. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  18. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  19. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
  20. 20:45 Altın sahiplerine kötü haber: "O tarihte ciddi bir düşüş yaşanacak"
Haberleri