İçişleri Bakanlığı'nın İBB’ye teftiş başlatmasına tepkiler yağdı

İçişleri Bakanlığı'nın İBB’ye teftiş başlatmasına tepkiler yağdı

İçişleri Bakanlığı'nın İBB’ye teftiş başlatm... Saray’daki Şahıs, bu aralar yine bir haller oldu sana. İstanbul’da bir şeylere zemin mi oluşturuyorsun?

İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili,  “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden; 455’inin PKK/KCK, 80’inin DHKP-C, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedef göstermesinin hemen ardından İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında özel teftiş başlatmasına, gelen tepkiler şu şekilde:

KILIÇDAROĞLU: SARAYDAKİ ŞAHIS, BU ARALAR BİR HALLER OLDU SANA

Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

Saray’daki Şahıs, bu aralar yine bir haller oldu sana. İstanbul’da bir şeylere zemin mi oluşturuyorsun? 5 kişilik amigo takımına güvenme, bu milletin canını yakacak kadar cesareti olanın sonuçlarına katlanacak kadar da gücü olmalı… Sen seçimden kaçan birisin, fazla heyecanlanma!

1.jpg

İMAMOĞLU’NDAN TEFTİŞE HODRİ MEYDAN!

İçişleri Bakanlığı’nın ‘terör teftişi’ açıklamasına yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB ailesine saldıranlar, karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek” dedi.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) işbaşı yaptırılan 737 personelin ‘terörle iltisaklı’ olduğunu öne sürerek özel teftiş başlattığını duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan İçişleri Bakanlığı’nın söz konusu açıklamasına sert yanıt geldi.

“Hak yemem hakkımı da yedirmem” dediğini hatırlatan İmamoğlu, “İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem” ifadelerini kullandı.

2.jpg

“İBB AİLESİNE SALDIRANLAR, BEKLENMEDİK BİR GÜÇ GÖRECEK”

İmamoğlu, “Suçu olanla sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Ama şu bilinsin ki; İBB ailesine saldıranlar, karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek” dedi.

ÖZEL: SUÇ İŞLERİ BAKANIMIZ YENİ KUMPAS PEŞİNDE

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İBB’ye kumpas kurulduğunu ve iftira atıldığını söyleyerek, “Suç İçişleri Bakanımız yeni kumpas peşinde. Bu kaçıncı iftira? Boğaziçi öğrencilerine attkların yetmedi sıra İBB çalışanlarına mı geldi? Türkiye’de 160 PKK’lı kaldı diyordun, şimdi 455 PKK’lı İBB’de çalışıyor diyorsun… Kendi açıklaman seni yalanlıyor lakin sen utanmıyorsun” paylaşımı yaptı.

3.jpg

KAFTANCIOĞLU: İKTİDAR YALANA, DOLANA SARILIYOR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Unutmayalım ki iktidar her sıkıştığında hep yaptığı gibi yalana, dolana sarılıyor. Terör örgütleriyle iltisaklı arayanlar aynaya baksın diyelim ve konuyu kapatıp işimize gücümüze bakalım” dedi. Kaftancıoğlu, “Biz çalışacağız siz, gideceksiniz. Az kaldı” paylaşımını yaptı.

“FETÖ, UYUŞTURUCU BARONLARI BİR ŞEY ÇAĞRIŞTIRIYOR MU SİZE?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“FETÖ ile ortak operasyonlar yaptığınız zaman en sık kullandığınız yöntem gizli tanıklardı. Şimdi de mahkeme kararı olmadan birilerini terörist mi ilan ediyorsunuz? İltisak arıyorsanız aynaya bakacaksınız. FETÖ, uyuşturucu baronları, kumarhane kralları bir şey çağrıştırıyor mu size?”

TORUN: EFENDİSİNDEN FIRÇA YEMİŞ OLACAK Kİ…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek, şunları  yazdı:

“Sarayda pişen bu yemeği, milletin midesi kaldırmaz! İçişleri Bakanı, efendisinden fırça yemiş olacak ki 17 gün önce Meclis’te attığı iftiralarla ilgili bugün Erdoğan konuştuktan sonra adım atıyor. Terörle iltisaklı olanlar varsa şimdiye kadar neredeydin Süleyman Soylu!”

ÖZKOÇ: KAÇAMAYACAKSINIZ, YARGILANACAKSINIZ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, Erdoğan’ı etiketleyerek yaptığı paylaşımında, “İBB’yi yedirmeyiz. Millet iradesine düşmanlara geçit yok! Kaçamayacaksınız, yargılanacaksınız!” diye yazdı.

ERDEM GÜL: İSTANBUL’UN HAKKI İSTANBULLULARA

Adalar Belediyesi Başkanı Erdem Gül ise İmamoğlu’nun açıklamasını alıntılayarak, “İstanbul’un hakkı İstanbullulara..” dedi.

LİVANELİ DE İMAMOĞLU’NA SAHİP ÇIKTI

Sanatçı Ömer Zülfü Livaneli, yaptığı paylaşımla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sahip çıkarak, “Ekrem İmamoğlu İstanbulluların meşru Belediye Başkanı. Açık, şeffaf bir insan. İftiralar onu yıldıramaz ve halkın gözünden düşüremez” dedi.

İBB SÖZCÜSÜ: İMAMOĞLU MİLLETE EMANETTİR

İBB Sözcüsü, yaptığı paylaşımda, “Bu saatten sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu millete emanettir” ifadelerini kullandı.

GÜRSEL TEKİN: GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ekrem İmamoğlu’nu etiketlediği paylaşımında yalanların boşa düşeceğini vurgulayarak, “Güneş balçıkla sıvanmaz, iftira ve yalanla kimse bir yere varamaz. Hepimiz İstanbul’un seçilmiş Belediye Başkanı
Ekrem İmamoğlu‘nun yanındayız. 16 milyon İstanbullu kararını verdi. Utanmadan, sıkılmadan, yüzü kızarmadan “İstanbul’a ihanet ettik” diyenler bunu içine sindirecek” diye ifade etti.

"İçişleri Bakanlığı'nın İBB’ye teftiş başlatmasına tepkiler yağdı" haberi, 27 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 27 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İçişleri Bakanlığı'nın İBB’ye teftiş başlatmasına tepkiler yağdı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İçişleri Bakanlığı'nın İBB’ye teftiş başlatmasına tepkiler yağdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  2. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  3. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  4. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  5. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  6. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  7. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  8. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  9. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  10. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  11. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  12. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  13. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  14. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  15. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  16. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  17. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  18. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
  19. 09:37 Felipe Melo'dan Dani Alves Açıklaması: Taciz Suçuna Karşı Sert Tavır
  20. 09:36 Haas: Kevin Magnussen takıma kızmakta haklı
Gündem Haberleri