Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış'tan AYM Üyesi Engin Yıldırım'a: Herkes aklını başına almalı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış'tan AYM Üyesi Engin Yıldırım'a: Herkes aklını başına almalı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış'tan ... Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımına İçişleri Bakanlığı'ndan "Işıklarımız hiç sönmüyor" yanıtı geldi.

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımına İçişleri Bakanlığı'ndan "Işıklarımız hiç sönmüyor" yanıtı geldi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) “hak ihlaline” uğradığına karar verdiği CHP'li Enis Berberoğlu hakkında yerel mahkemeden yeniden yargılama yapmasını istemişti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararında direndi ve bu hamlenin ardından AYM üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Yıldırım, sosyal medya hesabından “Işıklar yanıyor” diyerek AYM binasının fotoğrafını paylaştı.

 

'IŞIKLAR YANIYOR NE DEMEK?'

Yıldırım’ın söz konusu paylaşımı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin kararına karşılık bir yanıt olarak algılanıp sosyal medyada gündem oldu. "Işıklar yanıyor" ifadesinin, politikada darbe söylentileri olduğu dönemlerde Genelkurmay Başkanlığı yerleşkesi için kullanıldığı hatırlatıldı.

YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Söz konusu paylaşımın sosyal medyada tepki toplamasının ardından Yıldırım, Twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklama yaptı. Yıldırım, açıklamasında " "Işıklar yanıyor" derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İLGİNÇ TWEET

Yıldırım'ın paylaşımın sosyal medyada gündem olmasının ardından İçişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından da dikkat çeken bir paylaşım geldi. Bakanlığın fotoğrafları "Işıklarımız hiç sönmüyor." notuyla paylaşıldı.

 

MUSTAFA AKIŞ: AKLINI BAŞINA ALMALI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Akış, Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım’ı hedef aldı. Akış, “Herkes (AYM Üyesi de olsa) aklını başına almalı, tavır ve davranışına dikkat etmelidir. Hiç kimse layüsel değildir” dedi.

AYM üyesi Yıldırım’ın paylaşımını alıntılayarak yanıt veren Akış, şunları söyledi.

Yıldırım’ın sosyal medya hesabından yanıt veren Akış, “Böyle bir tweet hukuki bir tartışmayı hukuki olmaktan çıkarır. Aklı başında herkes bu yazılanın ne anlama geldiğini bilir. Herkes (AYM Üyesi de olsa) aklını başına almalı, tavır ve davranışına dikkat etmelidir. Hiç kimse layüsel değildir... Bir AYM üyesi önce Anayasa’yı özümsemelidir. Hakim cübbesi ile trollüğün lüzumu yoktur. İnsan da biraz devlet adamı ciddiyeti olur. Bu tavır her şeyden öte Anayasa Mahkemesi’ne ve bu kişinin birlikte mesai yaptığı AYM üyelerine saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

 

 

NE OLMUŞTU?

Berberoğlu, durdurulan MİT tırları görüntülerini Cumhuriyet gazetesine verdiği iddiasıyla yargılandığı davada, "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 20 Eylül 2018'de Berberoğlu'nun hapis cezasını onadı, milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verdi.

Yargıtay kararı üzerine tahliye edilen Enis Berberoğlu hakkındaki kesinleşmiş ceza, TBMM Genel Kurulu'nda 4 Haziran 2020'de okunmuş ve CHP'li Berberoğlu'nun milletvekilliği düşürülmüştü. Ertesi gün gözaltına alınan Berberoğlu, yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, aynı gün koronavirüs tedbirleri kapsamında izinli olarak cezaevinden çıkarılmıştı.

Bu gelişmeler ardından ise Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Berberoğlu'nun, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine oy birliğiyle hükmetmişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararının 'yerindelik denetimi kapsamında kaldığı' gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığına karar vermiş, Berberoğlu'na verilen 5 yıl 10 aylık hapis cezasında direnmişti.

 

"Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış'tan AYM Üyesi Engin Yıldırım'a: Herkes aklını başına almalı" haberi, 13 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 13 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış'tan AYM Üyesi Engin Yıldırım'a: Herkes aklını başına almalı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış'tan AYM Üyesi Engin Yıldırım'a: Herkes aklını başına almalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Politika Haberleri