İdlib'de beş şehit! TSK’dan gözlem noktalarına komando takviyesi

İdlib'de beş şehit! TSK’dan gözlem noktalarına komando takviyesi

İdlib'de beş şehit! TSK’dan gözlem noktaları... Suriye ordusunun İdlib'in kuzeyindeki yoğun topçu atışı sonucu 5 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, İdlib'deki gözlem noktalarına komando takviyesi yapıldı....

Suriye ordusunun İdlib'in kuzeyindeki yoğun topçu atışı sonucu 5 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, İdlib'deki gözlem noktalarına komando takviyesi yapıldı. MSB tarafından yapılan açıklamada, "hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla ateş altına alınarak tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır" denildi. Öte yandan Cilvegözü sınır kapısı giriş çıkışlara kapatıldı. İdlib'de geçtiğimiz hafta da 7 asker ile 1 sivil personel şehit olmuştu.

Suriye ordusunun operasyonlarının devam ettiği İdlib'de 5 askerin şehit olduğu, 5 askerin ise yaralandığı açıklandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

Açıklamada, "Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

İDLİB'DEKİ GÖZLEM NOKTALARINA KOMANDO TAKVİYESİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, İdlib'deki gözlem noktalarına komando takviyesi yapıldı.

Türkiye'nin farklı birliklerinden gönderilen 5 otobüs komandonun yer aldığı askeri konvoy, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.

Konvoy, geniş güvenlik önlemleri altında İdlib'deki gözlem noktalarına yönlendirildi.

SINIRDA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

5 askerin şehit olmasının ardından Hatay'da Suriye sınırında askeri helikopter hareketliliği yaşandı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2 'Skorsky' ve 1 askeri helikopterin, sınır hattına doğru ilerlediği görüldü. Helikopterin tam teçhizatlı oldukları gözlendi. Helikopterler daha sonra sınırı geçerek gözden kayboldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan açıklama: Uluslararası toplum hedef alındı

​İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır" ifadesini kullandı.

Altun, "Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde İdlib’de şiddeti ve insani krizi sonlandırmak amacıyla görev yapan kahraman askerlerimize yönelik hain saldırıda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş; düşman hedefleri derhal ortadan kaldırılarak, şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır. Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır. Dünyanın her yerinde barış ve istikrar için çalışan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bayrağımıza uzanan elleri kırmaya; dosta güven, düşmana korku vermeye devam edecektir" dedi.

FUAT OKTAY: GEREKLİ CEVABI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

"Silahlı Kuvvetlerimizi hedef alan unsurlara misliyle cevap verilmiştir. Mehmetçiğimiz bölgede varlığını sürdürmeye ve uluslararası hukuku hiçe sayanlara gerekli cevabı vermeye devam edecektir"

KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib'de 5 askerin şehit olması sonrası soSyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İdlib'den gelen acı haberle yüreğimiz yandı. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP: TÜRKİYE KARARLI DURUŞUNU SÜRDÜRECEKTİR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, saldırıyla ilgili şu mesajı paylaştı:

''Toprakları üzerinde vekalet savaşlarına engel olamayan rejimin, kahraman Türk askerini hedef alması, Türkiye’nin bölgede barış çabalarının ne denli önem taşıdığını ortaya koymaktadır. Türkiye, barış için kararlı duruşunu sürdürecektir.''

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ALÇAKLARA MİSLİYLE KARŞILIK VERDİK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da sosyal medyada yayınladığı mesajda “İdlib’de şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağolsun. Alçaklara misliyle karşılık verdik. Şanlı ordumuz gerekeni yapmaya devam edecektir!” dedi.

BERAT ALBAYRAK: REJİM GÜÇLERİNİN ALÇAKÇA SALDIRISI…

"Sınırlarımızın güvenliğini sağlamak, barış ve huzuru korumak için bulundukları İdlib'de rejim güçlerinin alçakça saldırısıyla şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize de acil şifalar diliyorum"

BAKAN SOYLU: BAŞIMIZ SAĞOLSUN

“İdlip'te şehit olan 5 kahraman Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İdlib’in kuzeyinde meydana gelen saldırıda şehit olan ve yaralanan Türk askerleri için baş sağlığı diledi. Bakan Selçuk, “İdlib'in kuzeyindeki saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

YARALI ASKER HELİKOPTERLE TAŞINDI

3 ŞUBAT'TAKİ SALDIRI

3 Şubat'ta Suriye'nin İdlib kentinde Suriye ordusu tarafından yapılan yoğun topçu atışı sonucu 7 askerimiz ile 1 sivil personel şehit olmuştu. Aynı saldırıda 13 askerimizin de yaralandığı bildirilmişti.

Erdoğan saldırı ile ilgili aynı gün, " Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Türkiye'nin kararlılığını sınayanlar hatalarını anlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

GECE YARISI YOĞUN ASKERİ SEVKİYAT GERÇEKLEŞMİŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, gece yarısı İdlib'e yoğun askeri sevkiyat gerçekleştirmiş, Suriye Milli Ordusu adını alan cihatçı militanların Suriye Ordusu ile çatıştığı iddia edilmişti.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda şehit düşen 22 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz'ün Gaziantep’teki babaevine acı haber ulaştı. Askeri yetkililerden oğlunun şehit düştüğü haberini alan anne Süreyya ve baba Hasan Açıkgöz ile diğer yakınları büyük üzüntü yaşarken, şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Selahattin Eyyubi Mahallesi’ndeki şehit evinin önüne taziye çadırı kurulurken, şehidin yakınları ve komşuları eve akın etti.

Şehit İbrahim Halil Açıkgöz’ün cenazesinin yarın Gaziantep’te düzenlenecek törenin ardından defnedileceği öğrenildi.

ŞEHİT ATEŞİ KAHRAMANMARAŞ'A DÜŞTÜ

Suriye'nin İdlib kentinde çatışmaları önlemek amacıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yönelik yapılan saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak'ın (26) şehadet haberi askeri yetkililer tarafından ailesine bildirildi. Ömer ve Nigar Saylak'ın 5 çocuğundan biri olan Fatih Saylak'ın bir yıllık evli olduğu öğrenildi. Şehidin Onikişubat ilçesi Kale Mahallesi'ndeki baba ocağına Türk bayrakları asılırken, cenazesinin yarın toprağa verileceği öğrenildi.

"İdlib'de beş şehit! TSK’dan gözlem noktalarına komando takviyesi" haberi, 10 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İdlib'de beş şehit! TSK’dan gözlem noktalarına komando takviyesi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İdlib'de beş şehit! TSK’dan gözlem noktalarına komando takviyesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  2. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  3. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  4. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  5. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  6. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  7. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  8. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  9. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  10. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  11. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  12. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  13. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  14. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  15. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  16. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  17. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  18. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  19. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  20. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
Politika Haberleri