İhaleyi alan Bilal Erdoğan'ın arkadaşıydı... İBB, icra işlemi başlatıyor

İhaleyi alan Bilal Erdoğan'ın arkadaşıydı... İBB, icra işlemi başlatıyor

İhaleyi alan Bilal Erdoğan'ın arkadaşıydı...... İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Medya AŞ’nin aldığı, sonra da 22 milyon 500 bin lira bedelle Ensar Vakfı ve Türken Vakfı’nın yönetiminde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Medya AŞ’nin aldığı, sonra da 22 milyon 500 bin lira bedelle Ensar Vakfı ve Türken Vakfı’nın yönetiminde bulunan Halil İbrahim Bacacı’ya ait Panout Reklam AŞ’ye devrettiği yolcu duraklarındaki usulsüzlükler bitmiyor. Medya A.Ş alacağı için icra işlemi başlattı.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) önceki dönem yapılan “ihale oyunlarında” skandallar bitmiyor. İBB iştiraki Medya AŞ’nin aldığı sonra da 22 milyon 500 bin lira bedelle Ensar Vakfı ve Türken Vakfı’nın yönetiminde bulunan Halil İbrahim Bacacı’ya ait Panout Reklam A.Ş’ye devrettiği yolcu durakları ve reklam işi ihalesinde 1066 tane akıllı durağın yapılmadığı ortaya çıktı. Son ana kadar yolcu duraklarını kiralayan şirket, Medya AŞ’ye de parasını ödemedi. Medya AŞ’nin 14 milyon alacağı için icra işlemi başlattığı öğrenildi.

İBB, otobüs hatlarındaki 5 bin durağın “modernize edilmesi ve içindeki reklam alanlarının intifa (yararlanma) hakkının verilmesi” için 20 yıl süreli 18 Nisan 2018 tarihinde ihaleye çıktı. İhaleyi İBB iştiraki Medya AŞ 21 milyon lira artı KDV bedelle alarak 9 Mayıs 2038 tarihinde sözleşme imzaladı. Medya AŞ’nin, aldığı işi Panout Reklam AŞ’ye brüt satışların yüzde 22.5’i artı KDV bedelle devrettiğini önceki gün gazetemizin manşetinden duyurmuştuk. Sözleşmeye “Hiçbir suretle 22 milyon 500 bin lira artı KDV altına düşemez” notu da düşülmüştü. Söz konusu ihalenin ayrıntıları ortaya çıktı.

DİĞER DURAKLAR DA SIKINTILI

İBB’de üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgiye göre söz konusu şirket, ihale kapsamında yapması gereken 1066 teknolojik durağı yapmadı. Şirketin bu süreçte ciro bildirimi de yapmadığına dikkat çekilerek ciro bildirimi üzerinden hesaplanacak kiralama bedelinin de Medya AŞ’ye ödenmediği belirtildi. Ayrıca şirketin diğer durakların da bakım ve işletilmesi süreci sağlıklı olarak yürütmediğine dikkat çekilerek şikâyetlerin gereğinin de yerine getirilmediği ifade edildi. Şirketin Medya AŞ’ye yaklaşık 14 milyon lira borcu bulunuyor. İhale sözleşmesini fesheden Medya A. Ş. alacağının 11 milyon liralık kısmı için icra takibi başlattı. Şirketin, durakların bir kısmını terk ettiği ancak Medya AŞ’nin durakları teslim alma sürecinin devam ettiği öğrenildi. Medya AŞ’nin durakların eksikliklerini tamamlayıp durakları hızlıca İstanbul halkının hizmetine sokacağı belirtildi.

İBB’nin CHP’li meclis üyesi Ali Haydar Kahraman, “2018, 2019 ve 2020 faaliyet raporları karşılaştırıldığında durakların yapılmadığı açıkça görülüyor. Vatandaş kapalı durak bekliyor. Her gün onlarca şikâyet geliyor. Ekrem İmamoğlu’nun, söz verdiği gibi derdimiz kişilere değil, 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek. İETT bu sorunu çözüp İstanbul halkını duraklarla buluşturacak” dedi. Panout Reklam AŞ yetkilileri ise konuya ilişkin sorularımızı yanıtsız bıraktı.

ERDOĞAN’LA AYNI OKULDAN

Panout isimli şirket, 2016 yılında 100 bin lira sermayeyle kuruldu. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını yapan Halil İbrahim Bacacı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da mezun olduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu. 2002-2004 döneminde de Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Bacacı, aynı zamanda Ensar Vakfı’nın yönetiminde de bulundu. Bacacı, TÜRGEV ile Ensar Vakfı’nın ortaklaşa kurduğu Türken Vakfı’nın yönetiminde de var.

"İhaleyi alan Bilal Erdoğan'ın arkadaşıydı... İBB, icra işlemi başlatıyor" haberi, 09 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İhaleyi alan Bilal Erdoğan'ın arkadaşıydı... İBB, icra işlemi başlatıyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İhaleyi alan Bilal Erdoğan'ın arkadaşıydı... İBB, icra işlemi başlatıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  2. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  3. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  4. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  5. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  6. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  7. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  8. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  9. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  10. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  11. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  12. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  13. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  14. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  15. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  16. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  17. 13:06 TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerli turizmi desteklemek adına çağrıda bulundu
  18. 13:06 Şimşek'in ekonomik açıklamaları gündemde! Avrupa'dan getirilen ilaçlara vergi artışı
  19. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  20. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
Politika Haberleri