İHD: Hurşit Külter nerede?

İHD: Hurşit Külter nerede?

İHD: Hurşit Külter nerede? Şırnak’ta gözaltına alındığı Özel Harekât polislerine ait sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ancak Şırnak İl Emniyeti’nin gözaltına alınmadığını söylediği DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den haber...

Şırnak’ta gözaltına alındığı Özel Harekât polislerine ait sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ancak Şırnak İl Emniyeti’nin gözaltına alınmadığını söylediği DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den haber alınamıyor. İnsan Hakları Derneği (İHD), Adalet Bakanı’na, İçişleri Bakanı’na, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı’na ve Şırnak Valisi’ne seslenerek; “DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter nerede?'' diye sordu.

İHD, 27 Mayıs Cuma gününden bu yana haber alınamayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetini soran bir basın metni yayınladı.Metinde Adalet Bakanı’na, İçişleri Bakanı’na, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı’na ve Şırnak Valisi’ne seslenerek; “DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter nerede?'' diye soruldu.

Metinde şu ifadelere yer verildi:

“DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27.05.2016 tarihinden beri haber alınamamaktadır.

Kayıp olan Hurşit Külter en son sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak’tan 27.05.2016 tarihinde babasını aramış “şuan evde olduğunu evin etrafının askerlerce sarıldığını, kendisini almaya geldiklerini, akıbetini araştırmalarını ve haklarını helal etmelerini'' söylemiştir. Bu konuşmanın hemen ardından operasyonlara katılan kolluk elemanlarının kullandığı iddia edilen“BÖF@Tweet_Guneydogu'' twitter hesabından Hurşit Külter’in gözaltına alındığı bilgisi verilmiş ve şimdi sorguya alındığı yazılmıştır.

Kayıp olan Hurşit Külter’in babası derneğimize, birçok siyasi parti ve STK’ya çağrıda bulunarak oğlunun faili meçhul bir cinayete kurban gitmesinden korktuğunu, tüm kurum ve kuruluşların acil başvurular yapmasını istemiştir. Bu yönüyle Uluslararası Af Örgütüne, Birleşmiş Milletlere ve Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurulması talebinde bulunmuştur.

Derneğimiz Uluslararası Af Örgütüne, Birleşmiş Milletlere ve Avrupa Konseyi’ne acil çağrıda bulunarak Hurşit Külter’in akıbetinin açığa çıkarılması için uluslararası kamuoyu oluşturmasını talep etmiştir.

Derneğimiz Kayıp Hurşit Külter’in akıbetinin araştırılması için Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na avukatlarımız aracılığı başvuruda bulunmuş, babasına telefonla gönderdiği mesaj ve “BÖF@Tweet Guneydogu'' twitter hesabındaki yazılar bildirilmiş, savcılık tarafından halen bir sonuç tarafımıza bildirilmemiştir.

Bilindiği üzere, sokağa çıkma yasağı başladığı 14.03.2016 tarihinden beri avukatlarımızın ve insan hakları savunucularının, Şırnak’a, girişine izin verilmemektedir. Şırnak’ta yaşananlar konusunda kamuoyu hiçbir şey bilmemektedir.

78 gündür Şırnak’ta neler yaşandığı konusunda bilgi paylaşmayan Şırnak Valisi yaşanan tüm faili meçhul olayların sorumlusudur.

Yaşanan olaylar hakkında adli takibat yapmayan Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı yaşananların açığa çıkmamasından sorumludur.

Birleşmiş Milletlerin Zorla Kaybedilmeye Karşı Sözleşmesini imzalamayarak, hukuksuzluğun ve cezasızlığın teminatı olduğunu gösteren ve bu konuda gerekli hukuki düzenlemeleri yapmayan devlet yetkilileri, insanlığa karşı suç olarak nitelenen zorla kaybedilmelerin baş sorumlusudur.

Buradan Adalet Bakanı’na, İçişleri Bakanı’na, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı’na ve Şırnak Valisi’ne sesleniyoruz;

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter nerede?''

"İHD: Hurşit Külter nerede?" haberi, 31 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İHD: Hurşit Külter nerede? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İHD: Hurşit Külter nerede? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  2. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  3. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  4. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  5. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  6. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  7. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  8. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  9. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  10. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  11. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  12. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  13. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  14. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  15. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  16. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  17. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  18. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  19. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  20. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
Gündem Haberleri