İhraç edilen genç akademisyenden kıyıma sessiz kalan hocalara mesaj

İhraç edilen genç akademisyenden kıyıma sessiz kalan hocalara mesaj

İhraç edilen genç akademisyenden kıyıma sess... Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ihraç edilenler, meslektaşları, öğrencileri ve mezunların katılımıyla uğurlandı. Prof. İbrahim Kaboğlu, "Veremeyeceğimiz hesap yoktur, alnımız açıktır" dedi. İhraç edilen akademisyen...

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ihraç edilenler, meslektaşları, öğrencileri ve mezunların katılımıyla uğurlandı. Prof. İbrahim Kaboğlu, "Veremeyeceğimiz hesap yoktur, alnımız açıktır" dedi. İhraç edilen akademisyen Ceren Akçabay, ihraçlara tepkisiz kalan meslektaşlarına seslenerek “Susanlar akademisyen değildir, biz öğrencilerimizi onlara emanet etmiyoruz. İlimin, bilimin, emeğin mücadelesine devam edeceğiz'' dedi.

Açıklamaya ihraç edilen akademisyenler, meslektaşları, mezunlar ve öğrenciler, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

İhraç edilen akademisyenlerden Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Yrd. Doç. Dr. Ceren Akçabay, Araştırma Görevlileri Can Yalçın Armutçuoğlu ve Hülya Dinçer eylemde söz alarak ihraç kararlarına tepki gösterdi.

"ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İhraç edilen akademisyenlerden Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Hülya Dinçer "Yasal dayanağı olmayan bir kararla ihraç edildik. Geleceğin yasa yapıcıları, meslektaşlarımız ne utanç verici ki bizimle dayanışmadan kaçındılar. Oysa haklı olan, meşru olan biziz. Bizim için geri dönene kadar  her mecra üniversitedir. Üretmeye, bilgiyi toplumsallaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

Dinçer şöyle konuştu:

"Ben de meslektaşlarım gibi son çıkan KHK ile Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndenb ihraç edildim. Biz ne ilkiz, ne de son olacağız. Bu aslında, bütün muhalif seslerin kamudan tasfiyesine yönelik bir operasyondur. Bizden önce binlerce eğitim emekçisi, kamu emekçisi ihraç edildi, biz de son olmayacağız. Bizim bugün ancak güvenlik güçleri ve polisler eşliğinde girebildiğimiz bu duvarların arkasında hukukçu öğretim üyeleri var. Meslektaşlarımız, hocalarımız var. Ama biz tümüyle hukuka aykırı ve hiç bir yasal dayanağı olmayan bir süreç sonunda mesleğimizden ihraç edilirken, bir kaç tanesi hariç bu meslektaşlarımız, hocalarımız sustular, seslertini çıkarmadılar. Bu duvarların arkasında bu ülkenin yargıçları, savcıları, yasa yapıcıları yetişiyor. Geleceğin yasa yapıcılarını, yargıçlarını, savcılarını yetiştiren hukukçu meslektaşlarımız ne yazık ki, ne utanç verici ki biz meslektaşları ile en ufak bir dayanışma göstermekten kaçındılar.

Bizim en temel haklarımızı, ifade özgürlüğümüzü, masumiyet karinemizi, akademik özgürlüğümüzü savunmaktan uzak durdular. Ben genç bir hukukçu olarak onlar adına utanç duyuyorum. Ama bizim öğrencilerimiz var. Onlar bize sımsıkı sarılıp, direnç, umut, güç verdiler. Biz bundan sonra bu duvarların arkasdında onlarla birlikte olamayacak olsak da, onlardan koparılmış olsak da, inanıyoruz ve biliyoruz ki çok yakında öğrencilerimize ve mesleğimize dönceğiz. Çünkü haklı olan biziz meşru olan biziz. Umudumuzu da, direncimizi de, gücümüzü de bu haklılığımızdan alıyoruz. Dolayısıyla biz bu duvarların arkasında olamayacak olsak da geri dönene kadar bizim için artık her mecra üniversitedir. Bundan sonra her mecrada öğrencilerimizle birlikte olmaya, üretmeye, bilgiyi toplumsallaştırmaya, mesleğimizi, akademik özgürlüğü ve barışı savunmaya devam edeceğiz. Bundan vazgeçmeyeceğiz. Dayanışma için öncelikle öğrencilerimize çok teşekür ediyorum."

"İhraç edilen genç akademisyenden kıyıma sessiz kalan hocalara mesaj" haberi, 15 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İhraç edilen genç akademisyenden kıyıma sessiz kalan hocalara mesaj haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İhraç edilen genç akademisyenden kıyıma sessiz kalan hocalara mesaj 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  2. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  3. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  4. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  5. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  6. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  7. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  8. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  9. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  10. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  11. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  12. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  13. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  14. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  15. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  16. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  17. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  18. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  19. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  20. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
Gündem Haberleri