İkinci el araçlara zam kapıda

İkinci el araçlara zam kapıda

İkinci el araçlara zam kapıda En düşük sıfır araba fiyatları 500 bin liraya çıkarken ikinci el araçlarda da fiyat artışı devam ediyor.

Ankara Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Gökhan Çalışkan, ikinci el araç fiyatlarında yüzde 15 artış beklendiğini yazdı. Arz talep dengesizliğinin ikinci elde fiyatların yükselmesine neden olduğunu belirten Çalışkan, geçtiğimiz sene ile bu sene arasındaki fiyatlardan müşterilerin çok rahatsız olduğunu söyledi.

Yüksek vergiler, hayat pahalılığı ve ekonomik krizle birlikte sıfır araba almak hayal oldu. Sıfır araçların fiyatı 500 bin liraya dayanırken ikinci el arabalarda da fiyat artışları devam ediyor.

Ankara Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Gökhan Çalışkan, ikinci el araç fiyatlarında yüzde 15 dolayında artış beklendiğini yazdı.

Sözcü gazetesine konuşan Çalışkan, arz talep dengesizliğinin ikinci elde fiyatların yükselmesine yol açtığını vurguladı. Geçen sene ile bu sene arasındaki fiyatlardan müşterilerin çok rahatsız olduğunu vurgulayan Çalışkan, şunları söyledi:


"Geçtiğimiz dönemlerde Ticaret Bakanlığı bir yönetmelik yayınlandı. Yayınlanan yönetmelikte sektörü düzenlemek, toparlamak adına yapılan bu çalışmalar, piyasadaki beklentileri karşılamadı. Altı ay, altı bin kilometre satış yasağı bizi töhmet altında bıraktı.

"SIFIR ARAÇ ALAMIYORUZ"
Bayilere gittiğimizde sıfır araç alamıyoruz. Firmalar, bize 2. el ticareti yaptığımız için sıfır araç satmıyor. Bunun algısı nedense bizler üzerine yöneltiliyor. Ama bayiler ikinci el araçları diledikleri gibi satabiliyor. İkinci el satışı yapan firmalar ise sıfır araç satışı yapamıyor. Önümüzdeki dönemde fiyatların yüzde 15 dolayında artmasını bekliyoruz. Tüketicilerimizin galerileri ziyaret ettiğinde karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri, fiyatların yüksekliğinden şikayet oluyor. Geçen seneyle bu sene arasındaki fiyatlardan müşterilerimiz rahatsız. Ama bu rahatsızlığın sebebi motorlu araç satıcıları değil.


ARZ TALEP DENGESİZLİĞİ
Şu anda orta segmentte bir araca sahip olmak için 400 bin TL ile 1 milyon 250 bin TL arasında bir bütçeye sahip olmak gerekiyor. İkinci el fiyatlarının yükselmesindeki en büyük sebeplerden biri de arz talep dengesizliği. Vatandaşlarımız şu an bayilere sıfır araç almak için gittiklerinde talepleri karşılanamıyor. Vatandaş da çözümü 2. el araçta arıyor. Talebin bu kadar yoğun olması, fiyatların da gereğinden fazla yükselmesine sebep oluyor. Bu da arz talep dengesizliğinden…

İSTİHDAMA KATKI
Ankara’nın batı kanadında Sincan bölgesinde otomobil Ticaret ve Yaşam Merkezi kuruyoruz. Ciddi bir istihdam olanağı sağlayacak. Bu bölgede bin kişilik bir istihdam da sağlayacağını düşünüyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu projeyi 2023 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunacağız."

"İkinci el araçlara zam kapıda" haberi, 13 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 13 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Otomotiv kategorisi altında bulunan İkinci el araçlara zam kapıda haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İkinci el araçlara zam kapıda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Otomotiv konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:04 Monaco, kendi sahasında Fenerbahçe Beko'ya karşı dengeyi sağladı
  2. 02:04 Arda Güler Real Madrid tarihine geçti! Tüm dünya onu konuşuyor
  3. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  4. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  5. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  6. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  7. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  8. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  9. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  10. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  11. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  12. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  13. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  14. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  15. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  16. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  17. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  18. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  19. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  20. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
Otomotiv Haberleri