'İkinci Reza Zarrab olur mu?' sorusuna SBK'nin avukatından yanıt: Müvekkilimin anlatacak siyasi bilgisi yok

'İkinci Reza Zarrab olur mu?' sorusuna SBK'nin avukatından yanıt: Müvekkilimin anlatacak siyasi bilgisi yok

'İkinci Reza Zarrab olur mu?' sorusuna SBK'n... Müvekkili Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'ye iade edilmesini 'siyasi' bir karar olarak nitelendiren avukat Dülger, “SBK ikinci Reza Zarrab olur mu?” sorusuna "Anlatacak siyasi bilgisi yok" yanıtını verdi.

Hakkındaki kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle bir süredir Avusturya’da tutuklu olan Sezgin Baran Korkmaz'ın (SBK) ABD’ye iade edilmesi, bazı gelişmelere de kapı araladı. Utah eyaletindeki federal hapishaneye götürülen SBK Holding’in sahibi Korkmaz’ın ABD’ye iadesi, ikinci bir Reza Zarrab olayının yaşanması ihtimalini gündeme getirdi. Bundan sonraki süreçte neler olabileceğini ise SBK’nin avukatı Murat Volkan Dülger anlattı.

AVUKAT DÜLGER: İADE KARARI SİYASİ
SBK’nin avukatı Dülger, Türkiye’ye iade gerekçeleri daha güçlü olmasına rağmen ABD’ye iadenin gerçekleşmesini 'siyaset' olarak değerlendirdi ve “Sonuçta kararı Avusturya Adalet Bakanlığı verdi. Siyaseten öncelikli iade kararını ABD’den yana kullandı" dedi.

'KORKMAZ'IN SÖYLEYECEKLERİNDEN DEĞİL, ENFLASYONLU SEÇİMDEN KORKSUNLAR'

İkinci bir Reza Zarrab olayı yaşama ihtimaline dair Türkiye’de herkesin bunu istediğini öne süren Dülger, “ama” diyerek, şöyle devam etti: “Benim müvekkilimin anlatacak siyasi bilgisi veya siyasilerle içli dışlı ilişkisi yok. Tayyip Erdoğan’la sürekli servis edilen iki fotoğrafı var, başka yok. İnsanların bunu sorgulaması lazım. Madem bu kadar samimi neden üçüncü bir fotoğraf yok. Dolayısıyla politik açıdan SBK’nin söyleyeceklerinden değil, enflasyonlu seçimden korksunlar.”

'MÜVEKKİLİM ‘YARGILANIP GERİ GELECEĞİM’ DEDİ'
Sezgin Baran Korkmaz’ın yargılanmasına artık ABD’de de devam edilecek. Sürecin nasıl ilerleyeceğine dair bir öngörüsünün olup olmadığını sorduğumuz avukat Dülger, “Sezgin Baran Korkmaz suçsuz olduğunu söylüyor. ‘Ben bu paraların bu şekilde elde edildiğini bilmiyorum. Suçsuz olduğum için yargılanıp geri geleceğim’ diyor” ifadelerini kullandı. Dülger, Korkmaz'ın yargılanma süreci için ABD’ye gideceğini de ifade etti.

 

NE OLMUŞTU?
28 Aralık 2020'de SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirkete İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon düzenlendi. Operasyon kara para aklama şüphesi üzerineydi. Soruşturmada10 kişi gözaltına alındı. SBK'nin de aralarında olduğu 9 kişinin ise yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

Kara para aklama ve dolandırıcılık iddiaları Türkiye ile sınırlı değildi. SBK’nin ABD’li ortakları da vardı. Bu nedenle ABD’de de ayrı bir soruşturma yürütülüyordu. SBK, ‘Kara para aklamak için komplo kurmak ve resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmak' suçlamasıyla ABD'nin talebi üzerine 19 Haziran 2021 yılında Avusturya’da tutuklandı. Her iki ülke SBK’nin kendilerine iade edilmesi için başvuruda bulunmuş, önce Türkiye’nin iade talebi kabul edilmişti. SBK’nin avukatı Murat Volkan Dülger gerçekleştirdiğimiz görüşmede, müvekkilinin Türkiye’ye iade edilmek istendiğini söylemişti. Mahkemenin her iki ülkeye iade kararı vermesi nedeniyle dosya Avusturya Adalet Bakanlığı'na gitti. SBK’nin dün ABD’ye iadesi gerçekleşti.

Kaynak: Gazeteduvar

"'İkinci Reza Zarrab olur mu?' sorusuna SBK'nin avukatından yanıt: Müvekkilimin anlatacak siyasi bi." haberi, 16 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'İkinci Reza Zarrab olur mu?' sorusuna SBK'nin avukatından yanıt: Müvekkilimin anlatacak siyasi bi.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'İkinci Reza Zarrab olur mu?' sorusuna SBK'nin avukatından yanıt: Müvekkilimin anlatacak siyasi bi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri