İlçe seçim kurulu, CHP'nin başvurusunu kabul etti

İlçe seçim kurulu, CHP'nin başvurusunu kabul etti

İlçe seçim kurulu, CHP'nin başvurusunu kabul... Beykoz'da devlet memuru olmayan 4 kişinin sandık kurullarına görevli olarak atandığını tespit eden CHP, Beykoz İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. İlçe seçim kurulu ise CHP'nin itirazın kabul etti.YSK'nın İstanbul Büyükşehir...

Beykoz'da devlet memuru olmayan 4 kişinin sandık kurullarına görevli olarak atandığını tespit eden CHP, Beykoz İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. İlçe seçim kurulu ise CHP'nin itirazın kabul etti.

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine gerekçe gösterdiği kamu görevlisi olmayanların sandık kurullarında görevlendirilmesi, 23 Haziran seçimleri için oluşturulan listelerde de ortaya çıktı. Beykoz'da devlet memuru olmayan 4 kişinin sandık kurullarına görevli olarak atandığını tespit eden CHP, Beykoz İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin itirazı üzerine bugün toplanarak 4 kişinin sandık kurulu listelerinden çıkarılmasına karar verdi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, kararı değerlendiren CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu"Devlet yani kaymakamlık, ilçe seçim kuruluna gönderdiği listede yine memur olmayanları yazdı. Daha önceki seçimlerde de memur olmayanları sandık kurulu başkanı olarak atayan kaymakamlıklar yani devletti. İlçe seçim kurulları da devlet tarafından mağdur ediliyor" dedi.

Kaftancıoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Beykoz'da devlet memuru olmayan 4 kişiyi sandık kurullarına üye yazdıklarını tespit etmiş ve hemen itirazda bulunmuştuk. Aynı itirazda sandık kurullarındaki bir üyenin de siyasi parti üyesi olduğu tespitimiz vardı. Beykoz İlçe Seçim Kurulu, itirazımızı değerlendirdi ve söz konusu kişileri listelerden çıkarttı. Seçimin iptaline gerekçe diye sundukları durumu tekrar edilen seçimde aynı şekilde uygulayabilecek kadar akıl tutulması içindeler. Devlet yani kaymakamlık, ilçe seçim kuruluna gönderdiği listede yine memur olmayanları yazdı. Bundan önceki seçimlerde de aynı bu şekilde bu listeleri seçim kurullarına gönderen de yine devletin kendisiydi. Yani daha önceki seçimlerde de memur olmayanları sandık kurulu başkanı olarak atayan kaymakamlıklardı. İlçe seçim kurulları da devlet tarafından mağdur ediliyor. Çünkü bu listelere kamu görevlilerini atamakla yükümlü olan kaymakamlıklar, seçim kurulları değil. Bugün, devlet kasti ya da değil görevini yerine getirmediği için seçim iptal edilmiş, 16 milyon İstanbullu mağdur edilmiş durumda. 23 Haziran'dan sonra mızıkçılık yapmalarına müsaade etmeyeceğiz"

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin itirazı üzerine kamu görevlisi olmayan 4 kişinin sandık kurulu listesinden çıkarılmasına karar verdi. Kurul ayrıca "Memur olmadıkları halde listeye dahil edilen kurum amirleri hakkında gereğinin yapılması için Kaymakamlığa yazı yazılmasına" karar verdi.

Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu da bugün aldığı kararda sandık kurullarına atanan bazı isimlerin memur olup olmadığını öğrenmek için Kaymakamlığa yazı yazılması gerektiğini karara bağladı. Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu, sandık kurulu listelerinin Beşiktaş Kaymakamlığı'ndan gelecek yanıt sonrasında nihai karara bağlanacağını da belirtti.

"İlçe seçim kurulu, CHP'nin başvurusunu kabul etti" haberi, 27 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İlçe seçim kurulu, CHP'nin başvurusunu kabul etti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlçe seçim kurulu, CHP'nin başvurusunu kabul etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  2. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  3. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  4. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  5. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  6. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  7. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  8. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  9. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  10. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  11. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  12. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  13. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  14. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  15. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  16. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  17. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  18. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  19. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  20. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
Politika Haberleri