İliç Maden Ocağı Faciası: TBMM'de Sunum ve Sonrası Çalışmalar Masaya Yatırıldı

İliç Maden Ocağı Faciası: TBMM'de Sunum ve Sonrası Çalışmalar Masaya Yatırıldı

İliç Maden Ocağı Faciası: TBMM'de Sunum ve S... İliç ilçesindeki maden ocağı faciasıyla ilgili TBMM'de yapılan sunumda AFAD Başkanı, heyelanın hızını vurguladı ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Benzer afetlerin önlenmesi için önlemler değerlendiriliyor.

İliç ilçesinde yaşanan maden ocağı faciası, TBMM Araştırma Komisyonu'nda masaya yatırıldı. AFAD Başkanı Okay Memiş, heyelanın hızını vurgulayarak yapılan arama kurtarma çalışmalarının detaylarını aktardı. Faciadan çıkarılan derslerle benzer afetlerin önlenmesi için adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan maden ocağı faciası, TBMM Araştırma Komisyonu'nda ele alındı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, milletvekillerine kapsamlı bir sunum yaptı. Sunumda, kazanın ardından alınan önlemler ve benzer afetlerin önlenmesi için atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

Memiş, AFAD'ın afet ve acil durum müdahaleleri konusunda dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olduğunu belirterek konuşmasına başladı. İliç'te yaşanan toprak kaymasıyla ilgili detayları paylaşarak, kazanın olduğu bölgede hızla hareket eden büyük bir toprak kütlesinin kontrolden çıktığını ve bu sırada meydana gelen heyelanın ortalama 2 dakika içinde 800 metre mesafe kat ettiğini ifade etti. Memiş, bu hızın uluslararası standartlarda "aşırı hızlı" olarak değerlendirildiğini söyledi.

Arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Memiş, dört işçinin naaşına ulaşıldığını ve beş işçiyi bulma çalışmalarının devam ettiğini aktardı. AFAD Başkanı, Erzincan, Sivas, Erzurum ve Tunceli'den gelen ekiplerin çalışmalara katıldığını belirtirken, özellikle manganez ocağı ve Sabırlı Deresi bölgelerinde yoğunlaştıklarını ifade etti.

AFAD ekiplerinin, termal kameralar ve toprak altı tarama cihazları kullanarak sahada geniş çaplı bir arama yaptığını söyleyen Memiş, ayrıca bölgedeki kimyasal risk seviyesinin de sürekli olarak ölçüldüğünü ekledi. Bu çalışmaların, olası ikincil afet risklerini minimize etmek amacıyla yapıldığına dikkat çekildi.

Sunumun ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayan AFAD yetkilileri, kazanın sebeplerinin ve alınacak önlemlerin detaylı bir şekilde incelendiğini ve buna yönelik bir rapor hazırlanmakta olduğunu bildirdi. Benzer afetlerin önlenmesi için gerekli yasal ve teknik düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

"İliç Maden Ocağı Faciası: TBMM'de Sunum ve Sonrası Çalışmalar Masaya Yatırıldı" haberi, 07 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İliç Maden Ocağı Faciası: TBMM'de Sunum ve Sonrası Çalışmalar Masaya Yatırıldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İliç Maden Ocağı Faciası: TBMM'de Sunum ve Sonrası Çalışmalar Masaya Yatırıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:20 Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
  2. 18:20 Fenerbahçe'de derbi öncesi son dakika gelişmesi yaşandı! İsmail Kartal Samandıra'yı Resmen İnletti!
  3. 18:13 Derbi başlamadan, saha birbirine girdi!
  4. 18:06 Haluk Levent'ten Eurovision yorumu geldi!
  5. 18:00 Hadise'nin Cesur Dansı!
  6. 17:54 Fenerbahçe Galatasaray derbisinde son dakika!
  7. 17:46 Call of Duty severlere müjde: Artık daha uygun fiyata oyunun keyfini çıkarabileceksiniz!
  8. 17:46 Özel: " Çünkü Cumhuriyet, gençlere emanettir"
  9. 17:46 Fenerbahçe derbisi öncesi, Okan Buruk'tan önemli bir karar geldi
  10. 17:46 Elon Musk, Endonezya'da Starlink uydu internet hizmetini başlatmış bulundu
  11. 16:38 THY'nin 2033 Vizyonu: 813 Uçakla 171 Milyon Yolcu Hedefi!
  12. 16:27 Derbi günü: Galatasaray-Fenerbahçe maçında şampiyonluk yarışında olacak!
  13. 16:24 Dünya Arı Günü: Arılar ve Tozlayıcılar İçin Koruma Çağrısı
  14. 16:22 Kılıçdaroğlu, Suriye sınırını ziyaret etti
  15. 16:20 Buğday Üretiminde Artış: Türkiye'de Tarım Sektörüne Olumlu Yansımalar
  16. 16:17 Son dakika haberi! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşımakta olan helikopter kaza yaptı!
  17. 16:14 Google'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği: Dolandırıcılık Uyarısı mı, Gizlilik Endişesi mi?
  18. 16:12 Ronaldo, 25 maçlık yenilmezlik serisini sürdüren Kürt boksörü tebrik etti
  19. 16:07 Slovakya Başbakanı Fico'nun Sağlık Durumu Hakkında Yeni Açıklamalar
  20. 16:00 Adana Merkezli Sahte Altın Operasyonunda 13 Şüpheliden 10'u Tutuklandı
Gündem Haberleri