İlk vakanın çıktığı gün panikten market raflarnı boşaltan Türkiye'm, plajlarda her şeyi boş verdi

İlk vakanın çıktığı gün panikten market raflarnı boşaltan Türkiye'm, plajlarda her şeyi boş verdi

İlk vakanın çıktığı gün panikten market raf... Çeşme'nin Ilıca Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık 2 kilometre uzunluğuna sahip Ilıca Plajı, Kurban Bayramı tatilinde, her bayram olduğu gibi tatilcilerin akınına uğradı. İğne atsan yere düşmez oldu

Kurban Bayramı tatilinde, İzmir'in masmavi deniziyle ünlü turizm cenneti ilçesi Çeşme'nin Ilıca Plajı'nda yoğunluk oluştu. 'İğne atılsa yere düşmez' deyiminin gerçek olduğu plajda, tatilcilerin çoğunun sosyal mesafeye dikkat etmeyip, maske takmaması dikkat çekti.

Çeşme'nin Ilıca Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık 2 kilometre uzunluğuna sahip Ilıca Plajı, Kurban Bayramı tatilinde, her bayram olduğu gibi tatilcilerin akınına uğradı. İnce ve beyaz kumunun yanı sıra kükürt bakımından da zengin deniziyle ünlü plajda, 'İğne atılsa yere düşmez' deyimi gerçek oldu. Hava sıcaklığının 40 dereceyi gösterdiği bölgede, vatandaşlar kendilerini serin sulara bıraktı. Öte yandan tatilcilerin çoğunun sosyal mesafe kuralına uymayıp, maske takmaması dikkat çekti. Covid-19 nedeniyle sosyal mesafe için düzenleme yapan belediye ekipleri, sahile çaktıkları kazıklarla, 1,5 metre arayla 6 metrekarelik özel alanlar oluşturmasına rağmen, kalabalık nedeniyle sosyal mesafeye uymayanlar oldu.

'VİRÜSE İNANMIYORUM' DEDİ, TEDBİRLERE ALDIRIŞ ETMEDİ

Ilıca Plajı'nda tatil yapan ve Kazdağları'na dikkat çekmek amacıyla doğa konseptli kostüm giyen Müge Keçicioğlu, "Ilıca Plajı'nı çok seviyorum. Koronavirüs tedbirlerine ise uymuyorum çünkü virüsün gerçek olduğuna inanmıyorum gördüğüm kadarıyla buradaki vatandaşlar da tedbirlere uymamış. Çeşme'ye tatil için gelmedim ama buranın güzel halk plajlarından faydalanıyorum" dedi. Ailesiyle birlikte İzmir merkezden tatil için Çeşme'ye gelen Tuba Tuncer, "Ilıca Plajı her zaman olduğu gibi çok kalabalık. Sosyal mesafe kuralına uyan da uymayan da var. Biz mesafe kuralına dikkat ediyoruz ancak sahilde olduğumuz için maske takmıyoruz, kimse takmıyor" diye konuştu.

'MASKE TAKMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Çeşme Belediyesi'nce oluşturulan sosyal mesafe alanlarında vakit geçiren Semra Şenkalkan, "Bu alanların içinde kendimizi daha güvende hissediyoruz. Mesafe korunduğu müddetçe bir sorun yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Ilıca Plajı tatil için çok güzel bir plaj. Denizi oldukça temiz. Biz mesafemizi koruyoruz ancak mesefeyi ihlal eden çok fazla kişi var" diye konuştu. Vatandaşlardan Şahika Şenkalkan, "Plajda maske takmak mümkün değil. İnsanlar bayramda denize girmek istiyor, sahilde vakit geçirmek istiyor. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmadığı müddetçe böyle davranmaya devam ederler gibi görünüyor" dedi.

"İlk vakanın çıktığı gün panikten market raflarnı boşaltan Türkiye'm, plajlarda her şeyi boş verdi" haberi, 01 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 01 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan İlk vakanın çıktığı gün panikten market raflarnı boşaltan Türkiye'm, plajlarda her şeyi boş verdi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlk vakanın çıktığı gün panikten market raflarnı boşaltan Türkiye'm, plajlarda her şeyi boş verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  2. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  3. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  4. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  5. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  6. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  7. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  8. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  9. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  10. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  11. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  12. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  13. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
  14. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
  15. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
  16. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
  17. 12:41 "En büyük" yıldız kaynaklı kara delik bulundu
  18. 12:41 AKP'nin emeklilere yönelik vaadi boş çıktı: SGK Uzmanı "İndirimler nerede?" diye sordu
  19. 12:41 Ticaret Bakanlığı, İsrail'e ihracatın devam ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi
  20. 12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek Arasındaki İddialar Yalanlandı
Yaşam Haberleri