İmam, Erdoğan'ın mitingine cami cemaatini götürmeyen imam sürgün edildi ceza aldı!

İmam, Erdoğan'ın mitingine cami cemaatini götürmeyen imam sürgün edildi ceza aldı!

İmam, Erdoğan'ın mitingine cami cemaatini gö... İzmir'de, geçen yıl yapılan Recep Tayyip Erdoğan mitingine cemaat toplaması için AKParti Buca İlçe Başkanlığı'ndan arandığını ve bu isteği yerine getirmeyince hakkında soruşturma açılan imam Yusuf Kılıç, İzmir dışına sürgün edildiğini belirtti.

İzmir Buca'da görevli imam Yusuf Kılıç, Cumhurbaşkanı ve AKParti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Nisan 2023'te İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı miting öncesi AKP Buca İlçe Başkanlığı tarafından arandığını ve cemaatini mitinge çağırdığını ifade etti.

Kılıç, bu olayın ardından 10 ay sonra İzmir dışına sürgün edildiğini, 'kademelerin ilerlemesinin durdurulması' cezası aldığını ve bir imam tarafından işten atılmakla tehdit edildiğini söyledi. Sendikası Diyanet-Sen'in kendisini desteklemediğini belirten Kılıç, yaşadıklarını AKP Buca İlçe Başkanlığı'nın kendisini aramasının ardından şöyle özetledi.

"BAŞKA BİR İMAM TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİM"

"Merhaba, ben Yusuf Kılıç. Cami, insanların Allah’a, kitaba ve peygamberlere karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştığı toplu bir yerdir. Ben de cami imamı olarak halka karşı sorumluluğumun bilinciyle çalışmaya başladığım günden bu yana hiçbir şekilde aksatmadan görevimi yürütmekteydim. 26 Nisan 2023 tarihinde kendisini AKP Buca İlçe Başkan Yardımcısı olarak tanıtan bir şahıs beni arayarak mitingleri için cami cemaati ayarlamamı ve mitinge götürmemi istedi. Ben de bunu reddettim. Deyim yerindeyse o günden sonra başıma gelmeyen kalmadı. Sürgün ile tehdit edildim. Hemen akabinde 29 Mayıs 2023 tarihinde Buca’da başka bir camiye gönderildim. Bu camide 4 ay süresince görev yaptım. İmkanlar çok kısıtlı olduğu için cami tuvaletinde 4 ay süresince banyomu yaptım. Aynı şekilde camide yatmak zorunda kaldım. Bir işim için Buca Müftülüğü’ne gittiğimde başka bir imam tarafınca görevden atılmakla tehdit edildim. Miting için kendisini de aradıklarını ve benim, kendisi gibi davranmadığım için bana ‘PKK’lı ve FETÖ’cü’ diyerek üzerime geldi. Polis çağırarak, şahıs hakkında karakola giderek şikayetçi olmak zorunda kaldım.

"İZMİR’İN DIŞINA SÜRGÜN EDİLDİM"

Bu olaydan sonra İzmir’in dışına sürgün edildim. En son tarafıma ‘kademenin ilerlemesinin durdurulması’ cezası verildi. Bu olaylar yaşanırken sendikam hiçbir şekilde arkamda durmadı. Ben buradan Türkiye Barolar Birliği’ne seslenmek istiyorum. Başıma gelen bu olayların araştırılmasını ve avukat yardımı istiyorum. Kimin haklı, kimin haksız olduğunu en güzel şekilde adalet, hukuk ortaya çıkartabilir. Sizi adaletin ilk basamağı olan vicdanlarınızın sesini dinlemeye davet ediyorum. Ben, insanların siyasi görüşlerini sorgulayamam. İbadethanelere yakışmayan bu çirkin teklifi reddetmemin sebebi, camiyi, imamlık kimliğimi ve kurumumu siyasete bulaştırmak istemememdir. İnsanların camiye ve dine olan güvenlerine zarar vermek istemedim. Hangi siyasi görüş olursa olsun, kurumun itibarını zedeleyecek hiçbir teklifi kabul etmek mümkün değildir. Ben insanlara hizmet etmek için buradayım. Bir siyasi gruba ya da kutsallarımız üstünden çıkar sağlamaya çalışanlara asla biat edemem."

"İmam, Erdoğan'ın mitingine cami cemaatini götürmeyen imam sürgün edildi ceza aldı!" haberi, 19 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan İmam, Erdoğan'ın mitingine cami cemaatini götürmeyen imam sürgün edildi ceza aldı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmam, Erdoğan'ın mitingine cami cemaatini götürmeyen imam sürgün edildi ceza aldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  2. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  3. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  4. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  5. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  6. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  7. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  8. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  9. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  10. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  11. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  12. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  13. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  14. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  15. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  16. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  17. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  18. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  19. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  20. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
Türkiye Haberleri