"İmam hatip mezunları askeriyeye alınmalı"

"İmam hatip mezunları askeriyeye alınmalı" Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen 'demokrasi nöbeti'ne Mustafa Destici de katıldı. Destici 'Dik dur eğilme, Alperenler seninle' diye slogan atan kalabalığa hitaben "Bu millet dik durduğu sürece Allah'ın izniyle biz de dik...

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen 'demokrasi nöbeti'ne Mustafa Destici de katıldı. Destici 'Dik dur eğilme, Alperenler seninle' diye slogan atan kalabalığa hitaben "Bu millet dik durduğu sürece Allah'ın izniyle biz de dik durmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, Milli Güvenlik Kurulumuzun ve Genelkurmay Başkanlığımızın tespiti ile paralel devlet yapılanmasının Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki cuntası tarafından 15 Temmuz gecesi haince, kahpece ve vahşice yapılan darbe girişimini bir kere de kendi memleketimden, kendi hemşerilerimin huzurunda lanetlemek istiyorum" diye konuştu.

Mustafa Destici çocukları tecavüz edip öldürenler, askeri şehit edenler ve darbe girişiminde bulunanlar için idam cezasını yeniden getirilmesini istedi. Destici şöyle dedi: 

"Biz bu hainlerin, bu cuntacıların darbe girişimini bertaraf ettik. Ama tamamen bu geçmiş değil. Çünkü bunun kökü de, bir tarafı da dışarıda. Onun için durmayacaklardır. Onlar durmayacaklar, biz de durmayacağız. Ne yapmamız gerekiyor? Bugüne kadar yapmadığımız birtakım eksiklikleri yapmamız gerekiyor. Bunların başında hukuki düzenlemeler var. İdam cezasının mutlaka geri getirilmesi gerekiyor. Biz Büyük Birlik Partisi olarak biliyorsunuz, küçük yaşta çocuklarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren cinsi sapıklar için ve bizzat Mehmetçiğimizi, askerimizi, polisimizi şehit eden bu teröristler için, hainler için idam cezası gelsin diye 2 milyon imza verdik, Meclis'te bekliyor. Referandum da yaptık 30 ilde. O da bekliyor. Halkımızın yüzde 98'i bunu istiyor. Şimdi buna üçüncü kesim işte kahpece, vahşice darbe gerçekleştirip Meclisimizi bombalayan, onlarca özel harekat polisimizi, diğer polislerimizi, yüzlerce sivil vatandaşımızı, o kahraman evlatlarımızı şehit eden bu hainler için de mutlaka idam cezasını geri getirilmesi gerekiyor." 

Türkiye'nin tekrar 15 Temmuzlar, 27 Nisanlar, 12 Eylüller, 28 Şubatlar yaşanmamamsı için yapılması gereken şeylerin olduğunu söyleyen Destici konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Birincisi, jandarmanın lağvedilip Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde bir kır polisi daire başkanlığına dönüştürülmesi, ikicisi Genelkurmay'ın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması. Üçüncüsü iç denetim işlerini mutlaka başbakanlığa bağlı özel bir birimden yönetilmesi lazım. Çünkü kendi içlerinde kapalı devreden çıkmalı ve şeffaf bir hale getirilmeli. Demokratik ülkelerde nasılsa Genelkurmay ve Türk Silahlı Kuvvetleri'n statüsü o statüye getirilmeli. Mutlaka ve mutlaka seçilmiş sivil siyasetin emrinde olması lazım."

Kendisinin imam hatip lisesi mezunu olduğunu belirten Destici, "Yıllarca imam hatipli kardeşlerimizi bir imam hatip mezunu olarak bunu söylüyorum, askere almayanların kimi yuvalandırdıklarını gördük. Onun için imam hatipler mutlaka askeriyeye girmeli ve orada hak ettiği gibi yer almalıdır diyorum. Ve hükümetimizin bu konudaki düzenlemesini de Büyük Birlik Partisi olarak sonuna kadar destekliyoruz" dedi. 

BBP Genel başkanı Destici,Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopterin parçaları söken askerlerden bazılarının darbe girişimine katıldığını belirterek şöyle konuştu: 

"Tabi ki bu darbe girişimiyle birlikte Büyük Birlik Partisi için, Alperenler için ve milletimizin Muhsin Yazıcıoğlu sevdalısı olan milletimizin her bir ferdi için bir gerçekle daha yüzleştik. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve ailesinin canına kasteden bu, oraya giden bu hain, kahpe güruhlu içerisinde Muhsin başkanı içinde bulunduğu helikopter düştükten sonra o helikopterdeki esas GPS dediğimiz bilgi veren aletleri söken hainlerin de olduğunu gördük. Ve şimdi biz Büyük Birlik Partisi olarak avukatlarımız aracılığıyla, biliyorsunuz dosyaya takipsizlik kararı verilmişti, biz darbeden iki gün önce buna itirazımızı yenilemiştik. Ve şimdi ortaya çıkan bu yeni bilgiler ışığında sayın Cumhurbaşkanımızı öldürmeye giden, onu almaya giden ekibin içerisinde rahmetli şehit liderimizin Muhsin Başkanımızın içinde bulunduğu, düştüğü helikopterin üzerinde birtakım parçaları söken bir astsubay ve bir de Kurmay yarbay var. Ve buna dün de bir emniyet şube müdürü eklendi. Şimdi biz tekrar 18 Temmuz'da yeniden dilekçe verdik ve dedik ki; 'Şehidimizin, şehit liderimizin şehadet süreciyle ilgili bu hain güruhun bir ilgisi var mıdır, yok mudur açıklansın. Ve net bir şekilde bunu ortaya koysun istiyorum." 

""İmam hatip mezunları askeriyeye alınmalı"" haberi, 31 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "İmam hatip mezunları askeriyeye alınmalı" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "İmam hatip mezunları askeriyeye alınmalı" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri