İmamlar okullarda, öğrencilerse camide

İmamlar okullarda, öğrencilerse camide

İmamlar okullarda, öğrencilerse camide ‘ÇEDES projesi’ kapsamında imamlar okullara girmeye devam ederken öğrencilerin de camilere götürüldüğü belirlendi. Eskişehir’de bir imam, öğrencilere “konferans” verdi.

“Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi adı altında okullara imamların girmesine tepkiler sürerken öğrenciler camilere götürülmeye, imamlar okullarda “konferans” vermeye devam ediyor. Muğla’dan Aydın’a Mardin’den Eskişehir’e kadar birçok şehirde öğrencilerin bir yandan ÇEDES kapsamında camilere sabah namazına götürüldüğü bir yandan da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul pansiyonlarında düzenlenen dini programlara dahil edildiği ortaya çıktı.

SABAH NAMAZI KILDIRDILAR

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde bulunan Hacı Mustafa Öden İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin de Durdubey Merkez Camisi’ne sabah namazı için götürüldüğü ortaya çıktı. Orhaneli İlçe Müftülüğü’nün paylaşımında, “Namazdan sonra Diyanet Gençlik Merkezinde İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Gençlik Spor Müdürü, Okul Yöneticileri, Orhaneli Müftülüğü Manevi Danışmanları ve Gençlik Koordinatörünün de katıldığı programda üçayların önemi, Ramazana hazırlıklar, kandiller vs. konular anlatıldı. Programa katılanlara ilçe müftülüğümüz tarafından çorba ikram edildi” denildi.

ÖĞRENCİLERE KONFERANS

ÇEDES kapsamında pilot illerden biri olan Eskişehir’deki Gündüzalp Ortaokulu’nda ise Hilal Camisi imamı Yunus Alkan’ın öğrencilere okulda konferans verdiği ortaya çıktı. Okulun internet sitesindeki paylaşımında Alkan’ın öğrencilerle, “adap, nezaket ve saygı” konusunda “sohbet” gerçekleştirdiği aktarıldı. Mardin’de de Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kız ve erkek pansiyonlarında dini program düzenlendi. Erkek pansiyonunda programa din görevlisi Mücahit Önen ve Okul Müdürü Mehmet Ali Gümüş’ün katıldığı ortaya çıktı. Okulun internet sitesinde ise şu ifadelere yer verildi: “Erkek pansiyonumuzda Kuran tilaveri Mücahit Önen Hocamızın Mevlidi nebi tilaveti, Okul Müdürümüz Mehmet Ali Gümüş’ün sohbet ve duası ile gecemizi ihya ettik. Kız pansiyonumuzda Kuran tilaveti, ilahi, Vaize hocanın sohbeti ve dua ile gecemizi ihya ettik.”

OKULDAN CAMİYE ‘ZİYARET’

Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan Sazlıköy Hilmi Fırat İlkokulu’nun öğrencileri de ‘ÇEDES projesi’ adı altında Felekşan Fırat Camisi’ne götürüldü. Programa, Söke İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru, İlçe Vaizi Elif Gümüş, Felekşan Fırat Camisi imamı Ekrem Bey Çelik, Sazlı Mahallesi Camisi imamı Muhammed Ahmet Kaya ve okul personeli katıldı. Programın ardından öğrencilere hediyelerin verildiği öğrenildi. Söke İlçe Müftülüğü’nün internet sitesinden yapılan açıklamada, “Dinin öneminden, İslam’ın sevgi dini olduğundan, dini iyi öğrenmenin ehemmiyetinden bahsedilerek, çocuklara bilgilendirme yapıldı ardından da ilkokul öğrencilerine, cami ve caminin bölümleri anlatıldı. Hz. Peygamber ve İslam’ın temel akidelerine dair sorular sorularak doğru cevap verenlere çeşitli hediyeler dağıtıldı” ifadeleri kullanıldı.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde de öğrenciler sabah namazı için Dalaman Merkez Camisi’ne götürüldü. 12 Ocak’ta yapılan programa Dalaman Belediye Başkanı Muhammed Karakuş, Milli Eğitim Müdürü Taner Şen, İlçe Müftüsü Abdullah Yakalı ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Dalaman İlçe Müftülüğü’nün açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Programa öğretmenlerimiz, din görevlilerimiz, çocuklarımız, resmi kurum çalışanları ve cemaatimiz katıldı. Sabah namazından önce Kuran okundu, İlçe Müftüsü Abdullah Yakalı sohbet yaptı. ÇEDES projesinin öneminden bahsetti. Namaz sonrası Belediye Başkanlığımızın sponsorluğunda çorba ikramında bulunuldu.”

"İmamlar okullarda, öğrencilerse camide" haberi, 15 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan İmamlar okullarda, öğrencilerse camide haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamlar okullarda, öğrencilerse camide 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:05 Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
  2. 18:01 Tokat Veteriner Hekimler Odası Kedi Güzellik Yarışması: Göz Kamaştıran Kedilerin Zaferi!
  3. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  4. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  5. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  6. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  7. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
  8. 17:33 Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi
  9. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
  10. 17:27 YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
  11. 17:27 Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
  12. 17:23 İstanbul Yarı Maratonu: Hicham Amghar ve Sheila Chelangat Zaferi!
  13. 17:20 Sıfır araç alırken buna özen gösterin!
  14. 17:20 Rusya'da Alexei Navalny'nin vakıflarıyla işbirliği yapan bir gazeteci gözaltına alındı
  15. 17:20 Geleneksel Lezzetin Yeniden Keşfi: Bol Köpüklü Türk Kahvesi Artık Evde!
  16. 17:12 McDonald's restoranlarının önünde Hollanda'da İsrail'e karşı protesto düzenlendi
  17. 17:09 Araç alacakların dikkatine: İkinci el otomobilde hemen satan modeller ve markalar belirlendi!
  18. 17:06 Hyundai Tucson'un yenilenmiş versiyonu: Türkiye'de piyasaya sürülme zamanı belirlendi!
  19. 17:00 SPK onayıyla Lila Kağıt halka arz edilecek: Talep toplama süreci için belirlenen tarihler açıklandı
  20. 16:52 Evinizi Yeniden Parlatın: Kararmış Derz Sorununu Çamaşır Suyu Olmadan Çözün!
Eğitim Haberleri