İmamoğlu 25 km'lik yeni metro hattının haberini ve güzergahlarını duyurdu!

İmamoğlu 25 km'lik yeni metro hattının haberini ve güzergahlarını duyurdu!

İmamoğlu 25 km'lik yeni metro hattının haber... İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul sakinlerine sevindirici bir haber verdi! Şehrin sıkıntılı ulaşım sorununa bir çözüm daha geliyor! 25 kilometrelik yeni bir metro hattı duyuruldu. İşte hatların güzergahları...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Yakası'na sevindirici bir duyuru yaparak 25 kilometrelik yeni bir metro hattının planlandığını açıkladı. İmamoğlu, sosyal medya platformlarından yaptığı açıklamada, Yenidoğan-Emek metro hattının Söğütlüçeşme'ye kadar genişletileceğini duyurdu.

Uzun yıllardır tamamlanamayan ve yarım kalan Emek Yenidoğan Metrosu projesi, İstanbul'un ulaşımını olumlu bir şekilde etkileyecek bir adım olarak tekrar gündeme geldi. İstanbul'un 25 kilometrelik bir metro hattının kazanılmasıyla, şehrin ulaşım sorunlarına çözüm getirilmesi amaçlanıyor.

Anadolu Yakası'na yeni bir metro hattı geliyor.

Yenidoğan Söğütlüçeşme Metrosu metrolarla, metrobüsle ve Marmaray ile entegre olacak. Yarım yamalak başlanan ve senelerce yapılamayan Emek Yenidoğan Metrosu'nu doğru projeyle uzatıp iki kent hastanesine de ulaşım sağlıyoruz. pic.twitter.com/WTpqpq7KnR

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) February 13, 2024

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanı Ceyhun Avşar, projenin önemini vurgulayarak, hattın tekrar yapılabilecek duruma gelmesi için Ulaştırma Bakanlığı'na yeni bir fizibilite çalışması ve güzergah değişikliği önerdiklerini açıkladı. Bu girişimlerin sonucunda, hat üzerindeki yapım çalışmalarına kısa bir süre içinde yeniden başlanacağı bildirildi.

Yeni metro hattının dikkat çeken özellikleri arasında, Emek bölgesinde bulunan Sancaktepe Şehir Hastanesi ve Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'ne hizmet sunması yer alıyor. Ayrıca, Yenidoğan'dan Söğütlüçeşme'ye olan seyahat süresinin 35 dakika olmasıyla, İstanbulluların ulaşım konforunda artış sağlanacak.

Emek bölgesinde tamamlanan hat, IMES, Finans Merkezi, Göztepe Şehir Hastanesi ve Söğütlüçeşme istasyonlarıyla diğer metro hatlarıyla entegre olacak.

Metro istasyonları şu şekilde:

Söğütlüçeşme Şehir Hastanesi, Göztepe, Libadiye, Gençlik Parkı, Finanskent, Ataşehir, Şerifali, İMES, Senkent, Emek, Sarıgazi, Aydınlar, Cumhuriyet ve Yenidoğan.

İstanbul'un kangren olmuş ulaşım problemlerine çözüm getirecek bu önemli adım, şehrin yaşam kalitesini artırarak vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracak.

"İmamoğlu 25 km'lik yeni metro hattının haberini ve güzergahlarını duyurdu!" haberi, 13 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İmamoğlu 25 km'lik yeni metro hattının haberini ve güzergahlarını duyurdu! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu 25 km'lik yeni metro hattının haberini ve güzergahlarını duyurdu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:36 Tatilcilere Müjde! THY 4 Günlük İndirim Kampanyası ile Hayallerinizdeki Tatile Ucuz Uçun!
  2. 23:22 Kızılcık Şerbeti'nin Yapımcısı Müjdat Gezen'e Olay Sözler İle Çıkıştı!
  3. 23:17 Alina Boz Hamile Mi? Alina Boz Bu Yüzden Mi Evlendi?
  4. 23:17 Otomobil sektöründe yeni dönem: Tüketicilerin mağduriyetine çözüm yolda
  5. 23:12 Aziz Yıldırım'ın Savaş Gemisi Denizlerde!
  6. 23:11 SON DAKİKA: Süper Lig'de sürpriz gelişme! Teknik adam istifa etti!
  7. 23:11 Sindirim için en iyi meyve!
  8. 23:09 Uzmanlar öneriyor: Kelle paça yerine bunu tüketin!
  9. 23:07 Çamaşır makinesini art arda 2 kez çalıştırmamalısınız!
  10. 23:05 Kırk yaşından sonra yaşamı tamamen değişecek üç burç!
  11. 23:04 Çamaşır suyu lekesi sizi üzmesin: Çat diye çıkaran yöntem!
  12. 23:01 Dahi misin? Kibriti 20 saniyeden daha kısa sürede hareket ettirerek bunu kanıtlayın!
  13. 22:59 Yalnızlık ömrü kısaltıyor!
  14. 22:56 Uzmanlardan maske takın uyarısı: İlkbaharda geri döndü!
  15. 22:54 Mahmut Usta’nın yıllara meydan okuyan çorba tarifi!
  16. 22:53 Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor kabızlığa son veriyor!
  17. 22:51 Yemekten hemen sonra çay içmek zararlı mı?
  18. 22:43 Temmuz zammı öncesi memur ve emeklilere müjde! Yeni oranlar belirlendi
  19. 22:43 Üreticiler zor durumda! Önce gübre, şimdi de yem fiyatları artıyor
  20. 22:36 AKP’de yeni anayasa çatlağı oluşuyor!
Yerel Gündem Haberleri