İmamoğlu, AKP ve MHP'li vekillere tepki gösterdi: Burada olmayacaksınız da nerede olacaksınız?

İmamoğlu, AKP ve MHP'li vekillere tepki gösterdi: Burada olmayacaksınız da nerede olacaksınız?

İmamoğlu, AKP ve MHP'li vekillere tepki göst... İstanbul Stratejik Plan Çalıştayı'nın açılışında konuşan İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, çalıştaya katılmayan MHP’li ve AKP’li başkanlara tepki gösterdi.

İstanbul Stratejik Plan Çalıştayı'nın açılışında konuşan İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, çalıştaya katılmayan MHP’li ve AKP’li başkanlara tepki gösterdi. İmamoğlu, "Burada olmayacaksınız da nerede olacaksınız?" dedi.

Gelecek 5 yılın planlanacağı İstanbul Stratejik Plan Çalıştayı'nın ilki gerçekleştirildi. Açılış konuşması yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalıştaya katılmayan MHP'li ve AKP'li belediye başkanlarına tepki gösterdi. Tüm belediye meclis üyelerini çalıştaya davet ettiklerini belirten İmamoğlu, katılmayan vekiller için, "Burada olmayacaksınız da nerede olacaksınız?" dedi.

CHP ve İyi Parti'li milletvekillerine de AKP ve MHP'li milletvekilleri için çağrı yapan İmamoğlu, "Burada bulunan arkadaşlarımız, bulunamayan arkadaşlarımıza siyasi bir nispet yapar gibi değil, 'Keşke olsaydınız, olursak bir arada üretiriz, birdahakine sizi bu tür toplantıları aramızda görmek istiyoruz' demesi lazım" dedi.

AKP ve MHP sandalyeleri boş kaldı

"Bu süreci şeffaf şekilde yürüteceğiz" diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Şeffaflık bizim özellikle yönetimimizin temel unsurlarından biri olacak. Özellikle şeffaflığı destekleyecek olan en kıymetli refleks de demokratik katılımı güçlendirmek. Bu güçlendirmeyi lafta değil uygulamada da var etmek. Bugün buluşmamız tam da bunun göstergesi. İBB nezdinde belediye başkanlarımız meclis üyelerimiz var. Her siyasi partinin meclis üyesini davet ettik. CHP ve İyi Parti'nin meclis üyesi arkadaşlarımız katıldı.

Belediye başkanlarımızdan izinli olanlar var. Niye katılmadı diyerek yargılamak istemiyorum. Böyle bir tavra, böyle bir ortama ne yazık ki Türkiyemiz alışık değil. Yadırgamıyorum ve siyaseten asla ve asla yok sayıp kınamıyorum. Böyle bir ortama alışık değilim halbuki alışmalıyız, birbirimizi bu yönde ikna etmeliyiz. Burada bulunan arkadaşlarımız, bulunamayan arkadaşlarımıza siyasi bir nispet yapar gibi değil, 'Keşke olsaydınız, olursak bir arada üretiriz, bir dahakine sizi bu tür toplantıları aramızda görmek istiyoruz' diyelim. Türkiyemizin en önemli hususu, geleceği okuma konusunda bir stratejik plan çalıştayımızdır. Orada olmayacaksınız da nerede olacaksınız? Tümüyle siyaset dışı birazdan konuşulacak işte. Bir grup çalışmasının ürünü olarak bütün görüşler ortaya konulacak."

İmamoğlu, muhtarlarla da bir araya gelecek

Katılımcı bir anlayışla benimsediklerini ifade eden İmamoğlu, sivil toplum kuruluşlarını ve üniversiteleri de muhatap alarak bir yönetim gerçekleştireceklerini söyledi. Muhtarlarla da bir araya geleceklerini ifade eden İmamoğlu, "Yarın belki 2 bin 500 kişi İstanbul'un farklı yerlerinden aramıza katılacak, muhtarlarımızın da fikirlerini alacağız. Onların hem kendi meslekleriyle ilgili hem de İstanbul'un odağındaki sorunlarla ilgili bizlere bilgi verip yol gösterecekler" diye konuştu.

"Teknoloji ile muazzam bir sistem oluşturabiliriz"

İmamoğlu, 21. yy'ın gereği olan demokratik katılımla beraber yönetme anlayışıdır. İşimiz kolaydır. Geçmişteki gibi çok zor değil. Teknoloji gelişti, insanlar birbirinden uzaklaştı diyorlar ama bir yönüyle teknolojiyi kullandığınız takdirde süreçlerin birbirine yakışlaştıran muazzam bir sistem oluşturabilirsiniz" dedi.

Ucuz siyaset

Gelmiş geçmiş İstanbul'un en demokrat belediye başkanı olacağı sözünü yineleyen İmamoğlu, "Bu şehirdeyaşayan herkesin şehri güzelleştirecek fikirlerinin kendisini şaşırtacağını düşündüğünü söyleyen İmamoğlu, "Biz siyasiler burada oturup engelliler için çok iyi şeyler düşündük demek ucuz bir tavır olur. Engellileri de sürece katarsak bu çok değerli bir iş olur. Bu bakımdan kapsayıcı politikalar göreceksiniz" dedi.

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Şehirde adalet duygusunu yükselteceğiz. Çok konuşulan etiğini, inançları üzerinden ayrımcılıkların önünü kesecek katılımcılık. Bu katılımcılığı belediye düzeyinde de yüksek seviyelere taşıyoruz. Yani inanç maması kuruyoruz. Her inançtan insan kendi inancını temsil edecek ve şehrin yöneticilerine fikirlerini direkt iletebilecek. Aracı yok. Bu tarz işlerin meyvelerini aldığımızda göreceksiniz, İBB'nin yöneticileri olarak kendinizle gurur duyacaksınız."

"İmamoğlu, AKP ve MHP'li vekillere tepki gösterdi: Burada olmayacaksınız da nerede olacaksınız?" haberi, 04 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu, AKP ve MHP'li vekillere tepki gösterdi: Burada olmayacaksınız da nerede olacaksınız? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu, AKP ve MHP'li vekillere tepki gösterdi: Burada olmayacaksınız da nerede olacaksınız? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Politika Haberleri