Ekrem İmamoğlu: İstanbul umudu büyütüyor

Ekrem İmamoğlu: İstanbul umudu büyütüyor

Ekrem İmamoğlu: İstanbul umudu büyütüyor Ekrem İmamoğlu, Parlamento Muhabirleriyle İstanbul’da buluştu, iddialı konuştu. İmamoğlu, İBB Meclisi’nde çoğunluğu alacaklarını, CHP’nin yönettiği 14 ilçeyi ‘sıkıntısız’ kazanacaklarını, buna 14 ilçe daha ekleyeceklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, mega şehir adına hiç kimsenin tahmin edemeyeceği büyük hayalleri olduğunu söyledi, hedeflerinin mevcut 14 ilçe belediyesinin yanı sıra 14 belediyeyi daha almak olduğunu söyledi.

Sözcü'den Başak Kaya'nin aktardığına göre Artİstanbul Feshane'de Parlamento Muhabirleri ile buluşan İmamoğlu şu değerlendirmelerde bulunmuş oldu:

DİĞERLERİNDE DE ŞANSIMIZ VAR

"Belediye meclis çoğunluğunu kazabileceğimize inanıyorum. İstanbul’da CHP’nin yönettiği 14 belediyemizin hiçbirinde sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Artı 14 belediyede de sıkı bir yarış görüyorum. 14+14 gibi bir parametreyi görüyorum. Diğerlerinde de ‘ihtimal yoktur’ demiyorum.
Çok uç uca bir pozisyondayız."

ERDOĞAN EKONOMİ KONUŞSA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren İmamoğlu "İstanbul ile ilgili Cumhurbaşkanı her konuşmasında laf ediyor. Sadece ismimi anmıyor. Keşke enflasyonu, emeklileri konuşsa. Bana ‘Sen konuştukça emeklinin maaşına zam yapabilirler’ deniyor. Keşke yapsa, gurur duyarım. İstanbul sürecine nasıl dahil olacak son iki-üç hafta gösterir" dedi.

YENİ BÜYÜKŞEHİRLER İSTİYORUZ

İmamoğlu, İstanbul’daki seçimi kazanmamın CHP için başarı olup olmayacağı şeklindeki soruya "Her şey diyebiliriz" karşılığını verdi. Ardından da "Buna mutlaka büyükşehir eklemek ve hiçbir büyükşehri kaybetmek istemiyoruz" ifadesini kullandı.

'İSTANBUL UMUDU BÜYÜTÜYOR'

İmamoğlu, basın mensuplarının "Türkiye’nin tek adam rejiminden kurtulması mümkün mü?" şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

"İstanbul tek adam rejiminden kurtulduğundan beri çok mutlu. Tek adam, istemediğini metal yorgunu yaptı, görevinden ayrılmamasına rağmen, zoraki ayrılmış olmasına rağmen. (Eski İBB Başkanı) Kadir Topbaş ayrılmak zorunda kaldı sonra da rahmetli oldu. Tek adam rejimi istediği zaman birisini aday yapar, seçildikten sonra da metal yorgunusun deyip görevden alır. Bizim dönemde İstanbul tek adam rejiminden kurtuldu. İstanbul bu umudu büyütüyor. Muhtemeldir ki bu umut daha da büyüyecek. Bir dahaki genel seçimde inşallah bu rejimden kurtuluşun adımını, muhalefet bloğu olarak, başta CHP olarak, ülkemizin demokrasiye yüksek olan kitlenin ortaya koyacağı performansla bu mümkün olur."

'ERDOĞAN'A BENZETİLMEYİ ANLAMIYORUM'

Ekrem İmamoğlu, siyaseten 'ikinci Erdoğan' olarak tanımlanmasına da karşı çıktı.

İBB Başkanı "Bu nedir Erdoğan potansiyeli? Anlamış değilim. Ben hayatım boyunca demokrat olma, 2019’da bile gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olacağım iddiasını ortaya koyan ve vurgulayan birisiyim. Şeffaflığı vurgulayan biriyim. CHP’de siyaset yapan birisiyim. Çok taban tabana zıt bir durum. Hayatımda hiçbir zaman mış gibi yapmadım. Çok uyumlu olduğumuzu düşünmüyorum. ‘İkinci Erdoğan’ derken neyi kastediyorlar bilmiyorum, anlamış değilim" diye konuştu.

"Ekrem İmamoğlu: İstanbul umudu büyütüyor" haberi, 04 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu: İstanbul umudu büyütüyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu: İstanbul umudu büyütüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  2. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  3. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  4. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  5. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  6. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  7. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  8. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  9. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  10. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  11. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  12. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  13. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  14. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
  15. 01:25 Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  16. 01:22 Arda Güler, La Liga'da ilk sezonunda şampiyon oldu!
  17. 01:15 Başarı hikayesi olarak gösterilen o elektronik devi iflas etti!
  18. 01:15 Beşiktaş, 23 yıl sonra ilk kez yeni bir teknik direktörle anlaştı
  19. 01:08 Ülkenin önde gelen gıda devi iflasın eşiğinde: Şubeleri kapatılıyor
  20. 00:59 23 yıl sonra borsa, dolar ve altında bir ilk: Tedbirinizi alın!
Politika Haberleri